www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

MARCIAN PETRESCU - CAUTA un CHITARIST SERIOS si DEDICAT genului BLUES !!! pentru proiectele: TRENUL DE NOAPTE, BLUES HARP BAND si STORYTELLERS


Recommended Posts

Va rog sa cititi cu mare atentie acest anunt si sa-mi scrie DOAR IN MESAJ PRIVAT(!!) , DOAR PERSOANE SERIOASE

CARE ISI DORESC CU ADEVARAT SA CANTE BLUES INTR-O FORMATIE EXTREM DE SERIOASA ! 

Asa cum spune titlul anuntului, sunt in cautarea unui chitarist pentru proiectele mele muzicale, indiferent ca se numesc TRENUL DE NOAPTE sau BLUES HARP BAND sau STORYTELLERS ACOUSTIC BLUES PROJECT... fiecare concept are un repertoriu usor diferit, dar esenta si identitatea proiectelor este data de sound-ul muzicutei mele... ;) 

Incepand din 2025, actualul chitarist, Mihai Tacoi, cu care cant din noiembrie 2015, urmeaza sa se dedice in special proiectelor personale si altor activitati didactice. Despartirea de el este una extrem de amiabila si am inteles perfect intentiile si dorintele lui.

Asadar... Imi doresc sa incep o colaborare de minimum 2 ani(!!!) cu un chitarist serios care doreste cu adevarat sa cante blues de calitate ! 

Iata care sunt cerintele:

1) SERIOZITATE MAXIMA si DEDICARE ! Voi discuta in privat ce anume inseamna asta mai exact !

2) O cultura muzicala cat mai vasta in domeniul genului BLUES ! cu tot respectul pentru acesti legendari artisti, blues-ul NU SE REDUCE doar la Stevie Ray Vaughan, Eric Clapton(perioada Cream) sau Jimi Hendrix, sau in ultimii 10 ani la Joe Bonamassa ! Stilul abordat de formatia mea este mult mai vast ca influente ! Prin urmare am nevoie de un chitarist cu mintea extrem de deschisa !

Tipul de sound de chitara si maniera de interpretare care ma intereseaza ar trebui sa aiba elemente de la urmatorii chitaristi: B.B. King, Peter Green, Gary Moore(strict perioada de blues !), Eric Clapton(perioada cu John Mayall's Bluesbreakers, albumele Journeyman si From The Cradle), Joe Bonamassa(elementele blues-istice din stilul sau), Otis Rush, Albert King, Albert Collins, Alex Schultz, Rick Holmstrom sau Kid Andersen(cu trupa Rick Estrin & The Nightcats !).

3) DOTARI TEHNICE DE CALITATE !

- Chitara electrica si acustica

- un numar de pedale/efecte de chitara de bun simt, specifice sound-ului acestui gen(un overdrive bun, un distors de calitate, un reverb versatil si eventual si un delay bun, un compresor, un booster si o pedala WAH-WAH - extrem de necesara !). Sau un device de tip multiefect, pe care sa se poata realiza niste tonuri/sound-uri de buna calitate.

- NU SUNT impotriva variantelor digitale de genul "KEMPER", daca se obtin niste sound-uri bune si potrivite pentru blues !

- un AMPLIFICATOR de buna calitate, de maximum 50 watti , indiferent ca este pe lampi sau pe tranzistori, este un mare atu in plus !

- Capacitatea de a improviza liber ! Nu pretind invatarea unui solo de chitara nota cu nota, asa cum apare intr-o inregistrare a unui anumit artist ! Incurajez creativitatea !!! 

- CE NU ACCEPT !!! tehnici si maniere de interpretare care NU AU LEGATURA cu blues-ul - tapping, extreme shredding(de inspiratie heavy metal...) sau sound-uri de chitara care nu sunt specifice blues-ului...

4) Alocare si dedicare de timp pentru studierea si pregatirea pieselor deja existente in repertoriu si a celor care urmeaza sa fie introduse ulterior.

5) Disponibilitate pentru a face repetitiile necesare pentru pregatirea corespunzatoare a repertoriului ! Citirea de partituri si/sau tabulaturi este un atu in plus ! 

6) Disponibilitate de a calatori prin tara pentru concerte punctuale in cadrul anumitor festivaluri sau pentru mini turnee.

7) Disponibilitate pentru a inregistra in studio si pentru aparitii la emisiuni de radio si televiziune atent alese !

8 - SA LOCUIASCA IN BUCURESTI !!! Daca poseda si masina este si mai bine pentru el !

(***) MARE ATENTIE ! NU AM PRETENTIA CA VIITORUL CHITARIST SA IMI ACORDE EXCLUSIVITATE !!!

Dar imi doresc sa acorde PRIORITATE formatiei mele, in cazul in care mai activeaza si in alte proiecte muzicale.

Am rugamintea sa-mi scrie doar persoane serioase care se regasesc cu adevarat in cerintele enumerate de mine. ;) :) 

Va multumesc pentru atentie si va astept mesajele in privat. Cine doreste mai multe detalii este rugat sa imi lase si un numar de telefon.

Cu prietenie, Marcian Petrescu 👍;):)

 

 

 

 

 

 

Edited by marcianpetrescu
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.