www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mi-am pus corzi noi ... si cheite ... si dupa o zi .. au inceput sa bazaie MI subtire si SI`ul :| iar SOL`ul baraie ... puteti sa imi spuneti si mie daca pot scapa de ele ? e de la cutia de rezonanta ? cum am pus corzile pe chei ? cordar ? intinzatoru ala mic de plastic ? care ridica ,. corzile :-s ? ce pot face ?

'

P.S. corzile ... 3 sunt din nylon 3 metal :-?? asa era setu mi l-a recomandat aia ... nu am stiut ce era inauntru ... a zis ca sunt bune .. si-a batut joc de mine ? sa scape de ele :-s or fi ele de vina ?

Guest Chiperion
Posted

La post-scriptum pot sa-ti raspund eu: dicleste-te aici, exista corzi dintr-astea si la case mai mari, sunt de clasica, pe care numai d-astea se recomanda; tu pe ce lifta de chitara canti? Ai aici o metoda de schimbat corzile la clasica; vezi dac-ai respectat indicatiile alora, sa nu fi zbarcit ceva...

Guest Chiperion
Posted (edited)

+1, nenea Georgica. "Nylon wound with metal wrap'', asa zic baietii in primu' link pe care l-am atasat, ca exemplu de material (mai sunt o gramada); cred ca tustrei stim destula engleza ca sa stim ce-nseamna asta.

edit: off the top of my head, cum ai facut cu cheitele?

Edited by Chiperion
Guest Chiperion
Posted

Bun, bravo, dar de ce si cum le-ai schimbat?

Posted

pai am facut rost de ea si nu avea decat 2 corzi ( una ruginita)... alea cand le-am acordat sa vad daca ar merge suna mai bine decat cealalta ... chitara clasica ... avea si cutia de rezonanta mai mare .. :-s

aa si nodul jos l-am facut prost :s

are ceva daca am lasat prea mult din coarda sa se roteasca pe cheita ?

Guest Chiperion
Posted

Mai, eu sunt mai putin decat un profan cand e vorba exclusiv de clasica...iar explicatie mai pe-nteles ca asta nu cunosc.

• 3 weeks later...
Guest Wierdguy
Posted
:) culmea

la clasica nu ai corzi de metal

corzile 123 sunt de nylon, iar 456 sunt de matase invelita in nu stiu ce fel de sarma

nu ai de metal decat daca`ti pui de acustica\electrica(like i did)

• 2 weeks later...