www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

amrius

Newcomers
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

amrius's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Gata, m-am prins. Ii sfatuiesc pe ceilalti incepatori cu double six SA NU foloseasca tunerul pe calculator de la Oobox Instrument Tuner v.2.00: http://www.oobox.com/en/products/Music/index.htm . E gresit setat (are frecventele de acordaj aiurea, corzile in octava sunt inversate pe interfata - cine nu stie isi va rupe multe Mi-uri groase incercand sa le urce la 220 Hz (!!) la cat indica acul lor. Un tuner foarte practic (acustic - pentru ghidarea catre octavele corecte) este: http://www.guitartips.addr.com/12_string_guitar_tuner.html secondat de un tuner digital pt. acuratetea acordajului: http://www.folkofthewood.com/page4798.htm . Pacat ca pe acest forum nu exista o sectiune de reviewuri pt. aceste softuri si trebuie sa bajbaim pe intuneric (noi, incepatorii, cel putin). Multumesc celor care au ajutat cu sfaturi.
  2. Am incercat sa o acordez cu 440 Hz pe Mi-ul subtire dar am rupt 2 corzi (Mi-ul subtire si mi-ul gros in octava pe la vreo 160 Hz !) - si m-am hotarat sa o las mai jos (desi am ceva fretbuzz pe corzile Bb). Am senzatia ca nici corzile astea D'adario Light nu sunt tocmai grozave - se rup cam usor. Si costa si mult. Aveti alte recomandari?
  3. Prin referinta la 440 Hz ma refeream la valoarea la care trebuie acordat Mi-ul subtire. Toate tunerele electronice au valoarea asta default pt. Mi-ul subtire. Problema ar fi ca la valori mai mici - gen 123 HZ la corzile B (atunci cand acordez mai jos - incepand cu 330 Hz pe Mi-ul subtire ) - am fretbuzz - corzile fiind foarte slabe. E o chestie de setare a griffului sau e vorba de corzi?
  4. Corzile sunt pt. double six - normal ca E-urile groase (si nu numai) sunt diferite. Am modelul asta de tuner: http://www.folkofthewood.com/page4798.htm - inca nu mi-am dat seama cum vad notele in octava intrucat acul din centru ia ca referinta nota de baza: A, B, G. Poate cineva care are modelul asta de tuner sa ma ajute. Inca nu sunt lamurit ce referinta sa iau pt. E-urile subtiri: 440 Hz sau 330 Hz? Rezista gatul la un acordaj de la 440 Hz ?
  5. Salut, am o chitara noua cu 12 corzi electroacustica insa intampin dificultati la acordat. Folosesc un tuner pe calculator (Oobox Instrument Tuner v.2.0) cuplat prin cablu la chitara insa am urmatoarele probleme: daca selectez ca referinta acordarea cu 330 Hz pe E4 am probleme cu corzile B3 care se acordeaza foarte jos (123 Hz), prin urmare, apare fretbuzz la greu, corzile fiind foarte slabe. Daca urc cu acordajul de referinta la 440 (care am inteles ca e standard) am G4 urcat la 523 Hz ceea ce duce deseori la ruperea lui. Mentionez ca folosesc corzi light D'adario. De curand, am facut rost de un Tuner Korg CA30 insa nu mi-am dat seama cum functioneaza exact. Afiseaza doar notele, intrebarea e ce note ar trebui sa prind pe corzile acordate in octava? Are cineva o metoda mai buna de acordat chitara cu 12 corzi? Din pacate, fiind incepator, nu stau foarte bine cu urechea asa ca tot electronica e speranta.
  6. Salutare, Sunt un incepator si as dori sa-mi schimb batrana chitara bulgareasca acustica (orfeus din 71 :-) cu una noua si, printre altele, am dat de site-ul proguitar.ro unde au cateva modele de fender acustic. Preturile mi se par chiar OK, sau, ca sa fiu mai exact, suspect de mici... Imi poate spune cineva daca chiar merita sa-mi iau un Fender CD-60 sau un CD-140 ? Am vazut ca-s fabricate in China si s-ar putea sa cumpar doar marca fender... Rog sfaturi.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.