www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

[chitara Electrica] Epiphone Les Paul Standard


Guest luci
 Share

Recommended Posts

NUME: Epiphone

 

Model: Les Paul Standard

 

Cumparat de la: Thomann

 

Pret: 475 Euro

 

Caracteristici:

 

-pickups: Alnico classic pickups cromate

 

-hardware: chrome

 

-latimea la pragus: 1.68"

 

-scale: 24.75"

 

-neck: set in neck mahogany 22 taste

 

-top: flame maple

 

-tailpiece: stopbar

 

-Inlay: trapezoidale

 

-Cheite Grover

 

-Binding: Grif si corp

 

-finish: herritage cherry sunburst

 

 

Upside ( Atentie:totul mai jos este o parere obiectiva :) )

 

 

Sunetul este absolut bestial ca sa spun asa. Corpul de mahon si lemnul de artar conteaza. Chitara are un sunet clad, gras si curat cu mediile si joasele bine definite, asta nu inseamna ca inaltele sunt lasate de-o parte, e the sunetul tipic de les paul. Tastele sunt flawless, nu se ineaca sunetele, griful drept (la boloboc as putea spune:P) si fin. dozele de serie sunt chiar ok, mult mai ok decat ma asteptam, sunt copie dupa gibson 498T bridge si 490R pe neck, cu toate aste as vrea sa le inlocuiesc cu originalele de la gibson mai incolo. Chitara e foarte versatila desi dupa parerea mea cel mai bine se simte sunetul pe chestii mai bluesy, si rock vechi, nu metal(again nu ca nu s-ar descurca bine si acolo- vezi tona de trupe ce canta metal pe les paul, pune-i EMG active). Si inca o chestie, SUSTAIN si inca foarte foarte mult, te plictisesti pana se termina(avantajele fixed brifge ;P). cheitele tin acordajul chiar foarte bine, corzile pot fi lasate sau ridicate dupa plac. griful e lacuit pe spate si aluneca foarte bine. cat despre falsat, nici o problema( tre sa spun ca din fabrica e setata pentru corzi de 010 asa ca daca puneti coriz mai subtiri sau mai groase trebuie setata din nou)

 

Downside: e grea iar neck-ul e gros, nu exagerat dar oricum nu subtire ca la ibanez. alta chestie ar mai fi selectorul de doze despre care am auzit ca se duce cam repede(unui prieten i s-a intamplat), la mine inca se tine desi tre sa spun ca nu fac killswitch. se aude foarte slab un tick atunci cand schimbi dozele dar numai daca e pe clean si cand cant incet. se poate schimba fff usor si costa vreo 30 de euro parca.

 

Nota: Cant la chitara de vreo 5-6 ani (in caz ca e relevant)si i-as da,pe o scara de la 1 la 10 (tinanad cont de pret) 9, puteau sa puna alt switch. in rest n-are nici o problema.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.