www.rgc.ro Web analytics

Jump to content
Sign in to follow this  
Zoltan P.

Ecranare La Doze Active

Recommended Posts

Buna!

Am si eu o mica problema la chitara mea.Istoricul este asa: -mi-am luat un ESP cu doze EMG acu un an jumate.Dupa o luna le-am schimbat dozele in var.pasiva ,iar dupa vreo doua luni am ecranat toata cavitatea chitarii unde este electronica.Am scapat de un pic zgomot de fond si a fost oke.Dar dupa ce am vazut pe unchiul Zakk atunci am zis asa in mine -hai ca punem inapoi EMG-urile /bine ca nu le-am vandut/. .Asta am decis ieri seara.Acuma vreau sa ma apuc de treaba asta dar!-nu stiu ce sa fac cu ecranajul --este o folie de aluminiu aotocolanta Goldo de la Thomann.-sa-l scot afara sau poate ramane.?Asa ceva tin minte ca undeva am citit ca la dozele active nu se foloseste ecran nici macar nu se leaga masa la brdge pt. ca bla bla bla pe engleza din care n-am inteles nimic.Acu cum sa fac ?Ev.poate ramane folia dar sa fie izolat de masa?

Cineva s-a intalnit cu situatia asta? 

Mersi pt.raspunsuri :rock:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dozele sunt suficient de ecranate, asa ca firul de masa nu mai trebuie conectat la bridge/corzi pentru a scurge la masa zgomotul electric pe care il introduce corpul tau. Metoda asta de combatere a zgomotului (prin legarea la masa a corzilor) are ca efect secundar posibilitatea de a te soca de la un amp defect care trimite tensiuni periculoase prin masa. De aceea EMG recomanda sa nu legi numitul fir.

 

Poti lasa folia inauntru, nu va dauna. Ai doua variante:

1. neconectata la masa - cel mai simplu

2. conectata la masa - ai un pic de ecranare suplimentara, inutila dpdv al EMG, dar daca ai butoane metalice, riscul de electrocutare ramane, chiar daca nu ai legat firul la bridge.

Edited by ggedamed

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.