avatar2100 Posted September 8, 2015 Posted September 8, 2015 Salutare, aceasta este o chitara foarte buna, de aceea proprietarul a dorit sa o imbunatateasca. Lacul se matuise si incepuse sa se exfolieze, tune-o-matic ul era indoit de la presiunea corzilor, cheitele se uzasera, nut-ul era din plastic, tastele trebuiau nivelate/recoronate/polishate iar fretboard-ul trebuia finisat, deoarece cineva il zgariase rau cu lana de otel. Prima data am demontat componentele de pe ea si am polishat-o cu diverse tipuri de solutii speciale pentru lac nitrocelulozic, am ecranat-o, am curatat si uns fretboard-ul cu diverse solutii profesionale, am efectuat nivelarea tastelor si construirea nut-ului din os, pe care l-am polisat la final. Pentru a confectiona nut-ul fiecarei chitare, folosesc diverse pile special concepute si un tuner Peterson cu care testez rezonanta osului ( nu vreau sa dau detalii despre cum procedez ). Am multe bucatele de os si intotdeauna le selectez numai pe cele mai calitative. La final am am testat mai multe tipuri de doze, dupa care am instalat Gibson 490T/490R, care au fost mult mai potrivite pentru ea decat cele cu care era echipata de fabrica. Doua zile au fost suficiente pentru terminarea acestui proiect. Cheers, Avatar2100 9
Laszlo Zsolt Posted September 9, 2015 Posted September 9, 2015 Probabil nici nou nu a aratat asa... Imi place foarte mult cum arata, si abia astept s-o simt si s-o ascult...
Recommended Posts