Guest Narcisbv Posted March 17, 2007 Share Posted March 17, 2007 Am si eu o intrebare?Stie cineva cum se poate face um amplificator improvizat dintr-un magnetofon mai vechi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest gnrmarius Posted March 18, 2007 Share Posted March 18, 2007 N-ar fi mai simplu sa iti iei unul mai ieftin pentru inceput si pe masura ce avansezi si mai pui un ban deoparte, sa treci pe unul mai profi?Ce sens are sa te chinui cu magnetofonul... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyfer Posted March 18, 2007 Share Posted March 18, 2007 Salut! Ce magnetofon e? Dacã are preamplificator, nu-ți mai trebui nimic, intrii direct cu chitara, dai preampliful mai tare ca sã distorsioneze un pic ºi ai un sunet decent. Fãceam ceva de genul ãsta prin 91, 92. Dacã nu are preamplificator, îți trebuie o pedala ceva cã altfel nu se aude. O pedala gen overdrive sau distors va preamplifica sunetul înainte de magnetofon. O altã chestie miºto la un magnetofon este cã dacã poate sã ºi înregistreze ºi sã redea în acelaºi timp ai ºi delay. Trebuie sã aibã douã capete, pe unul sã înregistreze ºi pe altul sã redea ºi astfel, în funcție de viteza de deplasare a benzii, ai diverºi timpi la delay. Baftã! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Narcisbv Posted March 19, 2007 Share Posted March 19, 2007 (edited) Salut! Ce magnetofon e? Dac? are preamplificator, nu-?i mai trebui nimic, intrii direct cu chitara, dai preampliful mai tare ca s? distorsioneze un pic ?i ai un sunet decent. F?ceam ceva de genul ?sta prin 91, 92. Dac? nu are preamplificator, î?i trebuie o pedala ceva c? altfel nu se aude. O pedala gen overdrive sau distors va preamplifica sunetul înainte de magnetofon. O alt? chestie mi?to la un magnetofon este c? dac? poate s? ?i înregistreze ?i s? redea în acela?i timp ai ?i delay. Trebuie s? aib? dou? capete, pe unul s? înregistreze ?i pe altul s? redea ?i astfel, în func?ie de viteza de deplasare a benzii, ai diver?i timpi la delay. Baft?! Amplificatorul e unul vechi un Tesla CM 130...are si preamplificator insa nu stiu unde e si cum sa il reglez.Am reusit sa leg chitara la magnetofon si se aude destul de bine insa se apare un sunet de fon destul de nasol si nu stiu cum sa scap de el.Stie cineva cum pot scapa de el? Edited March 19, 2007 by Narcisbv Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Narcisbv Posted March 19, 2007 Share Posted March 19, 2007 Amplificatorul e unul vechi un Tesla CM 130...are si preamplificator insa nu stiu unde e si cum sa il reglez.Am reusit sa leg chitara la magnetofon si se aude destul de bine insa se apare un sunet de fon destul de nasol si nu stiu cum sa scap de el.Stie cineva cum pot scapa de el? Un sunet pe fundal...sorry Link to comment Share on other sites More sharing options...
StratMan Posted March 19, 2007 Share Posted March 19, 2007 introduci cablul de la chitara in locul in care intra mufa pt. inregistrare a magnetofonului (iti trebuie un cablu de chitara cu jack la un capat si mufa din la celalat), se apasa butonul de inregistrare al amagnetofonului si se blocheaza pe pauza. nivelul de amplificare se regleaza din butonul de volum al magnetofonului. succes! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Narcisbv Posted March 19, 2007 Share Posted March 19, 2007 (edited) introduci cablul de la chitara in locul in care intra mufa pt. inregistrare a magnetofonului (iti trebuie un cablu de chitara cu jack la un capat si mufa din la celalat), se apasa butonul de inregistrare al amagnetofonului si se blocheaza pe pauza. nivelul de amplificare se regleaza din butonul de volum al magnetofonului. succes! Nu am reusit Acesta este sunetul. Record.mp3 Edited March 19, 2007 by Narcisbv Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts