www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Chitara pentru incepatori

Recommended Posts

Posted

Un prieten de al meu vrea sa isi ia chitara elecrica ca sa invete sa cante. Eu l-am sfatuit sa isi ia o acustica si corzi de metal cat mai dure(m-a ajutat foarte mult la benduri, vibratouri si forta in degete in general de si am progresat mai incet la melodii(in special la toto ce continea bare-uri).

Ce tip de chitara recomandati acustica cuorzi de plastic , corzi de fier, sau direct electrica?

Posted

Si eu sunt de parere ca daca vrea, poate sa-si ia direct electrica.

Daca esti hotarat, se invata foarte bine si asa.

Guest radioman
Posted
Eu l-am sfatuit sa isi ia o acustica si corzi de metal cat mai dure

As zice ca o acustica e primul pas.

Pentru inceput cred ca e ideala si un second hand convenabil se gaseste.

Daca nu controlezi chitara pe clean acoustic...mai incolo devine :) problematic

Guest Baumwolle
Posted

Asta sunt si eu de parere, indiferent de stilul spre care vrei sa te intrepti, acustica e mama la ele... Sau cum imi spunea cineva mai demult, "daca nu mananci acustica pe paine pe electrica n-ai nici o sansa". :)

Posted
Asta sunt si eu de parere, indiferent de stilul spre care vrei sa te intrepti, acustica e mama la ele... Sau cum imi spunea cineva mai demult, "daca nu mananci acustica pe paine pe electrica n-ai nici o sansa". B)

+1

Obisnuindu-te cu corzile grose de acustica cand ajungi pe electrica alta iti e viatza...oricum inveti acorduri si chesti usurele la inceput, nu iti e neaparat necesara o chitara electrica...foarte coerent am vorbit, duamni... :)

:):):(

Posted

Hehe...acum sa vorbesc si eu din experienta...

Da, primul pas este acustica.Cand am inceput sa cant si eu ca tot roackerul impatimit si dornic de a invata si de a canta ca Hendrix in cat mai scurt timp cu putinta,am ales electrica din prima...zdranganeala a mers o perioada dar am intampinat probleme cu timpul.(mai ales cand am pus mana pe o acustica prima oara si nu puteam sa cant nici Andri Popa)...Asa ca,mi-am vandut electrica,mi-am luat o acustica la care inca mai zdranganesc cu placere...trecerea la electrica a fost mult mai "smooth" si mai productiva asa...

rock on. :)

Guest anghelescu
Posted
Asta sunt si eu de parere, indiferent de stilul spre care vrei sa te intrepti, acustica e mama la ele... Sau cum imi spunea cineva mai demult, "daca nu mananci acustica pe paine pe electrica n-ai nici o sansa". :)

totusi... , nu este o regula sa incepi pe acustica. Stiu oameni care au inceput direct pe electrica si nu au nici o problema....

Guest crizatu
Posted

vreau si eu sami iau o chitara si sa invat sa cant la ea ce imi recomandati???