Guest Andrey_ Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 Am deschis acest topic ca sa intreb ceva Mi-am luat azi o chitara reghin western cu 12 corzi...k nu aveau cu 6...adica avea dar nu erau bune Eu vreau sa stiu daca se pot scoate 6 corzi (mie mi-a zis tipul de la magazin ca se pot scoate)...ca sa pot canta ca la o chitara cu 6 corzi...mai bine asa pentru inceput...eu abia incep sa invat sa cant la chitara Daca nu se poate...e mai naspa...k o sa fie cam greu sa invat asa... Astept raspunsuri si pareri
Skeleton Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 normal ca se pot scoate Mi-am luat azi o chitara reghin western cu 12 corzi...k nu aveau cu 6...adica avea dar nu erau bune cum adica nu erau bune?... chitarile sau corzile
Guest Andrey_ Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 Phew...bine ca se pot scoate Si ar trebui sa merg la un profesionist sa le scot nuh ? Pai nu aratau bine deloc...nici corzile nu erau bune...
dgeekoo Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 Se pot scoate. Problema ca 2-six are griful cev mai lat. Seamana cu cel de clasica. Poti sa le scoti singur, ai grija sa le scaoti pe cele care trebuie. Ai pute merge la un lutier sa-ti faca si un pragus pentru 6 corzi (ca sa se centreze cum trebuie). Pe cel de 12 pastreaza-l pana iti vei lua o chitara cu 6 si pe double-six vei reveni la normal.
Guest Andrey_ Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 Se pot scoate.Problema ca 2-six are griful cev mai lat. Seamana cu cel de clasica. Poti sa le scoti singur, ai grija sa le scaoti pe cele care trebuie. Ai pute merge la un lutier sa-ti faca si un pragus pentru 6 corzi (ca sa se centreze cum trebuie). Pe cel de 12 pastreaza-l pana iti vei lua o chitara cu 6 si pe double-six vei reveni la normal. Hmm...cam cat ar costa sa fac un "pragus" ...si chestia este k nu stiu unde gasesc un lutier :|
Guest nervous_fingers Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 chiar azi mi-am luat o chitara cu 12 corzi... nu stiu sa cant...nu stiu mai nimic despre chitari&co. dar vvreau foarte mult sa invat... as avea si eu cam aceleasi intrebari ca Andrey... si inca una in plus: e mai greu de cantat la o chitara cu 12 corzi decat la una cu 6?
Guest zzz Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Se pot scoate 6 corzi si astfel poti canta ca si pe o chitara normala, insa cu un grif putin mai lat...partea cu un nou pragus nu prea o vad necesara insa daca vrei o poti face si pe aia...Si eu am o acustica de reghin cu 12 corzi si i-am scos cele 6 corzi "aditionale" si pot canta foarte bine pe ea cu pragusul initial...deci sfatul meu este sa nu il schimbi...si sa iti zic un secret care chiar functioneaza: cand nu canti la chitara si asculti muzica pune chitara in fata boxelor...asta o sa faca fata sa vibreze, si in timp , bratele de rigidizare de sub fata chitarii(care sunt din molid) o sa isi piarda din rigiditatea initiala si o sa permita fetei sa vibreze din ce in ce mai mult si mai liber...astfel in cateva luni o sa obtii un sunet mult mai plin si placut decat sunetul destul de sec si sarac in armonici , specific chitarelor cu constructie full-placaj.. (aici din pacate intra si chitarile noastre, astea double-six de la reghin)...Spor la cantat si sa stapanesti sanatos chitara ta cea noua...
Guest Morgan Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 chitarile alea cu 6 corzi, chiar daca, chipurile, nu erau bune, tot erau mai bune pt un incepator decat un double-six. Batai de cap inutile, in conditiile in care toate western-urile reghin sunt la fel de bune/proaste, chit ca-s cu 6 sau cu 12 corzi.
Guest crownofnegativity Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 si tot nu am reusit sa inteleg ce aveau alea cu 6 corzi de nu erau ele asa bune si ai preferat sa iti iei cu 12? si inca ceva: daca nu iti place, de ce nu mergi cu ea la magazin sa o schimbi si sa iti iei una cum vroiai, adica cu 6 corzi?
Recommended Posts