13Todesengel Posted May 15, 2015 Share Posted May 15, 2015 (edited) Salutare ! De ceva vreme am intrat in posesia unui corp vechi de bass tip Rickenbacker . Pare ceva japonez de buna calitate , probabil o law suit era . La fel ca si originalul american este constructie cu 2 tije de reglaj si cu grif-ul dintr-o bucata , nu fixat cu suruburi . ( o sa incerc sa vorbesc in romana , ma enerveaza termenii astia importati de tip bolt on , neck true, truss adjustement... etc....) In afara corpului mai sunt in posesia mecanismului de prindere a corzilor pe care toata lumea il denumeste bridge . OK mi-am propus sa reconstitui instrumentul , am uitat sa va spun sunt un admirator al acestui model de bass . V-as ruga insa sa ma ajutati cu cateva sugestii . Sa incepe cu problemele simple . Unde pot sa gasesc plastic pt. a acoperii cavitatea scobita din corpul chitarii pe care se monteaza dozele si electronica si pe cea de peste capetele tijelor de reglare , cea pe care este inscriptionat de obicei numele chitarii ? As dori sa gasesc un plastic care sa semene cu unul "imbatranit " de timp , cu acea nuanta galbuie pronuntata .... Trecem la subtilitati . Dozele . Sigur , cea mai simpla sugestie e-bay , se gasesc de toate , inclusiv SeymourDuncan sau Bartolini construite special pt.Rick . Eu as dori sa incerc urmatoarea combinatie : Schaller Vintage si Fender de pe un Precision 51 , sau eventual o Lindy Fralin de pe acelasi tip de bass .Link cu ele oare fac o prostie ? Electronica as dori sa pastreze schema lui 4003s , adica sa existe un intrerupator care sa comute de pe timbrul vintage specific lui 4001 pe cel modern , celui tip 4003 . cred ca pur si simplu se pun dozele in faza opusa .La Peavey T 40 am asa ceva . NU ma prea pricep la electronica , o sa atasez schemele , presupun ca asta nu e treaba prea grea . Din pacate corpul chitarrii a suferit niste traume . A incaput pe mana unor nepriceputi care au zis ca e mai fain sa-l lacuiasca . Si au facut asta....consistent . Oare cu ce pot curata porcaria asta ? De asemeni am inteles ca ar fi vrut sa monteze doze active si au ajustat putin ca sa incapa electronica . Bucata cu tastele ( nu stiu in romana alt cuvant , cica freetboard in altele) e dezlipita spre partea cu cheile de acordaj . Cum si cu ce o pot lipi ? Multumesc anticipat pt.interes si un eventual ajutor . Caut pt.ea : masca pt.jack-ul de cablaj , varianta stereo sau mono , si inelul sau masca dozei din zona unde se prind corzile . ( bine , hai bridge , greu e fara limba asta straina.. .. Sceme Rickenbacker . 19507.pdf 19524.pdf 19557.pdf Edited May 15, 2015 by 13Todesengel 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dani_rosu5 Posted May 15, 2015 Share Posted May 15, 2015 (edited) In primul rand - cred ca e mai bine sa o "lipesti" pe engleza cand vine vorba de piese de chitare electrice,toata lumea le stie ca "bridge","truss rod","jack plate" etc lumea o sa priceapa mai usor asa Trecand la operatia bassului,cel mai bine e sa o duci la cineva care se pricepe- in cazul dezlipirii fretboardului,acesta nu se poate lipi in starea in care se afla momentan ( sau s-ar putea,dar faci o treaba pe jumatate si cu rezultate de mantuiala) - cand o sa introduci adeziv in "gaura",acesta o sa se prinda de adezivul existent ,intarit, iar dupa un timp se poate dezlipi exact in acelasi loc - sa cureti zona nu prea ai cum fara sa il iei tot jos,cu ocazia asta se poate verifica si planeitatea fretboardului +/- o nivelare a tastelor daca e necesar Restul pieselor le gasesti pe ebay,dar preturile sunt ca de Rikenbacker-ieftin nu o sa iesi.... Electronica o poti lasa la final,degeaba pui turbo la caruta daca ai pana. Spor la lucru http://www.ebay.com/itm/Rickenbacker-1992-Chrome-Dual-Ric-O-Sound-Jack-Plate-/400919796558?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5d58ae9b4e saaau,nu chiar identica http://www.ebay.com/itm/DUAL-Jack-Plate-Chrome-Metal-Parts-Project-/310857776445?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4860913d3d Edited May 15, 2015 by dani_rosu5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
13Todesengel Posted May 19, 2015 Author Share Posted May 19, 2015 Aceiasi problema si la original Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts