www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Reconditionare Chitara Acustica


sterush

Recommended Posts

Salutare,

 

Am o chitara Amarillo fabricata in 1981 si este destul de avariata in special body-ul, atat pe fata cat si pe spate. Am atasat doua imagini pentru a se vedea despre ce este vorba.

Am inteles de la cei mai priceputi, ca o data cu trecerea timpului, lemnul se invecheste si chitara suna mai placut. Nu ma pricep sa pot face diferenta dintre o chitara care suna bine si una care suna foarte bine, sau cum suna o chitara fabrica anul acesta si una fabricata acum 30 de ani. Banuiesc ca la avariile pe care le are, sunetul este destul de mult afectat.

As vrea sa stiu, daca o reconditionez si ii aplic un furnir atat pe fata cat si pe spate i-as putea aduce un plus chitarii?

 

Va multumesc!

 
 
 

post-6198-0-27111700-1421579045_thumb.jpg

post-6198-0-38558300-1421579057_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Nu merge sa ii lipesti furnir peste din mai multe motive - lipind furnir,tu nu o sa rezolvi problema crapaturilor,ci doar o sa rezolvi problema estetica,furnirul ala nu iti rigidizeaza mai deloc placa; si si daca sa zicem ca ai rezolva ceva cu furnirul,ai nevoie de o presa cu care sa il lipesti uniform,o sa ramana denivelari din cauza ca nu poti intinde adezivul perfect pe suprafata,si acesta o sa se adune in unele "buzunare" de sub furnir. Deci NU !

 

Am impresia ca bridgeul acela a fost facut in ceva fabrica de la noi,nu la Reghin. Toate Amarilele vazute pe net avea un cordar simplu ,de lemn lipit direct pe fata chitarii.Tipul acela de crapatura apare cand cordarul ( cel clasic) care este prins foarte bine de placa trage dupa sine placa in sus din cauza tensiunii corzilor. Probabil asta s-a intamplat cu chitara,iar fostul detinator i-a facut acel bridge metalic care descarca forta corzilor in partea inferioara mai mult (unde are o intaritura pe interior) ca sa o poata folosi in continuare. Nu ma pricep foarte bine,dar din poze eu asta banuiesc ca s-a intamplat

 

Cum zicea si StratMan,vorbeste cu un lutier,se poate repara,dar costul o sa fie destul de mare probabil,chitara avand nevoie si de refinisare pe langa restul treburilor.... eu cred ca nu merita - cu banii cu care o repari iti cumperi o chitara second acceptabila.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

ÎN NICIUN CAZ NU PUNE FURNIR PE FAȚĂ.

 

ÎN NICIUN CAZ NU ÎNCERCA VREO REPARAȚIE DE ORICE FEL - sunt șanse majore să distrugi o chitară care ar putea avea un sunet nobil, măcar prin vechime, chiar dacă e un Reghin.

 

Instrumentele cele mai valoroase sunt cele cu față solidă (spre deosebire de cele din placaj), datorită vibrației lemnului și prin consecință a masei de aer din cutia de rezonanță. Punând furnir, o omori. Absolut adevărat ce spune dani_rosu5 mai sus legat de cordar.

 

Subscriu recomandării de a vorbi cu Eugen; nu e singurul, mai sunt și alții dacă el e prea prins. Am văzut nenumărate chitare distruse de... prea mult entuziasm DIY.

Link to comment
Share on other sites

Pai cel care a executat respectiva reparatie poate sa candideze pentru titlul "Calaul Chitarelor" !

 

Adevarul e ca daca necesita si alte reparatii gen retastare sau are probleme la imbinarea dintre grif si body(care e o boala a chitarelor facute la Reghin) atunci nu prea are rost sa investesti numai daca esti legat sentimental de ea.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.