www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Ciubi

Newcomers
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Ciubi

  1. Chitara a fost luata de pe olx si, fizic, am gasit-o intr-un amanet, cu corzile ruginite (2 erau rupte, e si b) si parca mai subtiri,  insa per anasamblu intr-o forma buna; am luat-o dupa mai multe incercari, cu cineva care se pricepe si care canta la ea fara sa declanseze prea mult bazait; tot el i-a schimbat corzile si a curatat-o si reconditionat-o.

    Intrebarea mea era daca este o procedura uzuala reglajul din truss-rod, sau e mai delicat si indicat sa nu. Nu ma deranjeaza prea tare, atat ca sunt curios sa o cunosc si, daca se poate, sa imbunatatesc micile neajunsuri.

  2. Multumesc pentru raspunsuri.

    Canalele nut-ului nu par sa fie modificate, sunt destul de finute.

    Corzile intr-adevar par mai elastice decat cele anterioare si buzzul este deranjant doar cand exersez fara amplificator (la ciupituri mai finute, este imperceptibil).

    Am incercat, iertata-mi fie procedura barbara, sa tensionez un pic gatul chitarei, impingandu-l din spate (cam jumatate de mm), si buzzul nu se mai face simtit; de aceea ma gandesc ca ajustand truss-rod-ul o sa remedieze problema. Sa incerc?

  3. Salutare.

    Sunt incepator si nu sunt familiarizat cu termenii tehnici referitori la chitara.

    Am remarcat un bazait al corzilor pe prima parte a grifului, (fret 1 si 2) cand sunt actionate "open".

    Ma poate sfatui cineva cum sa remediez problema? Am citit ca remediul ar fi simplu, prin actionarea truss rod; va intreb daca este o procedura usoara sau ar fi mai bine sa ma duc la un profesionist, sa nu stric ceva...

    20181117_083214.jpg

×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.