DDM Posted March 21, 2007 Share Posted March 21, 2007 Va cer un sfat:Displayul Gt-3-ului meu nu mai afiseaza corect...literele parca , ,,curg" in partea de jos a ecranului si unde-s multe caractere nu mai sunt redate corect. Care este cauza? Aceste probleme mi-au aparut dupa ce a fost transportat in avion. (cauza mecanica sau electronica?) Va multumesc anticipat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Messu Posted March 21, 2007 Share Posted March 21, 2007 Va cer un sfat:Displayul Gt-3-ului meu nu mai afiseaza corect...literele parca , ,,curg" in partea de jos a ecranului si unde-s multe caractere nu mai sunt redate corect. Care este cauza? Aceste probleme mi-au aparut dupa ce a fost transportat in avion. (cauza mecanica sau electronica?)Va multumesc anticipat. Sincer nu prea ma prind cum e cu "curs-ul" asta al caracterelor. Daca a aparut dupa transport e posibil sa fi fost lovit cumva. Display-urile au niste contacte elastomerice care pot pune probleme in caz de soc sau in cazul in care a intrat ceva umezeala la ele. Daca asta e cauza, nu e o problema chiar asa de mare. Se pot curata, insa nu te-as sfatui sa umbli in el daca n-ai mai avut de-a face cu asa ceva, pentru ca e posibil sa distrugi display-ul. Nu e mare inginerie insa pana ajungi la contacte e un pic de mesterit si tre sa demontezi tot display-ul. In cazul in care e stricat mai nasol (lovit/spart) iar nu trebuie sa disperi pentru ca un display alfanumeric 2x16 cu backlight e in jur de 50 ron asa ca poate fi inlocuit cu usurinta. Daca ai pune o fotografie sa vedem si noi cum "curg caracterele" ar fi super. Bafta ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DDM Posted March 22, 2007 Author Share Posted March 22, 2007 Sincer nu prea ma prind cum e cu "curs-ul" asta al caracterelor.Daca a aparut dupa transport e posibil sa fi fost lovit cumva. Display-urile au niste contacte elastomerice care pot pune probleme in caz de soc sau in cazul in care a intrat ceva umezeala la ele. Daca asta e cauza, nu e o problema chiar asa de mare. Se pot curata, insa nu te-as sfatui sa umbli in el daca n-ai mai avut de-a face cu asa ceva, pentru ca e posibil sa distrugi display-ul. Nu e mare inginerie insa pana ajungi la contacte e un pic de mesterit si tre sa demontezi tot display-ul. In cazul in care e stricat mai nasol (lovit/spart) iar nu trebuie sa disperi pentru ca un display alfanumeric 2x16 cu backlight e in jur de 50 ron asa ca poate fi inlocuit cu usurinta. Daca ai pune o fotografie sa vedem si noi cum "curg caracterele" ar fi super. Bafta ! Multumesc Messu. LCD-ul nu e spart nici macar zgariat.problema este ca nu mai vad clar denumirea patch-urilor nici nr alocat , de editat nici nu mai vb.Referitor la caractere..ele se ,,dubleaza in jos:de ex.in foto sub ,,lead" sau sub ,,blues"apar niste linii verticale. In afisajele in care sunt folosite caractere de pe ambele linii atunci toate sunt de necitit. Sa duc Gt-ul la un ,,meserias" sa-l desfaca?Daca e ,,atins" de unde cumpar un alt ,,afisaj"? inca o data multumesc pentru reply Link to comment Share on other sites More sharing options...
DDM Posted March 22, 2007 Author Share Posted March 22, 2007 Nu,nu am gasit nicaieri update la softul din fabrica si nici o resetare speciala in afara de cea indicata in manual(factory reset).Daca stii de vreun link multumesc anticipat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest anghelescu Posted March 22, 2007 Share Posted March 22, 2007 Nu,nu am gasit nicaieri update la softul din fabrica si nici o resetare speciala in afara de cea indicata in manual(factory reset).Daca stii de vreun link multumesc anticipat. incearca sa il duci la reprezentanta.... boss/korg din bucuresti Link to comment Share on other sites More sharing options...
Messu Posted March 23, 2007 Share Posted March 23, 2007 Din pacate fotografiile sint foarte neclare. Punctual stam cam asa: -daca display-ul nu e busit si nici reset-ul de fabrica nu a dat rezultat e bine sa mergi la un mester, dar mester nu priceput. -display gasesti la Conex Electronic, Vitacom , etc,... pe stra Maica Domnului. Nu cred insa ca vei gasi cu backlight albastru. De obicei sint pe vede, galben/verde. Daca nu, tre sa faci comanda, de obicei in Germania. Asa cum ti-am spus cele uzuale nu sint foarte scumpe. Cativa zeci de roni. -daca nu te deranjeaza, da-mi un semn si iti indic si un mester bun, in Bucuresti. Nu-i neam cu mine, nu-i fac reclama, dar stiu ca se ocupa de scule (clape, procesoare etc) pentru Iris, Holograf.... Spune-mi daca te mai pot ajuta cu ceva ! Numai bine ! incearca sa il duci la reprezentanta.... boss/korg din bucuresti asa e. poti merge la reprezentanta. ai grija numai sa nu te jupoaie aia si sa merite sa cumperi un procesor nou cu banii aia Link to comment Share on other sites More sharing options...
DDM Posted March 23, 2007 Author Share Posted March 23, 2007 Va multumesc ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DDM Posted March 25, 2007 Author Share Posted March 25, 2007 L-am dus la meserias.S-a ajuns f usor la LCD...desfacut curatat..e ca nou..dar tot nu afiseaza cum trebuie.Il duc luni la reprezentanta Roland din Iasi.Cred ca va trebui sa-mi iau un procesor nou..pana-l repara cei de acolo...L-au trantit sigur aia de la bagaje . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Messu Posted March 25, 2007 Share Posted March 25, 2007 hmmm nasol ca nu s-a rezolvat numai cu un simplu curatat. probabil ca s-a busit display-ul. daca erai mai p-aproape te chemam la mine, ca am un display 2x16 si faceam proba ca sa vedem ce si cum. spar sa rezolvi la reprezentanata si sa nu-ti ai toti banii. bafta! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts