www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

cristicaras

Newcomers
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Location
    IASI

Other Information

  • Gear
    HOHNER : Chrometta 12 C, Educator 1, Golden Melody C, Super Vamper (Marine Band) C

Recent Profile Visitors

924 profile views

cristicaras's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Are cineva disponibile capacele de la o Marine Band ? Am o Hohner Super Vamper,care de fapt este clasica Marine Band,dar din ratiuni de marketing prin anii '75 Hohner a redenumit-o Super Vamper,pentru a o putea vinde in Europa. Difera doar capacul de deasupra ! Am trecut-o pe suruburi,i-am slefuit putin corpul din lemn si placile din bronz,i-am facut tot ceea ce trebuia,asa ca functioneaza perfect si sunt ff multumit de ea ! Din pacate,rugina in capace era prea in profunzime si orice am incercat si oricit as slefui capacele,rugina tot apare... Tin sa mentionez faptul ca m-am apucat de reconditionat si modificat muzicute absolut din pasiune si o fac doar ca si hobby,pentru colectia mea si nicidecum in scop comercial !
  2. Va salut cu multa stima si respect Domnule Petrescu ! Legat de subiect,va pot spune ca mi-am facut o pasiune,dupa ce am iesit la pensie, din a reconditiona muzicute,cu mai mult sau mai putin succes! Din pacate imi cam lipseste "obiectul muncii",pentru ca nu prea am de unde sa achizitionez muzicute vechi,sau defecte (evident nu chinezarii !),la preturi rezonabile... Subiectul windsavers este dezbatut si tine capul de afis cam pe toate site-urile de specialitate,mai ales cele dedicate muzicutelor cromatice,unde prezenta valvelor este obligatorie. Am testat tot felul de combinatii de materiale,gen folie de copt,screenprotector,folie pentru laminat,piele intoarsa,folie din teflon,etc...combinate cu tot felul de benzi adezive ! Nici una din combinatii nu m-a multumit pentru ca,mai mult sau mai putin,tot apar fenomene de buzz,sticky,etc... Inspirat de aici : http://www.slidemeister.com/forums/index.php?topic=11146.0 dar modificind putin ideea,am ajuns la concluzia ca cea mai satisfacatoare si ieftina combinatie de materiale consta in utilizarea de microfibra tapetata la partea superioara cu banda adeziva 3M Micropore Tape. Singura cromatica pe care o am este o Chrometta 12,cumparata in vara anului trecut si care functioneaza bine cu valvele Hohner originale,asa ca am testat pe o Hohner Educator 1. Aceasta are,din fabrica,montate valve pe primele 6 lamele,dar eu de pe eBay,am luat-o fara valve. Mentionez ca prima nota este G3,deci primele lamele sunt lungi. Am constatat ca valvele se comporta ff bine,in sensul ca nu apare nici un fel de vibratie sau zgomot,iar raspunsul este bun. Banda adeziva 3M Micropore (surgical) se gazeste la farmacie si este,prin destinatie,ff rezistenta la umezeala. Ca si microfibra am folosit laveta primita cadou,de la magazinul din Slovacia,unde mi-am comandat Chrometta. Se poate folosi orice laveta din microfibra,pentru sters ochelari,tuochscreen,etc,dar cu conditia sa fie cit mai subtire si mai poroasa.A mea are cca 0,4 mm grosime. Ca si adeziv am folosit,dintotdeauna!, Bison Hobby Universal Glue,care este rezistent la umezeala si are si un timp scurt de uscare. Se aplica o picatura de adeziv pe capatul valvei si nu pe placa de bronz. Evident ca nu trebuie omisa conditia obligatorie ca orice muzicuta prevazuta cu valve trebuie incalzita in prealabil ! In opinia mea,aceasta combinatie de materiale confera valvei atit elasticitatea cit si supletea necesare ! Am testat si pe o diatonica (half-valved) si se comporta bine.Desi nu am incercat,presupun ca si combinatia cu banda dublu adeziva,montata in partea de dedesubt (asa cum sunt date indicatiile pe site-ul mai sus mentjonat),ar trebui sa functioneze... Cu stima !
  3. Salut ! Daca este cineva interesat de confectionarea valvelor home made,pentru cromatica si nu numai,pot sa postez aici o metoda eficienta si ieftina care la mine chiar functioneaza...
  4. Salut ! Sunt interesat,prin donatie sau la preturi rezonabile,de muzicute defecte,incomplete,sau mult prea vechi si uzate pentru a mai putea fi folosite. Dupa ce am iesit la pensie mi-am facut o pasiune sa incerc sa repar,reconditionez,muzicute !
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.