www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Alex PR

Newcomers
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Alex PR

  1. Revin cu un update, într-un final am decis să o păstrez. Este de departe o cea mai bună chitară pe care am pus mâna și parcă mă durea inima să o schimb cu un alt model. Mulțumesc tuturor pentru păreri, spor la cântat! Mersi și băieților de la MCMusic pe care i-am tot sâcâit cu întrebări și au avut suficientă răbdare cu mine. Se poate închide threadul.
  2. Oof cred că o sa imi iau ceva înjurături. Telecasterurile sunt urâte, Fender player series (chiar dacă are trem) și Epiphone standard 50`s/60s par opțiuni alternative frumoase, însă am mers pe PRS SE pentru că mi-a plăcut mai mult design-ul și sunetul. Speranța era ca dacă sunt făcute în Korea și nu în China (ca Epi) să fie ceva mai bune în construcție. Îmi place sunetul la humbuckers mai mult ca single coils, mai ales că nu am preferințe muzicale atât de bine formate și vreau să învăț (în continuare) să cânt cam din toate câte ceva. PRS-ul cumpărat sună tare supărat sau calm în funcție de cum reglez volumul și îmi place maxim din cauza asta. M-am apucat să cânt cam acum un an și ceva pe un ibanez GIO, care era frumos la început, dar parcă voiam un upgrade semnificativ. Am încercat în magazin și câteva Ibanez pe la 2000 de lei și parcă tot GIO-ul meu îl aveam în mână. Oricum, nu vreau să fac din thread-ul acesta unul de recomandări, avem unul deja. Mulțumesc de ajutor, pe deoparte îmi era frică că sunt eu prea chițibușar și caut nod în papură, dar mă bucur să văd ca majoritatea ar face retur. Mă voi hotărî pe săptămâna următoare ce o să fac. Dacă o schimb cu altceva voi posta aici :).
  3. Ideea este că tot atât a costat și a mea, deci nu este o diferență de preț. Voi contacta magazinul să văd ce părere au legată de un posibil retur și să văd ce va fi de făcut. Am ales varianta asta pentru că, din ce știam de pe net sunt făcute astfel încât să fie intonate corect, și așa cum zicea și @dani_rosu5 intonația merge reglată, folosind niște șurubele în spate, doar că pentru întregul bridge. Îmi place mult ideea de bridge fix pentru că mă joc mereu cu tuning-uri diferite. Nu știu încă dacă un set de corzi mai groase ar afecta intonația în vre-un fel încât să nu poată fi reglat. În condițiile unui retur ce chitară electrică cu bridge fix undeva 2000-4000 lei ați recomanda?
  4. Asta am presupus și eu, multumesc de informatie. Ma apucasem sa masor cat ar avea impact schimbarea unghiului bridge-ului asupra pozitiei corzilor si nu imi iesea la socoteala (plus ca imi dadea peste cap intonatia). Tinand cont ca este noua, ati pastra-o? Ar avea rost sa trec prin nebuneala cu retururile?
  5. Super ghid, salvat la favorite. Mulțam! Sa inteleg ca datorita setarii bridge-ului corzile nu mai vin perfect peste doze?
  6. De asta postez la rubrica de incepatori, evident. Deci, ceva informatii suplimentare sau ramanem la discutii criptice? Bridge-ul este asezat ok pe orizontala (in poza), ma refeream stanga/dreapta si cum e aliniat cu dozele. Pe bune, imi place mult chitara, dar habar nu am ce si cum legat de probleme de genul.
  7. Buna ziua, Am achizitionat recent un PRS Se Custom 22 Semi Hollow (făcut în Korea de sud) (online) si am observat ca bridge-ul este așezat cu câțiva milimetri mai jos decât cum ar trebui (cel puțin așa cred). Chitara sună super, arată super, are o acțiune joasă și un gât foarte bine lucrat. Deși are acest defect, instrumentul nu pare să fie afectat într-un fel. Întrebarile mea sunt: Ați returna chitara pentru acest defect? Da/nu? De ce? Ar putea fi rezolvată problema altfel? (la un lutier?) Mulțumesc.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.