www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Jack of all trades cauta: Bass & Chitara riff


Recommended Posts

Salut, 

Suntem Jack of all trades si anul asta ne-am propus sa lansam 3 videoclipuri cu tot cu concerte de lansare. Momentan in proiectul nostru activam eu, Alex Teodorescu si Madalin Duca - tobe/ percutie,   colegul nostru Geo, bassistul, nemaiavand destul timp sa vina cu noi in marea majoritate a viitoarelor evenimente. 

Cautam 2 colegi(bass & chitara riff)  care mai presus de orice experienta muzicala deja dobandita, sa asculte si sa doreasca sa compuna muzica pe care noi o facem, un stil destul de asemanator cu trupe straine precum: Linkin Park, P.O.D, Stone Sour, Audioslave, Three Days Grace, Puddle of mudd, Staind sau trupe romanesti: Vita de vie, Luna amara, Firma, Coma, Implant pentru refuz, Front si multi altii. 

De-a lungul celor primi 4 ani de existenta ai acestui proiect, am reusit sa ajungem pe la emisiuni radio din Bucuresti (Radio Guerrilla & Radio Tananana) si radio-uri judetene, sa bifam in jur de 30 de concerte si sa acumulam indeajuns de multa experienta incat, worst case scenario, sa functionaam independent, fara ajutorul industriei.  Avem deja o sala de repetitii a noastra echipata cu mixer, boxe, cabluri, etc pentru care platim chirie lunar si unde putem veni oricand la orice ora. Daca esti student / elev / nu ai posibilitatea de a contribui la chirie, nu este o problema, important este sa-ti placa sa canti alaturi de noi si sa vii cu placere in acest proiect. Cel mai important pentru noi este sa gasim oamenii care sa priveasca acest proiect pe termen lung. Am vrea ca proiectul  sa faca parte din viata ta pentru multi ani de zile, ori acest lucru il vom putea realiza doar daca suntem cu adevarat pasionati si deschisi unii cu ceilalti.

In anul 2018 ne-am propus ca toate concertele pe care le vom sustine sa fie acustice, pentru a ne obisnui unii cu altii si pentru a putea integra treptat viitorii noi membrii. Target-ul este de a avea cel putin un concert pe luna, lucru de care se ocupa managerul formatiei noastre care are intrari atat la radio-uri cat si la diferite localuri cum ar fi Mojo, Quantic, Centru - localuri in care noi am cantat deja, precum si multe altele noi, dar care, majoritatea, vor necesita varianta electrica.

Exista si promisiuni de a semna cu o casa de productii serioasa cu care semneaza aproape tot under-ul romanesc si care ar putea solutiona partea de distributie. Mai exista si promisiuni de opening act la festivaluri din tara, insa pentru acestea putem vorbi de abia in anul 2019 dupa ce ne vom suda cum trebuie ca si trupa si vom suna indeajuns de bine cat sa avem cu adevarat ceva de zis.

Partea de videoclipuri este si ea asigurata de 2 buni colegi care muncesc alaturi de noi tot din pasiune in primul rand, pentru ca din start te anuntam ca banii nu au fost, si sunt slabe sanse sa fie incasari consistente in urmatorii 2-3 ani, chiar daca exista promisiunile mentionate mai sus.

 

Ceea ce iti putem promite este:

-un album in 2019 pe care va scrie numele tau;

-libertate  totala de a veni cu idei noi pentru piesele noi si piesele deja compuse pentru live-urile ce le vom avea  impreuna (avem aproape 24 de  scheleti de piese, 12 piese sunt deja compuse, iar 7 piese pentru actualul album sunt deja inregistrate);

- un anturaj muzical destul de fain (sala este la timpuri noi la flaros, foarte multi muzicieni umbla pe aici);

- emisiuni radio & concerte in care sa ne bucuram de muzica si de viata impreuna;

- parte egala din banii stransi la concert & drepturi de autor;

 

Cerintele noastre, care de fapt sunt mai mult sperante decat conditii ar fi:

- Sa fii fan al rock-ului alternativ ( e important ca muzica pe care o compunem sa fie cea pe care o apreciem cel mai mult). Degeaba vom incerca sa lucram impreuna, daca nu vedem muzica la fel.

- Sa ai echipament propriu cel putin mediocru pentru instrumentul personal ( instrument + amplificator / preamp / procesor). Nici noi nu avem aparatura extraordinara, dar de-a lungul anilor am investit si vom mai investi pentru a suna cat mai bine. Solutii se gasesc, important e sa ai in vedere acest aspect.  

- Sa nu canti cu alte formatii.  Pentru ca sigur datele de concert, mai devreme sau mai tarziul, se vor suprapune. Asta patim deja cu actualul nostru bassist.  

- Sa ai cat mai putine alte side-project-uri personale pentru a canaliza impreuna energia in aceeasi directie. Si noi avem job-uri si probleme personale. Nu-ti face griji, nu e nimeni absurd, intotdeauna ne-am inteles unii pe ceilalti. Ne-ar placea totusi ca trupa noastra sa repete cat mai des in formula completa (pentru ca da, mai repetam si fara formula completa). 

- Deschidere in a intelege ca trebuie sa compunem diversificat:

      -atat din punct de vedere muzical(nu dorim sa cantam doar drept (4/4, sau 3/4), ci in timp chimia trupei sa evolueze astfel incat sa existe structuri  bine definite si  acceptate de comun acord: puncte / interventii / samplere etc). 

     -din punct de vedere al mesajului( incercam sa abordam piese cu tematici variate) 

    - Pentru noi muzica este totala si intelegem de ce o trupa alege sa cante si piese mai soft / mai generice uneori. Exista si mici influente de reggae /   alte genuri pentru viitoarele piese, la fel cum incercam sa devenim si entertaining, dar fara a resimti compromisuri mari(limitele sunt extrem de bine definite).

- Dorinta de a canta si a studia muzica cu metronom. Indiferent de nivelul pe care il ai, vom creste impreuna. Important este sa ne dorim sa nu pacalim muzica si sa o facem cat mai profi. Nici noi, componenta actuala,  nu ne impacam foarte bine cu metronomul, insa lucram in a deveni muzicieni. Nu conteaza nivelul la care esti acum, importanta e dorinta de a-ti lua cu adevarat in serios activitatea muzicala. Piesele noastre nu sunt foarte grele, foarte solicitante, insa ne dorim sa ajungem sa le cantam extrem, extrem de ordonat.  

- Sa ne intelegem ca oameni. Asta e de departe cea mai importanta conditie. Noi facem muzica pentru ca din punct de vedere uman ne face sa ne simtim niste oameni mai buni. Muzica ne ofera satisfactie si insemnatate. Ne place si validarea externa care vine in urma muzicii, dar nu de aceea am plecat la drumul asta.  Nu avem orgolii exagerate, nu ne visam mari vedete. Numitorul comun al acestei echipe este acela de a ne bucura de tot procesul de creatie & cantat live. Noi ne dorim sa comunicam cu oamenii din fata scenei prin felul nostru de-a fi si tocmai de aceea e important ca omul din spatele instrumentului sa fie acelasi cu omul de acasa. 

Playlist material deja lansat: 

Playlist emisiuni Radio:

 

Asteptam cu mare interes sa iesim la o bere sa vorbim mai mult.

Te rugam sa ne scrii pe facebook la:

https://www.facebook.com/Jack-of-all-trades-397859206928284/

Sau mie, pe contul meu de facebook, Alex Teodorescu:

https://www.facebook.com/alex.teodorescu.585

Sau e-mail: jackofalltradesromania@yahoo.ro

Sau lasa-mi un mesaj: 072 792 1442 - Alex Teodorescu.

 

 

Edited by alex.teodorescu
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Salut Dan, te megarespect pentru ce ai realizat pana acum :D 

 

Noi am gasit un chitarist printre prietenii nostri, care voia de mult timp sa intre in gasca, insa nu stia cum sa faca in asa fel incat sa nu se autoinvite. Momentan ne-am gasit formula de baza si cred ca vom merge o buna perioada asa. Oricum,  ni se pare super fain ca un tip ca tine ne-a gasit si e interesat de asa ceva. Eu nu te cunosc personal, insa mi-ar face mare placere sa ne gasim vreodata la o vorba.

 

Alex Teodorescu 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.