baltazar181 Posted October 5, 2016 Posted October 5, 2016 (edited) Salut. Am un Epiphone Les Paul Plus Top Pro, cred ca are lac nitro pe el. Problema mea e ca daca imi e transpirata putin mana nu imi mai aluneca pe gatul chitarii. Am vazut pe youtube ca se slefuieste cu hartie abraziva de 1500 sau lana metalica 0000 partea unde face mana contact cu gatul. A mai facut cineva asa ceva? M-ar interesa pareri. Merci! Edited October 5, 2016 by baltazar181
dani_rosu5 Posted October 5, 2016 Posted October 5, 2016 parere - suna a improvizatie chestia asta hartia abraziva de 1500 e foarte foarte fina , poate fi folosita pt utimele etape in finisarea lacului (slefuire umeda) ; in cazul in care freci gatul doar cu smirghel uscat,cel mai probabil o sa ii iei putin din luciu ; dupa ceva vreme, problema o sa revina,mana ta facand o repolishare la zona frecata cu smirghel deci te intorci de unde ai plecat solutii is mai multe - te stergi des pe mana ,te obisnuiesti asa sau duci chitara la cineva sa ii refaca cum trebuie si cum iti place finishul pe gat poti sa incerci si faza de care ziceai ,dar s-ar putea sa nu functioneze si sa ajungi la altcineva sa o repare - altfel,in cazul revanzarii nu da prea bine
baltazar181 Posted October 5, 2016 Author Posted October 5, 2016 Da de asta ma tem si eu. Am incercat deja toate solutiile. Am dat cu un fel de parafina pe gat, m-am spalat cu de toate pe mana, insa cand cantam in padure sau intr-un strand unde umezeala e foarte mare e un chin sa canti.
Silviu_i Posted October 6, 2016 Posted October 6, 2016 Daca nu ti la cosmetica (iti plac instrumentele "road worn"), pune-te cu smirghelu pe el. Aceeasi problema am avut-o si eu la un Fender AVRI '62 strat. Nu arata asa frumos, adica lemnul va capata o nuanta verzuie spre negru de la mizerie/transpiratie, dar mie-mi place!
baltazar181 Posted October 6, 2016 Author Posted October 6, 2016 Aha. Ai luat jos tot lacul sau doar luciul?
Recommended Posts