www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Hruban Gustav

Active Members
  • Posts

    110
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Hruban Gustav

  1. Ceea ce nu pot sa inteleg e de ce este vorba numai de aceleasi firme arhicunoscute de chitari? Am citit aici si tot ce am vazut a fost: Fender, Ibanez, Gibson, rar vorbindu-se despre alte firme. Pe aceasta lume exista atatia lutieri si atatea firme de chitari, incat si de am testa cate un model de chitara in fiecare zi, ne-ar trebui doua vieti (de nu mai mult). Am vazut ca se vorbesc de chitari cu valoare de <2000e (in mare parte) deci in banii astia existe nenumarate firme/luthieri care dupa mine fac treaba buna, si o fac din placere pentru chitara, si pasiunea din a lucra la ele, nu ca si firmele mari care deja lucra, sincer, pentru bani. Orientati-va si la alte firme, de exemplu: Mayones, care dupa parerea mea fac niste chitari exceptionale, Acacia Guitars, chitari facute in totalitate in America, la un pret decent, si cu o calitate faina din cate am vazut. Legator Guitars, au si chitari entry-level si chitari mai scumpe, sau chiar lutieri precum Augustin. Sunt si alte branduri mai putin cunoscute, nou fondate, care au lemne de calitate (din cate spun ei), arata si fain, si din sample-uri suna si bine. O firma foarte faina de chitari mii se pare Aviators, care au niste chitari "belea". 

     

    Revenind la subiectul topicului. Parearea mea ca niciodata o chitara produsa in masa, nu va costa cat un Gibson/Fender/e.t.c din anii 80'. De ce? Pentru ca in mare parte a chitariilor din "80' " nu se mai fabrica si sunt rare, pe cand aceste mai noi (in afara de cele in editie limitata) le poti vedea la orice alimentara din coltu' strazii.

    • Like 2
  2. Probabil esti incepator dat fiind un buget mai scazut, eu personal iti recomand ceva digital (daca nu ai pedale, sau suficienti bani pentru a cumpara cateva), pentru ca nu ai nevoie de pedale, doar de un footswich... Eu ti-as recomanda la pretul acesta un Fender Mustang 1 v2... eu cu acel amp cant si se descurca bine. Daca ai pedale, sincer dintre acele ampuri as prefera Marshall-ul avand un prieten acel model si sunand demential. Ti-as da inca un sfat: daca vrei sa cumper un model, eu ti-as sugera sa mergi intr-un magazin unde au aceste produse (parca pe mcmusic aveau marshalul) si sa le testezi, vazand ce iti place mai mult, mai ales ca nu ne-ai spus si ce stil vrei sa abordezi. Numai bine!

    • Like 1
  3.  Salutari,

     

     Sa nu mai deschid un topic intreb si io aici. 

     Mi-am luat si io suporturile din imagini. Cu peretele nu am probleme (sper), am inlocuit diblurile cu unele mult mai sanatoase si am umplut gaurile cu adeziv pt. gresie, am perete de caramida si ii o adevarata "placere" sa bagi dibluri in el.

     Acuma, suportii astia sunt de plastic, imi fac griji sa nu cedeze partea centrala. a mai folosit cineva asa ceva?

     

    1znq3dh.jpg

     

    9897bs.jpg

     

    2dhtu79.jpg

    Are un prieten ceva de genu', si pune pe el un LP "sanatos" si nu are probleme cu el.

  4. Cam ai tendința de a crede tot ce citeşti, fără să verifici. Guy Fletcher, chitarist şi clăpar, lucrează şi acum cu Mark Knopfler, deci nu vine. John Illsley, basistul, a colaborat după destrămarea formației tot cu Mark Knopfler, iar acum, din câte ştiu, s-a lăsat. După Pick Withers, formația nu a mai avut un baterist stabil, ci a angajat la fiecare album/ turneu pe cineva, câteodată şi un al doilea percuționist.

    A mai rămas numai clăparul Alan Clark. Dar cine ascultă Dire Straits pentru cel de-al doilea clăpar???

    Pe scurt: țeapă pentru fraieri.

    Acum mno... din greseli inveti, sau mna... mai bine invatam din greselile celorlalti dar csf. Dar la pretul asta, 300 lei randul vip, nu ma asteptam la o trupa de coveruri.

  5. Daca ai cunoaste Dire Straits ul n-ai fi crezut prostii de astia

    Pai... ascult Dire Straits, nu asa mult, dar ascult. Am vazut ca cica vin si am fost gen "hmm oke" si mi-am cumparat bilet, fara a stii ca defapt sunt o trupa de cover, mai ales vazand si pretul. Acuma mna... nu am ce face, sper sa fie fain.

  6. Nu e nici un concert Dire Straits. E o trupä de coveruri, din care fac parte muzicieni care, de-a lungul timpului, au colaborat 5 minute cu marea formație.

    Serios? si pentru asta am platit 150 lei sau cat a fost? Pentru o trupa de cover? Pai am citit pe net ca cica ei sunt, numa' nu vine solistu.

  7.  M-am gandit eu asa intr-o zi, neavand ce face si citind un topic interesant, cum sa iti faci o firma de chitara (aka cum sa faci bani shhh asta sa fie secretul nostru). Trebuie doar sa urmati nisite mici pasi.

     

     1. Tre' sa ai bani ca sa incepi (nu foarte multi cca 500e)

     2. Gaseste un partener (de prefereat unul de incredere, 70% 30% lui ca mna... sa fie jumi' juma')

     3. Intra pe AliExpress si gaseste cea mai ieftina firma de chitari care fac "custom", creaza-ti un nume si o sigla "misto" ca mna.. sa atragi totusi lumea daca nu prin calitate macar design, alege un paintjob cat mai stralucitor, "modern" si tipator posibil.

     4. Cumpara cate poti.

     5. Hai in Romania si vinde-le... De vandut e simplu mai ales la incepatori (cu un pret de 1500 lei, ca mna.. cam asta e pretul pe care il cam au incepatorii, si profitul.. e pe masura), incearca sa bagi si niste dume de alea gen: "Am testat chitara asta 20 ani, si testata doar la 432Hz, si lemnu e luata fix de pe Marte". Cu cat mai multe chestii nasoale de marketing cu atat mai bine nu?

     6. ORICE defect il repari, sa fim sincer, daca iti vine crepata chitara (mai ales daca iti iei una de 50e) scotchu' nu e asa scump, si se merita pentru -1 leu...

     7. Prefate cat mai profesional cu putiinta, nu da semne ca vrei sa dai tepe, pana la urma, nu e asa de greu.

     8. Ca un adaos la 3, daca poti, scrii pe spate made in USA si o poti vinde si cu 1000e.

     9. Ca sa nu uit, la design, incearca sa pui cranii, steaguri, poate chiar si pisici decapitate (deprimatu tot deprimat e)

     

     P.S Sincer... nu stiu daca acesta este locul bun de a scrie asa ceva. Aaa si da... acesta e un pamflet, nu il luati in serios... ca si asa deja netu' e plin de astfel de petarde.

     

    • Like 4
  8. Na că m-ați făcut și pe mine curios să aflu ce constituie "echipa Shamana". Pe lângă clienți, în poze apar doar doi oameni:

    Lutieri, designeri, muncitori necalificați, chestii, socoteli... canci. Ce concluzii se pot trage?

    O concluzie simpla... Doi oameni care nu au nici o legatura cu "chitara", poate Radu Hanu nici macar cu muzica, s-au hotarat sa faca o firma de chitari, cu aspect "cool" si "futuristic" pentru a prostii incepatorii sa le cumpere chitarile lor, doar ca arata bine. Asta e concluzia mea.

  9. Repet: sunt mii de firme pe net care fac fix acelaşi lucru. Prea mult succes nu pot avea, cât timp nu vin cu absolut nimic nou. Fleacuri pompoase.

     

    Ai perfecta drepate, trebuie ceva inovator, ceva nou nu doar niste copii, cu headstock schimbat, si vopsele colorate si lucioase, mai bine zis "futuristice" doar ca sa dea bine la ochi, si calitatea la pamant... Sunt destule astemenea chitari.

  10.  Nicolae Furdui Iancu.

    - colinda tip moara cu bile. Fonta, tagla, blumuri. La colindatori de metrou.

    - colinda usoara, roz, din noroi armat cu voaluri. Se interpreteaza de umerase anorexice ambulante. La Fashion TV.

    - colinda stupid-interogativa: "credeti ca e bine ca Dan Diaconescu sa colinde? Raspundeti prin SMS la..., 1.21 Euro/SMS fara TVA.". La OTV.

     

     La fazele astea am crezut ca fac pe mine de ras  :), de unde le-ai scos?  :respect:

  11. Eu sincer, ti-as recomanda un amplificator mai bun, deoarece, o chitara buna nu v-a suna niciodata cum trebuie pe un amplificator care.. nu e asa de bun (ca sa fiu mai indirect). La pedale... eu zic sa nu te arunci pe cele ieftine (harley benton, other stuff like that), i-ati ceva bun, sa te tina in timp (dat fiind ca inca esti student), la fel si cu amplificatorul. Epiphoneu' o sa te mai tina mult si bine, nu cred ca este necesar sa o schimbi. Desigur astea's preferintele mele, fiecare cu ale lui nu? Salve!

  12. E plin youtube de tutoriale. Ai mare grija unde vopsesti, sa fie spatiu foarte bine ventilat si sa ai masca (nu d-aia de praf de 2 lei, masca de vopsit). Nu te juca, e foarte periculos.

    In nod normal pasii sunt:

    Slefuit, grund subtire 2-3 staturi cu timp de uscare intre, 24-48 ore pauza,

    slefuit, curatat, culoare ~3 straturi cu timp de uscare intre, 48 ore pauza,

    lac 3 straturi cu timp de uscare intre, 2-5 zile pauza,

    slefuit ud, curatat, 2-3 straturi lac cu timp de uscare intre, 1-2 saptamani pauza,

    slafuit ud, curatat, polish, frecat pana iti cad mainile,

    fin.

     

    Pentru slefuit grund si lac, cumpara smirghel bun pentru wet sanding de granulatii 800, 1200, 1500, 2000, 3000.

     

    E foarte multa munca, trebuie rabdare de fier, migala si nu ai garantia ca o sa iasa bine. Conteaza temperatura, umezeala, vopseaua folosita...

    Daca nu ai mai facut asta, sincer nu-ti recomand. E o investitie foarte mare pentru un rezultat acceptabil.

     

    Daca vrei doar sa manjesti niste culori pe o chitara sa nu se vada de la distanta bidineaua sau sa fie 'rustic', smirgheluesti finish-ul actual cu 800 si dai direct cu vopsea peste. 1-2 straturi si atat. 

    Mersi mult! Incerc sa fac sa iasa cat mai bine,

     

     Mai am o intrebare: Cum sa protejez gaurile de la suruburi sa nu se astupe cu vopsea?

  13. Nu merita sa cipartiti chitare, chiar ieftine. Daca nu va pricepeti o sa iasa niste lopeti, iar daca va pricepeti, timpul pierdut si costul pieselor depaseste valoarea finala a instrumentului, care de cele mai multe ori scade sub cea initiala. Mai bine le scoateti la vanzare, mai puneti ceva pe langa si luati o chitara cu specificatile dorite. Iesiti mai ieftin in final si mai salvati un instrument de colectia de lopeti.

     

     

      Am renuntat la ideea de a pune Floyd... dar vreau sa stiu cum as putea sa o vopsesc... ce strat se aplica prima data ca sa se lipeasca culoare, cate straturi de vopsea... alea alea..

    Se poate obține o stabilitate mult mai bună a acordajului şi fără FR. Eu sunt mai mult decât mulțumit de cheile cu blocare JinHo (25 de lire, de undeva din Anglia) pe care le am pe o Yamaha. Nu am ciopârțit nimic, nu am dat nici o gaură, dar fac cam 95% din ce face un FR, ca stabilitate a acordajului.
    Ca s-o pui pe perete nu ai nevoie de Floyd Rose, sunt suficiente nişte culori țipătoare.

     Pai asta vreau sa fac... dar vreau sa aflu cum o pot vopsii cat de cat mai bine

  14. Pierzi timpul. Nu va suna mai bine. Mai bine îi schimbi dozele, cheile, electronica, o ecranezi şi o duci la un lutier să-i corecteze defectele pe care le cam au toate entry-level-urile. Tastele, rutarea cavității gâtului, alinierea gâtului etc.

    Nu are rost, pentru ca deajaba i-as pune doze foarte scumpe daca lemnu nu e bun... e ca si cum ai pune un motor de lamborghini la o dacie... vreau sa o vopsesc... mai mult asa... sa dea bine in camera... nu sa o folosesc

×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.