www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

playfg

Newcomers
  • Posts

    0
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by playfg

  1. Din păcate chitara revine la vânzare. 3100 lei. Mulțumesc
  2. Chitara se retrage de la vânzare deoarece nu mă pot despărți de ea. Mulțumesc rgc!
  3. nu depășește dar multe ies pe poarta cu ea mai sus de atât:)) atât timp cât nici cutaway nu am, chiar nu îmi trebuie mai jos. repet, fiecare după bunul plac. poti sa le dai și mail celor de la Taylor să îți trimită shims daca vrei sa schimbi unghiul, poti să o cobori din saddle... eu nu consider acțiunea mea inadecvata sau dificila pentru cântat. tu daca o mai cobori puțin canta și singură:))
  4. am încărcat specificațiile lor de fabrică. concluzia e ca acțiunea e ceva personal iar cifrele sunt doar orientative. eu consider 2.4-2.6 mediu-medium high, sub 2.2 joasă, peste 2.7 înaltă. desigur la o chitara acustică. Taylor Guitars Production Set-Up Specifications.pdf
  5. standardul e între 5/64 și 6/64 adică 2mm și 2.4mm. 2mm înseamnă deja foarte jos pentru o acustică iar toate astea sunt doar niste cifre până la urmă. 2.4mm este o acțiune medie, nu cred ca mă poate contrazice nimeni, iar mie aici îmi place. cu cat e mai jos cu atât poți să ai mai ușor buzzing și trebuie să fii mai atent, plus ca pierzi din volum și ton. la 1.75mm sunt sigur ca e foarte comod dar deja e acțiune de electrica și pe o acustică de genul cred ca doar fingerstyle poți să faci. fiecare simte chitara in felul lui. unghiul l am verificat cu o linie precisă dreapta de a lungul coardelor E subțire și gros și cade fix deasupra bridgeului, fara să l lovească, in timp ce gâtul e setat drept, fara relief. aia cu daca cade chiar și puțin sub, e falsă, tu crezi ca face cineva neck reset pentru 0.10mm sub bridge la o chitara cu dovetail clasic când are saddle suficient de coborât ? sau ca Taylor recomanda reglarea acțiunii din modificarea unghiului gatului ? alt lucru fals pentru cei ce n au înțeles geometria unei chitare și/sau sunt fani înrăiți Taylor:)). atât timp cât e corect, îți verifici restul componentelor și le ajustezi după bunul plac(nut, saddle, relief) și ai grija sa nu existe probleme de umiditate. cam atât pe subiectul ăsta... ah iar legat de ușurința de a cânta, acțiunea la primul fret e la fel de importanta ca cea de la tasta 12, dar de aia uita majoritatea și nu discuta nimeni. dovada ca oamenii fac din o măsurătoare adevărul absolut, care nu spune nimic despre chitara respectivă fara celelalte informații.
  6. E gros la tasta 12 are 2.45mm(cu neck relief de 0.006inch), la cel subțire nu am măsurat. Și la primul fret e 0.50mm. I am făcut un setup după ce am luat o pentru ca la nut era mult prea sus și la tasta 12 avea peste 3mm, cu neck angle corect din fabrică. Deși e un Taylor nu a stat bine la capitolul asta deloc, probabil să permită fiecăruia să o regleze cum vrea.
  7. Da, e o chitara super ok, un sunet care s a îmbunătățit și mai mult cu trecerea timpului și o claritate care îmi place foarte mult. O vand pentru ca vreau sa trec la un gât cu nut puțin mai lat de 1 3/4 pentru ca am mâinile mai mari și asta de 1 11/16 e puțin înghesuit pentru mine.
  8. Taylor model 114, varianta fara electronice, spruce top cu sapele back/sides. Însoțită de gig bag original taylor. Doar predare personală.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.