www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

un_om_de_cal

Newcomers
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Location
    Bucuresti

Other Information

  • Gear
    Yamaha RBX170 Bass
    MiM Fender Strat

un_om_de_cal's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Poti incerca in primul rand: http://www.musipedia.org/ Aici e foarte simplu sa cauti dupa ritm - intri pe http://www.musipedia.org/query_by_tapping.html, si aplicatia te lasa sa bati ritmul la tastatura. Daca stii cat de cat si linia melodica, poti sa incerci cautarea "by microphone". Sunt si alte aplicatii de cautare a pieselor muzicale in felul asta, adica dupa un fragment muzical inregistrat de utilizator. Mai multe informatii despre acest subiect se gasesc aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Query_by_humming Edit: M-am jucat putin cu musipedia.org si mi se pare ca biblioteca lor muzicala contine in special piese clasice. Din muzica rock, nu am reusit sa gasesc decat piese de la formatii foarte mari (Beatles, Deep Purple). Cred ca sanse mari sa gasesti piese de rock sunt aici: http://www.midomi.com
  2. Vezi ca mai e un topic deschis chiar azi: Cautam Basist+vocal, proiect brit/alternative Bucuresti (nu am legatura cu asta, dar m-am gandit sa-ti spun in caz ca nu ai observat).
  3. Cred ca iti trebuie un cablu intre un jack mare stereo (pentru line out din V-amp2) si un jack mic stereo (pentru line in din placa de sunet). Probabil cel mai simplu e sa cumperi un cablu jack mic - jack mic gata facut (ca asta: http://www.shopmania.ro/magazin~online-acc...p-5960378.html), si un adaptor de la jack mic la jack mare (ca asta: http://www.shopmania.ro/magazin~online-acc...p-4268675.html). Poti gasi asa ceva la aproape orice magazin de electronice.
  4. Pot sa-ti dau doar un raspuns partial: Eu nu te-as sfatui sa mergi pe varianta chitara electrica + PC. Am incercat si eu acum cativa ani sa folosesc calculatorul pentru amplificare si efecte si suna foarte prost. Pana sa-mi cumpar amplificator nici nu prea am folosit chitara electrica. Asadar, eu as zice sa alegi intre chitara acustica si chitara electrica + amplificator. Cred ca cu in jur de 300 de lei iti poti cumpara un amp relativ ok si suficient de puternic incat sa iti incanti vecinii (sau mai ieftin daca nu vrei putere prea mare). Pentru acordat chitara poti folosi calculatorul, e foarte simplu (se gasesc pe net o groaza de programe - trebuie doar sa cauti "guitar tuner"). In rest, poate te pot ajuta mai bine alti forumisti la alesul chitarei, eu nu am cantat pe chiar asa multe.
  5. Discutia asta a inceput in alt topic si a fost mutata aici ca sa nu fie "off-topic". Doar ne exprimam parerile in legatura cu pirateria, si atat. Pentru ca, daca in cazul furtului unei masini stim cu totii ca nu e bine, in cazul incalcarilor copyright-ului parerile sunt destul de impartite, si de multe ori neinformate.
  6. Pai daca vrei doar sa inregistrezi ceva "repede si binisor" merita sa incerci si Audacity. Mie mi s-a parut foarte usor de folosit, si bun pentru ce am avut eu nevoie (poate sa faca destul de multe lucruri). Si cred ca e mai usor sa descarci si sa instalezi Audacity decat se descarci, sa instalezi si sa crack-uiesti Cubase.
  7. Eu sunt de acord ca principiul copyright-ului este util (folosit cum trebuie), atat artistilor, cat si creatorilor de software. Si eu sunt softist. Insa ma intreb: daca nu putem (practic) obliga oamenii sa il respecte, are vreun rost sa ne agatam de el? Nu ar fi mai bine sa cautam alt model de a rasplati artistii si softistii? Pentru ca deocamdata vad 2 variante prin care poate fi asigurata respectarea drepturilor de autor: - incalcarea unor libertati fundamentale ale oamenilor - vezi legea celor trei lovituri propusa recent in Franta. - sa contam pe bunul simt al oamenilor - dar aici ies in pierdere tocmai cei cu bun simt.
  8. Va rog sa nu mai folositi cuvantul 'furt' pentru incalcarea copyright-ului, pentru ca, dupa cum am argumentat mai sus, cele doua notiuni sunt foarte diferite. Dupa cum bine spune Faust, daca o lege este incalcata de o mare parte din societate (la noi probabil 90% din cei cu acces la internet, in Europa Occidentala probabil ca tot pe la 30-50%), probabil ca legea e gresita. Si nu cred ca problema se afla in pretul prea mare al software-ului, cred ca problema e in modelul practicat de producatorii de software closed-source. Modelul lor e cam asa: vand software-ul lor unor oameni, adica in schimbul unor bani le transmit o informatie (software-ul e informatie). Apoi - si aici intervine greseala - vor sa ii oblige pe acestia sa nu dea informatia mai departe. Din punct de vedere moral, e cel putin discutabil daca are cineva dreptul sa oblige oamenii sa nu comunice o informatie pe care o detin. Nu e asta o forma de cenzura? Iar din punct de vedere tehnic (si chiar matematic), e chiar imposibil sa impiedici oamenii sa schimbe informatie (avand la dispozitie o retea ca Internetul). Astfel, se poate imagina si implementa cu usurinta un sistem care sa permita raspandirea informatiei garantand anonimitatea participantilor si/sau imposibilitatea stabilirii sursei unei informatii. Din aceasta cauza tehnoligia de file sharing va fi intotdeauna cu un pas inaintea celei de urmarire a file sharingului. Daca adunam aceste lucruri, obtinem ca copyright-ul este o lege incalcata de mare parte a populatiei a carei aplicare e imposibila tehnic si discutabila moral. Exista si alte sisteme care functioneaza. Sunt firme care fac bani din software open-source.
  9. Proprietatea intelectuala este foarte diferita de proprietatea fizica. Incalcarea copyrightului nu are nici o legatura cu furtul. Daca furi un BMW, posesorul acestuia ramane fara masina. Daca descarci un program, posesorul acestuia ramane cu programul, nefiind afectat in nici un fel. De fapt, daca descarci un program pe care oricum nu l-ai fi cumparat (sa zicem ca nu ai bani), nu-i faci rau nimanui, nici macar creatorului programului. Ba poate chiar ii faci un bine, ca daca iti place programul s-ar putea sa ii cumperi o versiune viitoare, cand ai bani (eu am facut acest lucru o data). Bineinteles, in general nu e bine sa incalci copyrightul, dar incalcarea acestuia nu se compara in gravitate cu furtul.
  10. un_om_de_cal

    Chitara

    Din cate se vede din poza a treia, doza ar avea nevoie cel putin de niste mici reparatii (asta daca vrei sa o folosesti si nu vrei sa o inlocuiesti cu una noua). Doza aceasta este formata dintr-un invelis exterior cu sase gauri, si doza propriu-zisa, formata din 6 dipoli magnetici pe care este infasurat un fir conductor, aflata in interiorul acestui invelis. In mod normal, cei 6 magneti din doza propriu-zisa ar trebui sa iasa prin cele sase gauri ale invelisului exterior, astfel incat cand folosesti chitara sa fie aliniati corzilor. Se pare insa ca aceasta s-a deplasat. Ar trebui sa desfaci doza si sa o fixezi astfel incat cei sase dipoli magnetici sa iasa cu capetele prin gaurile invelisului.
  11. Poti gasi o selectie de albume valoroase scoase de formatii din spatiul romanesc in ultimul an aici (albumele din categoria "Oxigen"): http://www.muzicisifaze.com/alt_articol.php?id=36 Topul incearca sa fie cat mai obiectiv, fiind realizat de oameni cu pregatire muzicala. Vezi si topurile din anii trecuti (gasesti linkuri in josul paginii).
  12. un_om_de_cal

    Salut!

    Salut! Sunt Mihai din Bucuresti, am 26 de ani si cant la chitara de vreo 6 ani. Chiar daca stiu ca, la varsta mea, e cam imposibil sa ajung un chitarist bun, imi place sa exersez si imi lipseste chitara cand stau mai mult timp departe de casa. Ascult multe stiluri de muzica, dar imi plac in special blues-ul si cam tot ce a purtat numele de rock din anii '60 pana astazi.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.