Shadow Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 e acordata corect, intonatia setata cum trebuie, si totusi cand dau un acord major pe corzile subtiri (doar treptele 1 si 3- adica sa zicem fretu 5 pe coarda SI si fretu 4 pe coarda MI) imi suna foarte foarte fals. fals in sensu ca (pe distortion) sunetu se unduieste repede si mult... acordoru digital zice ca e corecta nota, dar la ureche suna foarte nasol. care ar fi problema? multumesc anticipat
George M. Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 (edited) de cat timp ai probleme? ti-ai cumparat recent acordorul digital? te-am intrebat de tuner, pt ca eu cand mi-am cumparat , fiind obisnuit cu tonul dezacordat, dupa ce am acordat corect mi s-a parut ca suna fals, chiar daca tunerul zicea ca e nota cutare am verificat acuma, si pe clasica mea cand am luat acordul spus de tine (Mi+Sol#) corzile 1 si 2 au sunat corect, dar au inceput sa vibreze si corzile 5 si 6 ceea ce a facut sa sune un pic aiurea. dupa ce am amutit corzile 1 si 2, corzile 5 si 6 au continuat sa vibreze, si acel sunet aiurea inca se mai auzea. nu stiu cat este de probabil ca acelasi lucru sa se intample si la tine, fiind vorba de o electrica vs o clasica, dar poti lua in calcul si aceasta premisa. verifica pe chitara ta, si vezi daca se intampla. Edited May 7, 2007 by Bassmann™
Shadow Posted May 7, 2007 Author Posted May 7, 2007 pai acordoru e in procesor... zoom g2. pai am probleme (chiar culmea) de ieri de cand am fixat ca lumea intonatia:P
George M. Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 pai acordoru e in procesor... zoom g2. pai am probleme (chiar culmea) de ieri de cand am fixat ca lumea intonatia:P acuma nu stiu, pune intonatia cum era inainte, asta in cazul in care crezi ca o sa sune mai bine ca acum
Faust Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 cand dau... fretu 5 pe coarda SI si fretu 4 pe coarda MI imi suna foarte foarte fals. fals in sensu ca (pe distortion) sunetu se unduieste repede si mult... e normal.
John Petrecce Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 e acordata corect, intonatia setata cum trebuie, si totusi cand dau un acord major pe corzile subtiri (doar treptele 1 si 3- adica sa zicem fretu 5 pe coarda SI si fretu 4 pe coarda MI) imi suna foarte foarte fals. fals in sensu ca (pe distortion) sunetu se unduieste repede si mult... acordoru digital zice ca e corecta nota, dar la ureche suna foarte nasol. care ar fi problema? multumesc anticipat Si eu am patit odata ceva de genul si am constatat ca tuner-ul de pe procesor era dereglat/derutat (adica mintzea) :DDupa un timp si-a revenit. Daca te descurci fara el aplica metoda clasica de acordare sau testeaza notele pe 2,3 sau 4 octave si vezi ce se intampla. Daca pe diferite octave nu ai nota care trebuie ar mai fi varianta sa ai griful putin curbat si atunci o rezolvi din menghina. Daca ai chitara cu floyd verifica-i si paralelismul fata de bridge si tensiunea din arcuri. Sper ca ti-am fost de ajutor.
Shadow Posted May 9, 2007 Author Posted May 9, 2007 mersi, sar putea sa fie griful un pic curbat. adica mie la inceput nu mi sa parut , da cine stie.o sa il indrept si o sa vad ce se intampla
Recommended Posts