www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Concert Blind Spirits


Elethan
 Share

Recommended Posts

Dupa cum zice si titlul trupa Blind Spirits va da un concert in Viking dupa o lunga perioada de hibernare.Pretul biletelor se pare ca va fi 50.000. Va asteptam cat mai multi si sper ca va fi o cantare pe cinste :)

Am notat man ... sper sa ajung ... sper sa reusesc sa impart festivalul de jazz cu tine .. bafta!

Link to comment
Share on other sites

per total mi s-a parut o cantare reusita, pentru o trupa 'debutanta'... dar :) mi s-a parut o greseala faptul ca ati inceput cu bellz, nici nu e de mirare ca dupaia au fost requesturi de coveruri. nu stiu daca v-a deranjat, dar pe mine m-ar deranja :) ...si l-ati cantat gresit; nu ma refer la interpretarea proprie ci la acorduri. piesele proprii aveau niste parti care m-au prins, dar deveneau plictisitoare destul de repede. si am impresia ca label-ul 'progressive' e atribuit cu mult prea mare usurinta. nu te poti numi progresiv cand ai piese construite pe 3 acorduri. eu zic sa perseverati, a fost un inceput promitator dar mai aveti mult de evoluat.

 

a doua trupa a fost unpic mai varza, dar are un plus pt 'za funny factor' :)

Edited by prowler
Link to comment
Share on other sites

Din pacate in seara asta mi-am luat o mare tzeapa ... imi pare rau sa o spun, dar bateriile pe care le-am cumparat special pentru acest eveniment, cu numai putin de un sfert de ora inaintea concertului, au rezistat farmecului celor de pe scena fix ... o poza. Asa ca ... daca vreti sa pastrati un moment (doar) de neuitat in format digital, cumparati aceste minunate baterii galbene produse de "VARTA" si pe care scrie atat de sugestiv cu albastru "SUPERLIVE" si ... Nicht ins Feuer werfen ! ... und ... Nicht o(umlaut)ffnen ! Nicht aufladen ! ... Cred ca au uitat sa scrie si ... Nicht fotografien !!! ...

 

Deci ... Cred ca am intarziat un pic la concert .. dar bine ca am ajuns ... am ascultat doar 4 piese. Trupa "Blind Spirits" a avut un sunet destul de bun ... doar chitara solo a lui Elethan a fost un picut mai incet. Din ce am putut sa-mi dau seama intradevar stilul care a predominat in piesele cantate a fost un heavy metal ... iar aici dau dreptate lui prowler cand spune ca nu prea au avut inclinatii progresive .. au fost totusi cateva pasaje interesante. Nu stiu daca pentru ei a fost un debut, oricum parerea mea este ca au cantat bine. Lucrul care dovedeste asta este publicul care a reactionat foarte bine la piesele lor. As vrea sa remarc pe solistul trupei care a cantat bine si nu in ultimul rand a avut prezenta scenica buna ... este chiar simpatic. Imi pare rau ca nu stiu numele lui si nici pe al celorlalti din trupa ... il rog pe Elethan sa-i prezinte aici daca are timp .. sau poate se prezinta ei... Bateristul a avut cateva pasaje dezordonate si o scapare de bat (daca nu ma insel) care a dus la o mica intrerupere a piesei ... asta este un lucru care se intampla destul de des in concerte ... este bine sa discutati intre voi cum reactionati in astfel de cazuri pentru ca totul sa treaca cat mai de neobservat pentru public. In rest sectia ritmica toba /bass a mers foarte bine. Chitarile sau completat bine. Elethan mi-a spus (ma bucur ca l-am cunoscut) ca a sunat rau .. bla, bla ... voi, "Blind Spirits" stiti mai bine asta, daca puteti face mai mult de atat si sunteti constienti de asta, indiferent cum a sunat trupa in seara asta, inseamna ca in curand o sa mai auzim de voi ... felicitari pentru concert, fie el si un debut. Si .. Elethan ... ai avut un solo tare reusit la una din piese .. sa ma ierti, dar nu mai stiu la care ...

 

Am vrut sa plec acasa dupa concertul lor ... speriat un pic de ce avea sa urmeze ... death ... recunosc ca nu este chiar stilul meu preferat de muzica ... iar voi stiti asta. Vreau sa spun ca singurul lucru de care m-am ofticat a fost ca nu au vrut sa mai iasa la bis ... da, am stat pana la sfarsit si nu au sunat rau de loc ... o trupa destul de legata iar ce si cum a cantat solistul trupei nu ma deranjat absolut de loc .. chiar daca nu prea am inteles cuvintele ... nu stiu ce sa zic ... m-am lasat dus de ritmul ala alert si pasajele grele, sa zic asa. In fine ... nu prea conteaza cum a fost seara asta pentru mine ... ce pot sa spun este ca publicul cu siguranta a avut parte de o seara tare de rock.

 

Hai .. bafta la toti!

 

P.S. .. cafeaua a fost chiar buna .. multumesc baiatului de la bar ...

post-241-1129669286_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Mersi mult tutoror celor care ati venit, si imi cer scuze pt greselile tipice unui concert live si unei formatii de amatori (care suntem :)) dar am incercat sa cantam ceva mai special.Cat despre definitia de progressive, intr-adevar e usor cam fortata mai ales la ce-am cantat aseara, dar fiind faptul ca era o cantare live si noi doream sa tinem publicul cat mai alert am optat pentru cateva din piesele mai heavy si mai simple.

Michel, sper ca ti-a placut cum a scapat batul bateristul ca era sa-mi traga mie una in cap :).. nici n-am stiut ce m-a lovit :).. De sunat nu am sunat deloc cum as fi dorit eu sa sunam, exclusiv ca sound, mi s-a parut total dezchegat, si asta probabil si pentru ca nu am avut timp suficient sa facem sunetul, data viitoare ma mai gandesc daca mai vin cu ampul meu.

De Bellz, asa l-am scos de prin vreun tab si asa l-am cantat intotdeauna... n-a contat foarte mult ca nu este identic cu originalul desi multi ar zice nu-i asa.

Ca prestatie, parerea mea pur obiectiva este ca am cantat prost. Atat ca individ cat si ca formatie, si asta se vede clar pentru ca nu prea avem timp de repetitii, dar sper ca se va schimba asta.

 

Prezentarea formatiei (dedicatie pt Michel :( )

Chitara solo eu

Chitara ritmica Razvan

Chitara Bas Bogdan

Baterie Bogdan aka Natas

Vocal Seba

 

Inchei prin a va multumi inca odata ca ati fost acolo!Rock on!

Link to comment
Share on other sites

Guest Alexandru

Permiteti-mi sa nu comentez prestatia celor doua trupe pentru ca s-ar ajunge iar la flames.Amatori sau nu e loc de muuuult mai bine.

Tot ce vreau sa spun ca o trupa din care face parte un vocal cum este cel de la Blind Spirits nu poate sa aiba decat de pierdut. Atitudinea lui m-a scarbit total si este prima data cand vad asa ceva pe o scena din Bucuresti. Respectivul individ o tot dadea pe limba lu' Seicspir crezand,poate, ca e singur in sala, ca restul populatiei ori e cretina ori se face sau mai curand cred ca a suferit o identificare brusca cu J.H. injurand de parca era frate cu toata lumea de acolo.

Daca ar fi cantat impecabil de la cap la coada ,fara gherlele abundente pe care le-a avut, sa spunem ca se putea trece cu vederea dar nu a fost cazul.

Pacat de cover-ul ala care a sunat binisor.

La mai mare......

Link to comment
Share on other sites

Guest Alexandru

Ai vazut tu aprecieri asupra stilului,compozitiei,,executiei tehnice,aparitiei scenice etc.? Nu cred ca am postat asa ceva.Daca nu stiai asa se analizeaza un concert nu :" au fost mishto, dar io oricum stiam ca am fost la toate repetitiile lor" :)

Link to comment
Share on other sites

Well, eu am recunoscut ca am cantat prost, motivele au fost diverse, incepand in primul rand cu statul de amatori si terminand cu monitorizarea pe scena... Nu trebuie pornit cu ideea de flame sau altceva, orice critica este constructiva si o iau ca atare, si asta am cerut intotdeauna: o parere cat mai obiectiva, si care sa ne ajute sa evoluam :)

 

Personal nu pot decat sa regret ca te-a scarbit atitudinea lui Seba (vocal), si te asigur ca nu a incercat nimic din ceea ce ai afirmat tu mai jos, ci pur si simplu acesta este stilul lui de prezenta scenica... buna sau proasta noi o luam ca atare si incercam sa-l perfectionam cat mai mult.Multa bafta!

Link to comment
Share on other sites

Guest Alexandru

Totul poate fi perfectionat cu munca, asta e motivul pentru care nu am facut aprecieri negative asupra trupelor insa mai mult respect pentru oamenii din sala nu strica, mai ales ca trupa este la inceput si nu va puteti permite o astfel de abordare a publicului nici dupa 30 de concerte.

In rest ,dupa cum spuneam, la mai mare si spor la treaba!

Link to comment
Share on other sites

Guest Alexandru

Exact,m-a deranjat numai vocalul si doar din punct de vedere al "manifestarii" in rest, am invatat ca e mai bine sa tin parerile pentru mine ca altfel "nu sustin underground-ul romanesc ". Oricum de cele mai multe ori criticile sunt receptionate total aiurea si fiecare intelege si reactioneaza cum vrea. Din pacate cei care canta in underground(mai ales in Bucuresti pentru ca aici stiu situatia f.bine) nu inteleg ca nu pot sa multumeasca pe toata lumea, ca au o prestatie sub mediocra(inclusiv trupele cu pretentii) si se lezeaza foarte repede la orice afirmatie venind mereu cu aceeasi replica " noi ne chinuim sa facem muzica pt public si cheltuim bani si timp iar astia nu apreciaza si ne desconsidera".Se da vina pe sunet pe sunetist pe sala pe bani pe timp pe oboseala pe scoala pe servici, pe mama pe tata pe vecinii din fata blocului dar trupa nu are nimic sa-si reproseze.

Consider ca trebuie sa ai un minim de bun simt si sa te pregatesti inainte de concert, dar trupele au inteles ca 80% din publicul care participa la o cantare a venit sa bea bere sa se vada cu prietenii si sa auda basul si cu toba mare si reactioneaza in consecinta.

 

Ca sa nu iasa discutii: - acest post este o opinie personala si generala si nu are legatura in special cu trupa Blind Spirits.

Link to comment
Share on other sites

Da omule, chill, nu sunt de genul asta :) Eu apreciez absolut orice comentariu fie el bun fie rau si-l iau ca atare.Autocritica la fel.Functioneaza, si consider ca sunt calea catre a deveni mai bun.Cat despre faptul ca nu poti multumi pe toata lumea, cam asa este.Si pe tema asta chiar nu ai ce face.Deci din punctul meu de vedere poti sa te exprimi absolut liber, mi se pare absolut aberant cenzura asta de care zici.Cei care au pretentii de mari formatii din underground de care vb tu, de ce sa fim rai, sunt unii care intr-adevar canta chiar bine... altii nu, sau poate pur si simplu nu-ti plac tie :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

salut Elethan .... mie mi s-a parut minunat conecrtul si nu pt k va cunosc si am fost la toate concertele voastre din bucuresti , ci pentru k intr-adevar sunteti o trupa buna...dar mai aveti de lucrat. succesul nu vine peste noapte . E adevarat ca Seba a faqt cateva gafe ...ar putea sa nu mai stea cu cuv. p**a in gura ptr k totusi e pe scena...daca ar fi fost max cavalera sau dani filth il inteleg ...dar ...whatever. Doi la mana ...i-ati zis sa vorbeasca cu publicul , iar el , ca de obicei , k: "aaa , pey eu nu stiu ce sa zic.." bla . zicetii voi ce sa zica ....fa-i tu o foaie cu "bunaseara prieteni " :) ....eh nici chiar asa. hahahah .....si ca sa stii si cine sunt...sa ma prezint . sunt Andreea . sigur iti amintesti de mine pt k sunt prietena buna cu seba si Natas . Iar daca imi dai pe mail un id de mess , knd scot pozele de pe tel ( si nu te stramba k telu meu face niste poze traznet ) - adik tre sa fac rost d cablu USB - ti le trimit pe mail ....see`ya ....si sper sa ne reauzim curand

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.