www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Am O Chitara Acustica,am O Problema

Recommended Posts

Guest alexK
Posted

desigur ca majoritatea noastra am inceput cu o chitara de la reghin..acum vreau sa-i pun curea,are o prinzatoare in fundul chitarei,si normal ar mai trebui sa aibe la capul chitarei,ma gandeam daca pot eu sa-i adaug o prinzatoare..a mai facut cineva asa ceva?...si as strica ceva daca as face o gaura mica,as pune un fel de surub pt curea...?

Posted

da, eu am facut chestia asta la fosta acustica.

mai exista posibilitatea sa legi cureaua de capul chitarei (headstok) asa cum vezi la majoritatea cantaretilor de folk. de fapt asa se leaga o acustica.

a doua varianta(cea pe care am aplicat-o eu) e sa dai o gaura cu un burghiu in butucul chitarei (bucata de lemn care vine in continuarea grifului la contactul cu corpul; este lipit de corp). dar mai intai te duci la muzica si ceri un cui pt prins cureaua (e din plastic, arata la fel cu un cui de prins corzile numai ca e mai mare) eu am dat vreo 2 lei parca.

plantarea lui: iei un burghiu adecvat care sa nu fie mai gros decat cuiul pt ca el se va fixa prin presare fara clei ori lipici si dai o gaura cat de cat pe centrul butucului; verifici ochiometric. gaura sa nu fie mai adanca decat lungimea cuiului ( de la varf pana la buza capului) iar cuiul trebuie sa intre tot, buza sa se opreasca in butuc. si ti-am zis trebuie sa intre fortat ca sa nu iasa.

spor la treaba! :)

Guest Baumwolle
Posted

Cel mai bine, daca nu este prevazuta deja cu doua butoane pentru curea (si nu este), este sa prinzi cureaua cu un siret de headstock.

Guest alexK
Posted

ms,sa vedem daca au astia in pitesti cui pt prins cureaua si...curea...ca pene pt chitara numai au mie mi s-a tocit...a si inca ceva...de sunt noob,cum se leaga cureaua de headstock?

Guest Baumwolle
Posted
ms,sa vedem daca au astia in pitesti cui pt prins cureaua si...curea...ca pene pt chitara numai au mie mi s-a tocit...a si inca ceva...de sunt noob,cum se leaga cureaua de headstock?

Ti-am spus deja, o legi cu un siret, snur, sfoara. Majoritatea strap-urilor noi vin cu unul special facut pentru asta. Snurul il treci pe sub corzi, dincolo de pragus, si prin gaura strap-ului, iar apoi ii faci nod.

Guest anghelescu
Posted

man..sunt din pitesti.te pot ajuta daca vrei :)

Guest alexK
Posted
man..sunt din pitesti.te pot ajuta daca vrei :)

ce bine imi pare...id-ul meu de mesenger alex_milan22 mai degraba imi arati tu...o sa fiu plecat o sapt la tara,dupaia ma duc la timisoara dar sunt sigur ca vom tine legatura dupaia

Guest alexK
Posted

gata,am cumparat curea de la aia...si a venit cu un fel de snur cu carlig,multumesc tuturor pt sfaturi