www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Ciprian Horia

Newcomers
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Ciprian Horia

  1. 2 hours ago, gtrmike said:

    Poturi Alpha am luat de la Music&More.

    CTS mai poti gasi la guitarshop

    si la mcmusic au JHS-uri...

    Trebuie sa sun, am vazut listati niste potentiometrii dar pe mine ma intereseaza sa aiba valorile corecte corespunzatoare, care din ce inteleg eu e 50k pt tone si 1meg pt volume.

     

    5 hours ago, dani_rosu5 said:

    Daca fasaie, da-i cu spray de contacte si nu mai fasaie :)

    Pe TME sunt potentiometri buni, cel putin cei de la Telpod mie nu mi-au facut probleme. Ai o groaza de firme bune acolo, trebuie doar sa stii ce cauti 

     Adevarat? Merge asa? Chitara nu are nici macar 1 an, n ar trebui sa fasaie deja potentiometrii

     

    6 hours ago, Gungnir said:

    Eu personal nu am gasit in tara magazine care sa vanda componente de calitate pentru chitara (gasesti la magazinele de componente electronice cel mai adesea, dar te lasa dupa 2 saptamani daca le folosesti mai hotarat).

    Am apelat mult la magazine europene, uite cateva care livreaza in Romania (am avut o intrebare similara acu ceva timp):

    Pe langa astea, am mai luat de la Tonefactory, tot olandezi si care livreaza in Romania, si de pe AliExpress, unde am gasit poturi Alpha.

     Mersi, am intrat sa vad.

    Ideea e ca nu mi ar placea sa platesc transportul cat nu face un potentiometru.

     

     

    Acum, va pun si eu o intrebare de profan, potentiometrii de volum difera de cei de ton, sau un potentiometru e un potentiometru, difera valoarea dar principial actioneaza la fel?

  2. Ā, salut salut.

     

    Cineva caruia ii e la indemana si e dornic sa ma ajute cu un raspuns:

    De unde in Buc pot lua si ce potentiometrii recomandati pentru un Jazzmaster? fasaie si cel de volum si cel de tone si as vrea sa ii schimb.

     

    Sunt cei de la RHYTM circuit

     

    Eu multumesc! :tomato:

    Screenshot 2020-01-26 at 13.48.26.jpg

  3. 16 minutes ago, karpi said:

    Am incercat cu placi de sunet dar trebuia ca DAW-ul sa recunoasca mai multe " placi de sunet " .

    Cu placa de sunet nu am reusit ..cu doua mixere USB nu am incercat  caci nu am avut nevoie , dar precis DAW-ul trebuie sa aiba un ASIO care sa recunoasca ambele agregate USB  fiecare are ASIO  propriu si nu poti selecta numai unul din lista de drivere  ...

    Poate pe ASIO " GENERIC "  ar functiona amadoua placi  USB  dar ...foarte prost functioneaza si cu doar o singura placa USB . 

    In DAW ai la Optiuni " Device setup " unde alegi care " driver " sa-l utilizezi , acolo trebuie un " ASIO" ..MAI COMPLEX (?).

    Cauta cu "GOOGLE "  " HOW TO USE TWO USB SOUNDCARD "   precis gasesti ce si cum . 

    Ms karpi, ceva relevant am gasit aici, legat si de ce spunea G1Robotel

    https://support.apple.com/en-us/HT202000

  4. Salut salut,

    Avem urmatorul setup: chitara + microfon -> interfata audio focusrite scarlett solo -> usb in laptop (suporta doar 2 instrumente concomitent interfata, are 1 intrare de instrument si una de microfon)

    Se poate pune in paralel microfon -> preamp de microfon (behringer mic500usb) -> usb in laptop si folosite toate 3 dispozitivele? In ideea ca pt un al 3 lea microfon nu am cum sa il conectez altfel in calculator pt inregistrare.

    Toate 3 instrumentele procesate in DAW si scoase in monitoare de studio.

     

    Merg toate 3 concomitent? Rezultate ok? Eu multumesc.

  5. Ăăă sssalut salut.

    Stimați colegi de forum, apelez la cunoștințele voastre.

    Am un boss rc 2, pe care l folosesc la looping pt chitara. Vreau sa mi iau si un microfon si sa fac aceeasi treabă, folosind aceeasi pedala, cu iesirea in acelasi amp de chitara.

    Concret schema pe care o am eu in minte e: microfon/chitara -> rc 2 lopoer -> amp.

    Care sunt variabilele de care n am tinut cont si ce informatii ar fi de folos în contextul asta?

    Ce mi ar mai trebui pt microfon? Un preamp pt boostul de semnal? Un mixer? 

    E viabila ideea asta? 

    Care ar fi solutia sa nu fie nevoie sa fac schimb de input între chitara si microfon mereu in timpul unui looping?(presupunând că microfonul are intrare 6.3 nu xlr)?

    Se pretează ca soluție de buget ce am scris mai sus?

    Cordiale mulțumiri, pace si prosperitate.

     

  6. On 19/11/2019 at 16:56, mmihai3 said:

    FYI, nu schimbi tonul dacă îți iei potențiometri mai de calitate. Îți iei doar dacă cei existenți nu funcționează cum trebuie - părâie, prezintă întreruperi, sau căderi prea abrupte de volum / ton, sau se mișcă prea greu / ușor pt preferințele tale.

    Dacă îți plac cei de acum, din contră, păstrează-i, pt că s-ar putea să ai surprize neplăcute de la cei noi, chiar și de calitate fiind - alt taper, altă rezistențâ la rotație.

    Referitor la ton, singura diferență între pots poate să fie rezistența totală. Dar este subtilă, iar, în general, pe single coil (cu rezistivitate mică), se simte mai puțin decât pe humbuckers. Potul mai mic, de 250K, să zicem, taie un pic din înalte, față de cel se 500K. Dar, dacă în loc de 250K (cum e obișnuit pe Strat), tu ai chiar și o abatere extremă de 20%, adică 200K, diferența o să fie și mai mică.

    Controlul de ton de 200K se va comporta precum l-ai da pe cel de 250K o idee mai jos, pt că sigur este logaritmic - cel de 250K, redus la jumătate de cursă, ar fi undeva pe la 25K (mai mult sau mai puțin), deci, cel de 200K ar fi undeva sus, în cursa echivalentă al celui de 250.

    La volum, și mai puțin se simte: controlul de volum este un voltage divider, se reduce prin creșterea unei rezistențe în linia semnalului și reducerea altuia la ground. Dar, când ai unul de 200K dat full, nu este ca unul de 250K redus până la valoarea de 200K, pt că nu crește nicio rezistența în linie, care să facă împărțire de voltaj. Cu atât mai puțin prin faptul că Fender obișnuiește să folosească pots logaritmici și la volum (din ce știu eu)...

    mi-ai raspuns perfect la intrebarea cu potentiometrii :) m-am lamurit care e treaba cu ele.

     

    Lasand deoparte argumentul de baza ca important e sa stii sa manuiesti bine chitara si abia apoi sa te gandesti la investitii materiale, sunt incantat de cum suna noua doza SSL-1. E o diferenta sesizabila de sunet intre asta si cea veche cu care a venit chitara, cel putin pt urechile mele, are mai mult caracter. Socot ca diferenta ar fi mai evidenta cu un amplificator mai bun. Pe mine ma intereseaza mai mult cum suna chitara clean si in sensul asta, sunt multumit de schimbul de doze. Pe cea veche o s-o pun la vanzare si o sa ma uit dupa un amplificator mic, de practice, care sa sune bine clean.

     

     

     

     

    • Like 1
  7. 12 minutes ago, vektor said:

    Bun, deci stii ce vrei.

    Acum,  de ce nu poti scoate sunetul ala cu ce ai acum ? In afara de chitara restul gearului e comparabil ? Exercitiu ai ?

    Eu vreau sa cred ca da, m-am orientat in directia stilului lui John Frusciante. Ca gear, am un RP255, iar veriga slaba poate ca ar fi amplificatorul care e un Fender Frontman 15G. Daca o sa mi zici ca amplificatorul are si el un aport mare la sunet nu o sa te contrazic, la fel cum are si felul in care canti, dar momentan sunt la pasul cu schimbatul dozei si vreau sa stiu daca dpdv electronic mai e ceva pe chitara care trebuie modificat, pana la ce intra in pedale/amp etc

  8. 5 hours ago, ebh said:

    Sunt OK potentiometrele si switch-ul pe seria CV. Daca iti permiti poti sa iei o placa cu doze si wiring deja facut (cu potentiometre si switch upgradat) - calitatea ar trebui sa fie OK si ai mai putina bataie de cap la instalare.

    ex https://www.siglermusiconline.com/products/920d-custom-seymour-duncan-ssl-1-loaded-pre-wired-strat-pickguard-for-guitar

    am luat pana la urma o doza de ssl-1 si vreau maine sa o las la inlocuire

  9. 2 hours ago, Micul chitarist said:

    Dacă folosești doar neckul, e oki, dar impactul asupra sunetului nu o sa fie asa de mare dacă nu pui niște potențiometre bune

     

    Asta vreau sa inteleg exact, e nevoie sa schimb potentiometrele de la CV 50 ul asta, ca sa pot sa folosesc doza la potentialul maxim, in sensul ca ce am acum pe chitara ca potentiometru poate sa nu redea spectrul intreg al sunetului din pickup?

    Tre sa mentionez, am cunostinte minime spre inexistente legate de electronica.

    Si daca are cineva idee, daca sunt interschimba dozele SSL-1, pt ca in magazin mi s-a spus ca nu exista la acest model doza speciala de neck, sunt toate 3 la fel. Si de asemenea daca pot sa pastrez vechiul cover de la pickupul de CV50, care e crem, si sa il pun pe ssl1.

    2 hours ago, vektor said:

    Cand vrei sa schimbi ceva la chitara trebuie sa stii intai 1. ce nu iti place la asta si 2. ce vrei de la ea.

    Nu exista "mai bine"

     

    De acord cu tine, 

    sunetul pe care l caut e asta:

     

    Deci, pt mine "mai bine" ar insemna cat mai aproape de tone-ul asta.

  10. Salut dragi colegi, am de curand un Squier Strat CV 50 la care vreau sa fac un upgrade.

    Vreau sa o fac sa sune cat mai bine si sa profit de faptul ca este din start un produs destul de bun. Primul gand e sa ii pun niste doze Seymour Duncan SSL-1, si sa ii pun un block de metal.

    Ce as vrea sa stiu e cat de mult influenteaza potentiometrele sunetul, in ce fel, si in ce masura poa sa faca o diferenta vizavi de doze, daca cumpar unele noi fata de situatia in care le-as lasa pe cele vechi .

    Si daca ar trebui sa le schimb, ce recomandari aveti.

     

    Ce lutier bun stiti in Bucuresti? Multumesc.

  11. Depinde f. mult de ce foloseşti şi ce vrei să produci. Dacă produci muzică electronică vei avea nevoie de un echipament diferit faţă de, să zicem, metale. Contează mult şi ce înţelegi prin producţie muzicală. Unii înţeleg prin producţie doar compunerea unui instrumental sau a unei întregi piese, în timp ce alţii bagă la producţie şi mixajul + masterizarea. De aici, la fel, dacă vrei să faci strict compoziţie muzicală, nu îţi vor trebuie scule la fel ca în cazul în care vrei să faci şi mixaj + masterizare. Oricum, să faci doar compoziţie necesită nişte cunoştinţe de mixaj. 

     

    Când vine vorba de DAW-ul folosit, aici consider că este strict subiectivă treaba. Am încercat şi Pro Tools şi Cubase şi Studio One, dar într-un final am ales REAPER-ul. Pur şi simplu mi-a plăcut cum arată, cum funcţionează, mă simt bine în el şi mi se pare un DAW f. bun, care nu mănâncă resurse multe şi e super ok. Toate fac acelaşi lucru (plus minus câteva chestii). 

     

    Când vine vorba de ce software-uri, sau hardware-uri, foloseşti pentru a produce, aici e, la fel, subiectivă treaba. Unii folosesc sample-uri mai mult, alţii se bazează mai mult pe instrumente virtuale MIDI, alţii le combină. În definitiv, depinde şi de ce gen de muzică produci, cum am spus. Apoi, la partea de mixaj + master, trebuie înţelese mai ales equalizing-ul şi compresia, fiindcă astea, cred eu, sunt baza şi fundaţia fără de care nu se poate face nimic. Toate celelalte mişcări din DAW sunt destul de inutile dacă astea două nu sunt făcute cum trebuie, ca să fie un mix cât mai calitativ. 

     

    Eu folosesc (doar ca idee, poate te ajută):

     

    REAPER 5.40

    Clapă M-Audio Ozone 25 care are şi interfaţă audio. 

    AKAI LPD 8

    Behringer Q532USB

    Căşti AKG şi Sennheiser

    Un bass electric

    O chitară electrică

    Diferite software-uri (Amplitube, Kontakt, SampleTank)

    Alte software-uri ptr mixat (seria Renaissance de la Waves, spre ex.)

     

     

     

     

    Mersi Santal, pare destul de prietenoasa interfata la Reaper. Sunt atatea informatii pe care incerc sa le asimilez acum ca n-as avea rabdare de un DAW complicat, am incercat fruity loops dar n-am avut rabdare cu el.

     

    Poti sa imi spui te rog care e setupul tau? Nu am gasit nici o info despre behringer q532 ... e cumva vb de mixerul 502usb? 

     

     

    Vreau sa il folosesc pentru compozitie... piese de orice gen, nu ma intereseaza neaparat muzica electronica, vreau ceva mai organic, de-aia as vrea sa incorporez chitara, poate si bas si voce la un moment dat, dar tobele sigur ca le-as face cu niste sample-uri pe m-audio keystation, si tot pe controllerul asta midi synthuri si multe alte layere, cu instrumente la care nu am acces fizic. 

     

    De asemenea, folosesti asio sau toate inputurile se duc in interfata audio ozone 25? eu nu am gasit de vanzare aici in ro, poate mi recomanzi ceva similar.

     

    Mersi mult!

  12. @ios50mu3472@yahoo.com         foarte buna sugestia si interesanta idea cu ipadul. Intr-adevar e o optiune f buna dpdv al portabilitatii si a usurintei procesului. Crezi ca variantele de ipad mai putin costisitoare, gen air ar fi prea slabe? offtopic : iso50 din nick nameul tau are vreo legatura cu TYCHO ? :)

     

     

    eu as lua in considerare si un setup "travel light" ... cine stie cum, de pashte, in vizita la parintii ei, te scoate din minti mama soacra si vrei sa te calmezi crosetind un beat.

     

    Uite citeva exemple:

     

    1. ipad pro 12.9

    2. DAW: garageband / cubasis / auria pro / intua beatmaker2 (more than daw)

    3. Sample player library: sampletank / isymphonic orchestra

    4. Amp emu: garageband / amplitube / positive grid bias

    5. Acoustic drums loops and player: drum loops hd 2 / garage band / amplitube / instant drummer

    6. Groovebox: intua beatmaker2 / impc / ielectribe / rebirth

    7. Synths: cu duiumul

    8. Interfata audio: RME babyface pro / itrack dock / itrack solo / cele de la apogee / cele de la ik multimedia

    9. o clapa mai mica :)

    10. Microfon: in functie de gust si buget

    11. Casti: in functie de gust si buget

     

    Avantaje:

     - mai ieftin fata de un setup clasic cu laptop/desktop si daw clasic (soft-urile pt ipad si update-urile lor sint mai ieftine fata de cele pt varianta osx/windows)

     - poti sa-l iei dupa tine la Govora/Baile Herculane/Amara/Caciulata

     

    Dezavantaje:

     - doar daca esti vreun maniac si-ti face placere sa abuzezi procesorul cu +100 de audiotracks

     - in cazul in care apple renunta la productia de iPad ramii cu banii dati pe software  - dar nu-s chiar asa multi asa ca poti sa risti :)

     

    Succes!

     

     

    @karpi : whoa, mersi pentru raspunsul elaborat si detaliat, am citit cu atentie si m-am uitat peste recomandarile tale. Imi suna bine zoom-ul ala R8, dar exista si alternative mai ieftine, comparabile cu focusrite solo la pret?

    ​Am uitat sa mentionez am si un digitech rp255, merge inglobat in schema asta de input in calculator? Ma ajuta cu latenta?

    ​Cu o placa externa ca focusrite solo o sa mai existe probleme de latenta, / monitorizare in timp real?

     

     

     

    @ Dan Damian

     

    Mersi, la o prima cautare pe net, interfata pare sa semene cu cea de la logic pro x, o sa iau in considerare si ableton si pro tools, am auzit in repetate randuri de ele.

     

     

     

     

    Pentru un MacBook air mai vechi,   cu sample-uri setate pe clape si inregistrare MIDI, mai e nevoie de o interfata / placa audio pt o redare buna si fara latenta?

     

    Mersi tuturor pt raspunsuri.

  13. Buna seara tuturor,

     

     

    Apelez la bunavointa voastra sa ma lamuriti cu cateva informatii.

    Pe scurt, as vrea sa invat putina productie muzicala/inregistrare + masterizare. Am acasa clape m-audi keystation 88, o chitara electrica si pe viitor ma tenteaza sa iau si un bass, pe care as vrea sa le folosesc in acest scop.

     

    Ideea e ca nu stiu cu ce program sa incep, dar nici ce laptop ar fi mai bun pentru asta precum nici ce alt echipament (interfete / placi audio / preamplificatoare etc) mai e necesar.

     

    De exemplu, recent am dat peste clipul asta:

     

    https://youtu.be/HhxS3UHgw0Y?t=1m24s.

     

    As vrea sa o iau incet, cu ceva basic in termeni de productie/inregistrare, si am remarcat schema tehnologica destul de simplista in clipul de mai sus.

     

    Daca am vazut bine, foloseste clapele direct in macbook si inregistreaza sample-urile intr-un software. Daca stiti ce software va rog sa imi spuneti. Iar sample-urile le-a inregistrat in prealabil intr-un DAW sau direct in programul respectiv?

    In dreapta pare sa aiba ceva ce seamana cu un focusrite scarlett solo, dar care nu e folosit in timpul filmarii (?).

     

    Este adevarat ca Mac-urile sunt optimizate pentru aplicatii audio/video si de aici preferinta multor artisti pt mb? Eu pana acum informatiile le-am cules de pe internet, si alea destul de rasfirate si fara sa ajung la o concluzie..

     

    Ma intereseaza sa am o calitate decenta dar cu o latenta mica, care sa mi permita sa inregistrez in timp real mai multe layere (de ex sa zicem ca folosesc clapa sa fac un beat / un ritm de tobe in program, peste care vin sa inregistrez 'direct' chitara, iar apoi basul) -> pentru cele din urma as avea nevoie de ceva asemanator cu scarlettul mentionat? , corectati-ma daca gresesc.  Este mai bun acel Coreaudio de la mac decat ASIO? eu cu asio am avut experiente destul de neplacute, l-am folosit doar sa pot sa cant la clape prin Mixcraft, dar nu mi-a placut calitatea sunetului deloc, desi am tot umblat la setari. 

     

    Ca laptopuri, vreau sa compar intre un macbook air mai vechi (2013-2014) de 13' , si un laptop msi de gaming, mult mai performant ca specificatii.

     

    Asadar,

     

    1 .Macbook / Laptop pe windows ?

    2. Ce program sau programe recomandati?

    3. Ce alte echipamente mai sunt necesare, daca mai sunt?

     

    Multumesc frumos, o saptamana cat mai usoara tuturor, si astept cu interes raspunsurile voastre!

     

     

×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.