www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Val Victor

Newcomers
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

 • Feedback

  N/A

Community Reputation

0 Neutral

About Val Victor

 • Rank
  Nou Venit

Profile Information

 • Location
  Romania

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Val Victor

  Despre distorsiuni

  Va multumesc tuturor pentru sfaturi si lamuriri!
 2. Val Victor

  Despre distorsiuni

  Va salut, voi incerca sa va lamuresc asa cum pot! Nu am un difuzor destinat special pentru dotarea amplificatoarelor, ci unul recuperat dintr-o incinta acustica, de medii-joase pe 100W, 80W/6Ohmi, plaja de frecvente nu este tiparita pe el. L-am probat si pot spune ca sunt multumit de raspunsul in frecventa: deoarece IPRS 10W produce in jur de 10% THD la 1 kHz, modul in care debiteaza semnalul este convenabil pentru mine! Repet, eu am construit ampul cu scopul de amplifica semnale provenite laptop, telefon sau radio! Cat despre cablaje, le realizez dupa moda clasica! Citesc schema, realizez cablajul, respect regula cuadripolului, a grosimii circuitului de masa de cel putin 3mm, dupa care aplic vopsea alchidica sau grund cu ajutorul unei penite, las vopseaua sa se usuce bine, apoi, cu ajutorul mai multor scule trasez, rectific si finalizez etapa de aplicare a vopselei. Pe urma introduc cablajul in baie de FeCl3, iar dupa corodare, curatare si uscare, aplic pe suprafata finisata pana la luciu un strat de lac realizat din sacaz dizolvat in acetona! Cat despre chitara, am ales sa ma formez cu una de incepatori, Harley Benton - Replica de Stratocaster, configuratie de 3 doze simple. Pentru pretul si provenienta sa, suna respectabil, nu are defecte pe tastier, nu bazaie freturile, comatatorul si putometrii nu fasaie, sunt multumit pentru inceput! Singura nemultumire o am in privinta reglajelor de ton. Par sa functioneze doar cand cuplez dozele de langa cordar si cea mijlocie dar chiar si asa, atenurea si accentuarea sunt foarte slabe! Ma gandesc sa umblu in ea dar inca se afla in perioada de garantie! Referitor la sunetul anilor '90 timpurii, imi place soundul aspru, visceral al trupelor grunge gen Mudhoney, Screaming Trees, Nirvana - mai ales soundul nefinisat adoptat pe In Utero. dar si soundul mai greu - sludge - adoptat pe alocuri de Alice in Chains sau Soundgarden. Stiu ca majoritatea acestor trupe foloseau pedalele produse de cei de la Boss. cu predilectie Boss DS 1 sau DS 2, The Rat, sau Tube Screamer-ul! O intrebare pentru Karpi totusi! Pot realiza un preamp de distorsiune care sa nu se bazeze pe influenta diodelor (diode clipping), adica sa umblu intr-un corector de ton, sa ii modific etajul de amplificare si sa il fac sa simuleze distorsiunea produsa de tuburi prin saturarea ampului?
 3. Val Victor

  Despre distorsiuni

  Multumesc pentru raspuns Apocapsile! In principiu, stiu ca exista cateva caracteristici ce tin de armonicile semnalelor sau de formele de unda, si mai stiu si ca acestea sunt diferite de la amp la amp atunci cand sunt privite sau studiate cu ajutorul unui osciloscop. Pentru mine nu are importanta sa sune precum suna o pedala profesionala! Vreau ceva cat mai autentic, cat mai natural ,dar care sa fie perceput de urechea umana ca orice forma de distorsiune! Pana la urma trebuie sa reusesc cumva sa suprasaturez ampul si sa scot toti dracii din el! Am uitat sa mentionez mai sus, insa atunci cand ii maresc volumul semnalului venit de la chitara prin corectorul de ton, semnalul de la iesire are tendinta sa se distorsioneze un pic si sa se mentina destul de mult timp dupa ce ciupesc o coarda (am si sustain :) ).
 4. Val Victor

  Despre distorsiuni

  Salutare tuturor! Nu stiu daca postarea mea are legatura cu subiectul, insa as dori sa adresez cateva intrebari acelora dintre dvs care au cunostinte mai avansate de electronica! Doresc sa imi construiesc o gama de efecte audio pentru chitara de ceva vreme incoace; am decis sa incep cu un Fuzz deoarece imi plac efectele sonore grave, aspre, ma fascineaza sunetul trupelor anilor '90 timpurii! Am incercat sa utilizez scheme postate pe tot internetul, niciuna nu mi-a reusit! Dupa indelungi cautari, am dat peste o gama de scheme chiar in vestiarul meu, in colectia Tehnium! Sa va spun un pic despre ce echipament folosesc: Am construit de la zero un montaj, celebrul amp. care se vindea sub forma de kit prin anii '80, amplificatorul de 10W de la IPRS. Piese noi, reglat cum trebuie, alimentat si stabilizat, cum spunea proful de la cercul de electronica, "zbarnaie"! La intrare i-am atasat un corector de ton pentru inalte si joase, schema dupa care l-am realizat se gaseste tot intr-un numar din Tehniumurile anilor '80. Initial, scopul lui era sa functioneze pe post de amplificator pentru programe muzicale; vreme de cativa ani asta a si facut! Apoi mi-am cumparat o chitara electrica si am decis sa o cuplez la acest ampificator! A mers, merge in continuare, dar asa cum spuneam, am construit diferite montaje adaptate dupa scheme luate de pe net, etc! Nu mi-au mers, desigur! Acum sa va adresez si intrebarile: Ca sa apara efectul de distorsiune semnalul provenit de la chitara si intodus in efectul de Fuzz trebuie sa atace amplificatorul direct, fara sa treaca prin montajul de ton? Efectele de distorsiune sunt eficiente doar in cazul in care sunt cuplate la amplificatoare cu lampi si nu cu tranzistoare? Daca realizez un preamplificator pentru doza de chitara, il cuplez inainte de c. ton si amp, si apoi ii injectez semnalul va functiona? Acesta este motajul pe care doresc sa il realizez iar alaturat este schema unui preamp. de chitara gasita int-o carte de la Teora:
×

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.