cioroianu Posted November 15, 2016 Posted November 15, 2016 Buna seara!( Imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie) am o fotografie si ma intrebam daca ma poate ajuta si pe mine cineva sa identific violonistul din imagine. Va multumesc!
Razvan S. Posted November 16, 2016 Posted November 16, 2016 Seamana putin cu Yehudi Menuhin cand era mai tanar...dar nu cred ca e el. Hmmm, ceva extra info?E "de-al nostru"? Ce scrie pe poza? _______________________________________________________ Iarta-ma daca iti spamez topicul dar simt ca doresc si eu sa impartasesc ceva, daca tot vorbim de poze cu violonisti Imi trezeste o oarece nostalgie acea poza,de aceea intreb, deoarece cumva ma simt si eu legat de un anume violonist ce a murit acum multa vreme, si e ingropat intr-un cimitir din orasul meu (cimitirul din Buziasului, in Timisoara), si are o poza pe piatra funerara ,mormant uitat de lume si timp, si i-am cautat numele pe net, si am gasit niste lucruri CEL PUTIN surprinzatoare! -asa de info, Jean Prostean/Jean Prosteanu il chema pe "al meu", si am gasit asta, impressive! E din New York Times , 1911 Nov Am gasit chiar si un post card, e mai tanar in poza aceasta(in poza de pe mormant e mai in varsta) http://images.delcampe.com/img_large/auction/000/263/361/456_001.jpg Mai rar cand ajung acolo si vad mormantul, imi da fiori stiind pe unde a umblat si ce a cantat omul acesta in 1911. Imi plac mult descoperirile astea, de asta sunt si eu curios de poza ta.
cioroianu Posted November 16, 2016 Author Posted November 16, 2016 nu stiu nimic am incercat dupa semnatura aia dar nu am gasit nimic nici Clossel nici Clottel poate daca fac o poza cu rezolutie mai mare,descifreaza cineva semnatura..
Razvan S. Posted June 11, 2020 Posted June 11, 2020 On 16/11/2016 at 14:56, Razvan S. said: Seamana putin cu Yehudi Menuhin cand era mai tanar...dar nu cred ca e el. Hmmm, ceva extra info?E "de-al nostru"? Ce scrie pe poza? _______________________________________________________ Iarta-ma daca iti spamez topicul dar simt ca doresc si eu sa impartasesc ceva, daca tot vorbim de poze cu violonisti Imi trezeste o oarece nostalgie acea poza,de aceea intreb, deoarece cumva ma simt si eu legat de un anume violonist ce a murit acum multa vreme, si e ingropat intr-un cimitir din orasul meu, si are o poza pe piatra funerara ,mormant uitat de lume si timp, si i-am cautat numele pe net, si am gasit niste lucruri CEL PUTIN surprinzatoare! -asa de info, Jean Prostean(u), il chema pe "al meu", si am gasit asta, impressive! E din New York Times , 1911 Nov Am gasit chiar si un post card, e mai tanar in poza aceasta(in poza de pe mormant e mai in varsta)http://images.delcampe.com/img_large/auction/000/263/361/456_001.jpg Mai rar cand ajung acolo si vad mormantul, imi da fiori stiind pe unde a umblat si ce a cantat omul acesta in 1911. Imi plac mult descoperirile astea, de asta sunt si eu curios de poza ta. Nu am apucat sa pun poze: 2
Carol Vitez Posted September 7, 2022 Posted September 7, 2022 Este Maestrul Jean Prosteanu, un discipol al lui Hubay Jenö, violonist de mare anvergura din Timisoroara. O adevarata legenda a violonisticii din Romania, dar din pacate nu exista inregistrari cu el. A fost insa comparat cu Maestrul George Enescu in presa si la vremea lor. Cunoscut ca mare virtuos, ca interpret excelent al muzicii lui Paganini. Este inmormantat la cimitirul din calea Buziasului din Timisoara.
Recommended Posts