hades Posted June 19, 2007 Share Posted June 19, 2007 Zilele trecute, cand mi-am montat doza pe chitara, sa zicem ca am dedus cum ar veni duble coil legata pe chitara care avea inb prealabil sigle - dar totusi, pentru mai multa siguranta m-am uitat pe o schema (pot zice ca oricum era legata dar era bine asa ). Acum problema e urmatoarea ! - cand cant pe bridge (doza "noua") - merge, normal, cum ar trebui. -cand cant pe pozitia imediat urmatoare si cand se cupleaza si doza midle de aude mai incet. - cand cant pe midle, e bine - ca si celelalte combinatii. Din cate stiu eu, doza duble coil este de fapt formata din 2 doze - mai mult sau mai putin asemanatoare - si ele sunt puse in serie, deci clar ca din 4 fire mai ramai cu 2 pe care le pui de unde le-ai luat pe celelalte (de la doza inlocuita) - si problema e urmatoarea: nu cumva in pozitia 2 de jos in sus al swich`ului sunt cuplate 3 doze - una in paralel cu cele 2 care sunt in serie adica sunt 2 doze de fapt una mai puternica si una mai slaba(puternica fiind cele 2 legate in serie - si lucreaza ca un intreg). mai jos o sa pun schema, sa imi spuneti ce nu e bine, eu asa am lucrat, dar in fine asta nu conteaza, cum ati face voi, cum ar trebui. Multumesc ! 1h_2s_1v_2t_5w.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Andrei_T Posted June 22, 2007 Share Posted June 22, 2007 Eu as inlocui firul negru cu firul verde de la humbucker. S-ar putea sa fie in antifaza cu doza middle. Incearca, n-are ce sa se-ntample. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts