Cursedone Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 am din luna mai o chitara acustica orfeu, care are griful indoit rau de tot(am masurat, si are 1 cm distanta dintre corzi si grif la fretul 12, deci aproape imposibil de cantat mai sus), si griful indoit a luat cu el si o parte din cutie acustica, asa ca fretul 19 e mai jos decat restu. de cand mi-am luat electrica i-am scos corzile, ca sa nu deteriorez mai rau lopata. intrebarea e: cam cat m-ar costa o reparatie? cat o sa tina? mai merita, sau sa o "omor" in stilu clasic de rock? trebuie sa zic ca nu as prefera sa ma despart de ea, ca totusi o chitara acustica are ceva ce electrica nu are, adica o idee de "suflet", adica suna bine the bard's song de la blind guardian sau stairway to heaven sau un colind pe o electrica, dar suna de 100 de ori mai frumos pe o chitara acustica. e si mai manevrabila, poti sa o iei mai pe oriunde, si nu are atatea chestii care se pot strica ca la o electrica. mai trebuie zis ca am luat-o cu 500 de mii de la un mos care nu prea avea habar de ea, si mi-ar mai trebui un bridge mobil decent si un paint job, care totusi nu e obligatoriu(s-a cam dus vopseaua pe ici pe colo, dar nu arata jalnic deloc) poze: http://s99.photobucket.com/albums/l318/cur...nt=PICT0158.jpg http://s99.photobucket.com/albums/l318/cur...nt=PICT0161.jpg http://s99.photobucket.com/albums/l318/cur...nt=PICT0159.jpg
Mihai_N_ Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Aia daca ma insala pe mine privirea e clasica.... Deci e cam clar de ce s-a indreptat griff-ul si anume datorita corzilor de metal ce au tensionat mult prea tare gatul instrumentului.... De indreptat cred ca se poate.... incearca la Bogdan Stanescu. Cauta si tu pe forum! Bafta!
Cursedone Posted January 2, 2007 Author Posted January 2, 2007 exact. cand am luat-o avea corzile de otel, pe care le-am schimbat in unele de metal dar nu otel si dupa aceea nylon. acum nu stiu daca e clasica sau acustica, dar mai conteaza?! apropo mi-a zis un tip ca e bulgareasca. e adevarat? just asking...
Guest MrJackson Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Da, e bulgareasca. Si s-a zis bine, vezi la Stanescu daca te poate rezolva
dgeekoo Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Chitara nu este clasica, este un soi de hibrid, cum numai bulgarii puteau sa nascoceasca. oricum: procedura se numeste "neck reset" si este destul de complicata. In cateva cuvinte: se dezlipeste neck-ul si se repozitioneaza corect. Procedura este mult prea scumpa pemtru un |Orfeu de placaj, mai ale ca s-ar putea ca si geometria sa fie afectata si dupa cate vad si-mi aduc aminte neckul nu are "truss rod" - adica surub de reglaj. sfatul meu: pastreaza chitara ca relicva - si cumpara o acustica noua.
Cursedone Posted January 2, 2007 Author Posted January 2, 2007 maybe i'll do that. apropo acusticele sunt din lemn, iar clasicele din placaj sau cum?
dgeekoo Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 maybe i'll do that.apropo acusticele sunt din lemn, iar clasicele din placaj sau cum? Nu. Chitarile de calitate sunt din lemn. Cele mai medii din lemn laminat. "Lopetile" din placaj de tei.
Skeleton Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 eu sincer nu stiu ce sa zic despre chestia asta cu corzile de metal pe chitara clasica. mie mi-a adus mosu la 7 ani o chitara clasica cu corzi de metal. o am si acum, iar griful este perfect drept
Guest MrJackson Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 Presimt ca ai o acustica 3/4 si nicidecum o clasica. Poze ?
Cursedone Posted January 3, 2007 Author Posted January 3, 2007 lol judas priest live in london.. esti leecher!!
Skeleton Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 ce sunt? sry da habar n-am c inseamna cuv ala sper doar s fie cva de bine
dgeekoo Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 (edited) prima mea chitara Ca si Bulgarii, si cei de la Reghin - Hora - erau destul de dezorientati pe vremuri - puneau corzi de otel pe chitari clasice. Ce ai tu este un 3/4 classic pentru studenti pana in 13-14 ani. Totusi de remarcat ca instrumentele Hora aveau o calitate mult mai buna decat cele Orfeu (Bulgaria). Pariez ca mititica suna inca foarte bine. Pastreaz-o pentru nepoti. Edited January 3, 2007 by dgeekoo
Skeleton Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 aaaah ce sa fac... traiesc si io cum pot... mai 'fur' un concert, mai un album
Recommended Posts