Guest fluffyone Posted September 23, 2005 Posted September 23, 2005 Am inceput pe 4 corzi si am studiat asa. M-am izbit de niste coveruri care se duceau mai jos decat puteam eu sa ma duc (lower baby ) si parca la octava nu suna cum ar trebui sa sune. La fiecare intalnire cu un bass cu 5 corzi nu m-am simtit tocmai in largul meu. Fie distanta mica intre corzi, fie pozitia mainii drepte, a degetului mare, ceva nu mergea bine. Merita sa-mi cumpar un bass cu 5 corzi sa ma obisnuiesc cu el? Vreau pareri si experiente personale, raspunsurile da/nu nu vor fi luate in considerare.
Guest preo Posted September 24, 2005 Posted September 24, 2005 si eu am acu cu 4 corzi si deja astept unul cu 5 am cantat si eu pe bas cu 5 corzi si intr'adevar, parea mai incomod, da doar la inceput. dupa vreo juma de ora incepeai sa te obisnuiesti. cred ca pana la urma va fi ok. cred ca a 5-a coarda trebuie gandita la modul, daca ai nevoie de ea, nu daca poti canta pe acel bas. sunt unii care nu simt nevoia ei si atunci e ok. ma rog, decizia mea finala a fost sa trec pe 5. acum, asta tine de mine.
MichiBass Posted October 26, 2005 Posted October 26, 2005 Dupa ce am trecut de pe 4 pe 5 recomand: Ramaneti la 4, alegeti 5, doar daca stilul o cere (Black, Death, Hardcore) Fluffy, vei canta doar coveruri?
Guest fluffyone Posted October 26, 2005 Posted October 26, 2005 Nu zic ca nu merge doar ca nu cred ca e cea mai buna solutie Oricum deocamdata raman pe 4.
Guest p_aciulea Posted October 26, 2005 Posted October 26, 2005 sau iti pui set de 5 corzi, si nu mai pui cea mai subtire coarda.
Guest zippo Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 eu sunt adeptul bass-ului cu 4 corzi. de ce? pentru ca nu il stiu atit de bine incit sa mi se para ca nu-mi mai ajung notele:) atunci cind tehnica mea pe 4 corzi va fi una de invidiat, ma voi avinta poate si la 5...ca experiment doar. daca stii piese in care bass-ul se aude mai jos, sa stiica asa sieste...nu-tiramine decit sa acordezi E-ul in D. multi bassisti folosesc acest artificiu. exemplu: RATM...kiling in the name ozzy buna
RAY5 Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 de pe gipson explorercu 4 am trecut pe un warwic strimer jbcu5, desiam plins dupa gipson totusi experienta cu 5 a meritattraita asa ca acum am un 4(dar si ca nota in jocul de ghitara tot 4)si de ciuda miam luat un Music Man Sting Raycu5 (2000e)la paris
Guest fluffyone Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 Discutia e bine sa ramana deschisa. Anunt totusi ca sunt fericitul posesor al unui ibanez BTB205 (5 corzi) si urmeaza sa mai adaug arsenalului meu inca un bass cu 5. Am descoperit o lume si plina de posibilitati. Iar acum are si chitaristul meu o chitara cu 7 corzi si tin sa va zic ca impreuna suna intr-un mare fel, iar joaca de la repetitii se termina deobicei pe la miezul noptii.
Recommended Posts