www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Marinake

Newcomers
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Marinake

  1. Pana la urma am dat comanda din magazin. Chestia e ca banii astia sunt more or less cadou si trebuia sa imi iau acum ceva. Cum doar pe partea de chitara simteam un upgrade, am zis sa investesc in asta. Am luat de inceput o chitara Epiphone Les Paul Special Vintage Edition care mi se pare ok din recenzii si pare sa aiba cam tot ce imi trebuie. Am renuntat la prostii gen husa, suport, cabluri, whatever, ca sa imi permit un amp cat de cat ok. Am citit pareri, am urmarit video-uri pe YT si am mai intrebat si pe aia vreo doi prieteni pe care ii am si se descurca pe chitara si am ales pana la urma un Marshall MG10CF. In banii astia gaseam si Harley Benton de 15/20W dar am zis sa merg pe mana producatorului mai cunoscut. Din review-uri pare ok si tinand cont ca pana acum eu am cantat pe o chitara mai mult stricata si un amplificator Dean Markley imprumutat de la un prieten, chiar cred ca o sa simt diferenta. Multumesc mult pentru sfaturi si vreau sa va asigur ca nu ati scris atat de pomana. Topicul ramane salvat aici si stiu cum dau de el cand o sa vreau un upgrade la gear, dar pana atunci vreau sa ma apuc de invatat. Abia cand o sa cant bine o sa ma gandesc si la alte echipamente. Pentru zdranganit in living room si in camera de camin, consider ca astea doua sunt decente. In legatura cu chitara veche, as vrea sa o repar daca tot o am in casa. Cate sanse am sa stric ceva daca umblu in ea? Sunt inginer IT deci stiu sa folosesc o surubelnita :))
  2. Acum am o chitară ST, dar habar nu am ce producător. Nu are logo, serie, nimic. Pe lângă asta, butonul de volum e stricat, adică merge să modific volumul dar are joc și tare îmi e să nu rămân cu el în mână. Pe lângă asta, am un bâzâit la prima coardă, de parcă se lovește de ceva. E trecută prin câteva încercări fizice și a fost luată de pe OLX cu 150 de lei acum doi ani, ca să înțelegeți de ce vreau alta. Am încercat cu corzi mai bune, la recomandarea unui prieten am luat Elixir (au costat cât chitara, dar au ținut) și tot nu îmi plăcea cum sună. Am testat și pe un amplificator Laney ceva mai serios și aveam un oarecare bâzâit. Pe asta, doar să încerc să o repar sumar și să o țin în casă ca ornament funcțional :)) Acum, problema mea e alta. Am găsit un singur site din România (SoundCreation) care avea oarecare ofertă ok și am o dilemă. Ori raman pe un Epiphone LP Player Pack, ori iau separat chitară, amp și accesorii. Alegerile pe care le am pe lângă acel set, ar fi așa: - Cort X1 BKS + Fender Frontman 10G - Epiphone Les Paul Special VE + Fender Frontman 10G - Epiphone Les Paul Special II + Epiphone Electar 10W + accesorii (acordor, husa, pene, cablu, lecții în format digital) Din ce spuneți voi, aș putea merge pe pachetul cel mai generos dintre cele de mai sus întrucât nu ar fi diferențe mari. Oare merită să dau o idee în plus pentru acel Cort? Îmi place aspectul și am înțeles că ar fi o firmă destul de ok pe segmentul asta de preț.
  3. Cred ca pentru cei ca tine exista zona pentru publicitate. Oricum, postarea ta e irelevanta. Nici nu ma ajuta cu ceva, nici nu îmi recomanzi ceva mai bun decât am găsit, mai e și de pe OLX.
  4. Salutare lume. Cum tot vine vara si o sa am mult timp liber dupa ce termin cu sesiunea, m-am gandit sa investesc ceva bani intr-una dintre pasiunile mele. Imi place la nebunie sa cant si ma descurc bine ca vocal, dar de vreo doi ani a inceput sa ma prinda si chitara. Nu pot spune ca am invatat mare lucru in doi ani, dar ma descurc sa cant o melodie dacă am chords pentru ea. Știu câteva acorduri de baza, gen, D C A E Em F etc. Momentan am doua chitare, o acustica și o electrica, dar ambele sunt niște jucarioare ieftine și cred ca a venit momentul sa investesc în ceva mai bun pe care sa ma apuc de învățat serios. Situația e următoarea. Am 1000 de lei, plus/minus 100 și am nevoie de un set complet (chitara, amp, accesorii). Nu sunt complet afon când vine vorba de folosit google și din ce am citit, în bugetul meu pot cumpăra un Epiphone LP Player Pack sau Squier Stratocaster Set. Am citit despre ambele și consider că potrivita pentru mine este Les Paul. Plus ca am un Strat, naiba știe ce producător, dar nu pot spune că sunt mare fan al formei. Chiar dacă aseară eram oarecum hotărât, am zis ca azi să mai caut puțin după ce am citit pe Reddit și de Yamaha Pacifica și am dat o fuga pe thomann. Am văzut ca aș putea să-mi creez singur un set cu ce am nevoie, întrucât în banii mei am mai multe alegeri decât Epiphone LP și Squier ST. Am văzut câteva modele interesante de la Jackson care m-au cucerit prin aspect și am mai auzit prin prieteni că ar fi decente dpdv al calității. De asemenea am gasit si Ibanez care se incadreaza în cei ~650 de lei pe care îi am numai pentru chitară. Nu de alta, dar vreau și amplificator și măcar o husă. Tunerul, penele și alte nebunii nu mă interesează prea mult. Stiu ca am scris o grămadă, dar vreau să obțin maximul de calitate în bugetul meu. Precizez și faptul că trebuie să fie produse noi. Știu că la mâna a doua am șanse să iau ceva mai bun, dar chiar vreau ceva nou din magazin. Astea fiind spuse, ziceți-mi și mie cum ați proceda în situația mea. Dacă găsiți vreo ofertă bună sau ceva, am banii pregătiți. Mulțumesc mult!
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.