www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recommended Posts

Posted

 Salutare, aceasta este o chitara foarte buna, de aceea proprietarul a dorit sa o imbunatateasca. Lacul se matuise si incepuse sa se exfolieze, tune-o-matic ul era indoit de la presiunea corzilor, cheitele se uzasera, nut-ul era din plastic, tastele trebuiau nivelate/recoronate/polishate iar fretboard-ul trebuia finisat, deoarece cineva il zgariase rau cu lana de otel.

 Prima data am demontat componentele de pe ea si am polishat-o cu diverse tipuri de solutii speciale pentru lac nitrocelulozic, am ecranat-o, am curatat si uns fretboard-ul cu diverse solutii profesionale, am efectuat nivelarea tastelor si construirea nut-ului din os, pe care l-am polisat la final.

 Pentru a confectiona nut-ul fiecarei chitare, folosesc diverse pile special concepute si un tuner Peterson cu care testez rezonanta osului ( nu vreau sa dau detalii despre cum procedez ). Am multe bucatele de os si intotdeauna le selectez numai pe cele mai calitative.

 La final am am testat mai multe tipuri de doze,  dupa care am instalat Gibson 490T/490R, care au fost mult mai potrivite pentru ea decat cele cu care era echipata de fabrica.

 Doua zile au fost suficiente pentru terminarea acestui proiect.

 

 Cheers, Avatar2100

 

1_zps1imbrd3k.jpg
2_zpsskrz3zyw.jpg
3_zpsunvqhrdm.jpg
4_zpszayibw0e.jpg
5_zpsapiiwsnl.jpg
6_zpssfslusqd.jpg
7_zpsmt26uoep.jpg
9_zpssu35c0xx.jpg
10_zpskl4lo3n6.jpg
11_zpsbqkadsgi.jpg
12_zpsxsfvgvbf.jpg
13_zpszcuylpzb.jpg
14_zpswooahqcg.jpg
15_zpsroytz4fn.jpg
16_zpswqbpl7ky.jpg
17_zpsardxocvv.jpg

 

  • Like 9

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.