www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Runaway_Girl

Active Members
  • Posts

    45
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Runaway_Girl

  1. :) ...Ewan Dobson... Chitarist fingerstyle, de origine canadiană... îmbină elemente din muzica lui Paganini, cu cele de metal, bluegrass, trance, folk... Recomand piesele Wash Away, Machinery, The Legend Of The Brown Goat, Disk Read Error şi Level 40. :)

     

    Îmi cer iertare că nu pot posta link-uri către piesele dânsului.. :)

    • Like 1
  2. Propunerea mea este să rogi un coleg care nu e atașat de acea chitară să se ocupe de pilire. Cunosc senzația primului instrument, am avut un reghin prin 2005 și cu greu am îndrăznit să-i umblu sub pickguard :)

    Nu am colegi, sunt pe cont propriu în orice situaţie. :)

    Noaptea este cu adevărat un sfetnic bun, poate că dimineaţă mă voi trezi în dulap pilind gheruţele chităruii cu pila de la unghieră. :)

  3. Insa aspectul o sa aiba de suferit.

     

    Procesul suna mai rau si mai complicat decat este.

    Nu ai ce sa strici. Cel mult finisajul.

    :) O voi întreba dacă doreşte să fie pilită sau lipită. Dacă mă va lăsa să trec cu uşurinţă de la acordul Fmajor la acordul Gmajor, va însemna că am voie să o pilesc, dacă nu, va însemna că am voie doar să o lipesc la capetele barelor, cu bandă adezivă. :)

  4. Nu stiu daca e chiar o idee buna. S-ar putea sa-ti afecteze tehnica generala. Si nu neaparat inspre bine.

     

    Poti sa incerci sa lipesti scoci sau banda pe langa acele bare de metal. Ca sa protejezi lacul daca cumva ratezi cu pila.

    Bine, nici lipiciul de pe scoci/banda nu ajuta lacului, dar tot e mai bine decat sa faci dauna cu pila.

    Am vazut asta la un tip de pe youtube care incerca sa-si curete acele bare de metal, de rugina. A pus scoci pe grif ca sa nu zgarie lemnul in timp ce freca bara de metal cu o chestie de-aia din sarma, cu care speli vase :lolsign:

     

    Daca faci asta, nu uita sa stergi ramasitele de lipici. Cu o carpa PUTIN umeda. Nu avem de ce sa udam un copac mort :lolsign:

    Hmm... :) Voi renunţa la a le pili , voi lipi doar bucăţele de bandă adezivă peste capetele barelor ca să îmi ferească oarecum mâna de ascuţimea lor.

    Tastele nu trebuie sa zgarie. Fie au fost finisate prost fie din cauza umiditatii prea scazute lemnul s-a contractat si capetele tastelor sunt proeminente. Poti sa incerci singura, cu o pila de unghii metalica, nu bucata flexibila abraziva, pilesti cu grija in lungul muchiei fretboard-ului, tinand pila in asa fel incat sa atinga simultan mai multe taste si sa nu strice lacul.

    Vă mulţumesc.. Sper să aplic soluţia cea mai potrivită.. Nu îndrăznesc să le pilesc.. Chitara nu este prea zdravănă, mi-e teamă să nu dezlipesc vreo componentă din greşeală..

  5. Mulţumesc pentru link. :)

     

    N-a "faurit-o" nici un "lutier". Pur si simplu a trecut prin procesul de productie precum lamaia prin comertul cu citrice.

    Daca nu gasesti pe nimeni in Bucuresti sa iti pileasca fiarele alea pe de-a moaca, zi-mi si ti le pilesc eu. Dar ar trebui sa te gandesti sa o anesteziezi cumva inainte de procesul brutal de pilire, sa nu scape naibii niste lacrimi ca icoanele si sa ma intrerupi brusc din treaba c-o doare.

    Serios, ia o pila de unghii de-aia de picere (mai tzeapana) si zgarmaneste pe ce a lasat "lutierul" pe-afara.

    Dupa aia strange niste bani si cumpara-ti o chitara :)

    Mulţumesc pentru faptul că sunteţi dispus să mă ajutaţi. :) Dar am decis să  o folosesc precum este şi să nu mă mai plâng atunci când mă zgârie. :)

  6. Vorbeste cu dl. Eugen (EugenRo2001 aici pe forum) si vezi daca e dispus sa te ajute. :) Singura ai sanse sa faci praf lacul de pe marginea grifului. :)

    Pe de alta parte, poti sa le lasi asa si sa incerci sa iti feresti palma de ele, o sa-ti formezi o tehnica beton de chitara clasica. :)

     

    :)

     

    :)

    :) ...Atunci nu voi mai încerca să o "repar" singură. O voi folosi exact aşa precum a rezultat de pe banda de producţie... :) Voi învăţa să îmi feresc mâna stângă de "gheruţe"...

  7. :) ...Având în vedere că nu am fost certată deloc, deloc... îndrăznesc să mai postez o picătură de cântecel, fără chitară, doar voce, editată cu efectul "echo" în WavePad Sound Editor (de la NCH Software)... :)

    The One Who Ran Away.mp3

     

    Astăzi m-am ocupat doar de cântecele în loc să învăţ pentru seminarele de Agroclimatologie şi Geografia Europei... Dacă nu mă va certa nimeni, mă voi ocupa numai de cântecele mereu, în loc să învăţ... Aşa că, vă rog, vă rog, certaţi-mă şi nu-mi mai daţi voie să făuresc cântecele... :)

     

  8. :)

     

    Și ce dragă ți-e chitara asta... Așa-i în dragoste, cu cât iubești mai cu foc, cu atât te rănești mai mult ! Ha ha ! :)

     

    Ai fost menajată, să nu ți se taie aripile din prima, în legătură cu chitara asta, dar,... face it, e cam low quality. Te încumeți tu să-i ajustezi marginile ? Poate găsești pe cineva la tine-n oraș, s-o facă pro-bono, altminteri...

     

    Face parte din progres asta, cu lovitu' de probleme. Peste vreo doi ani, dacă-ți păstrezi "focul", o să zici : " Când îmi amintesc ce jaf de chitară aveam acu' doi ani..." :)

     

     

    .

    :) Va trebui să  încerc singură să-i ajustez acele margini, pentru că locuiesc în Bucureşti momentan şi nu cunosc pe nimeni care să mă poată ajuta cu acest lucru.

     

    P.S. :) ... Nu mi-aş numi niciodată chitara, "jaf". Recunosc că e low-quality, dar pentru mine tot chitară rămâne, chiar dacă nu este ea prea finisată, chiar dacă lutierul care a făurit-o a fost neatent sau grăbit... :)

    • Like 1
  9. Vă rog, se poate să mă sfătuiţi în următoarea privinţă.. ?  barele de metal care formează tastele, depăşesc lăţimea grif-ului cu câţiva milimetri.. Ce mi-aţi recomanda să fac în această situaţie ? Se agaţă ca nişte gheruţe de mâna mea şi la sfârşitul fiecărui exerciţiu de acorduri, mă aleg cu zgârieturi la mână, destul de serioase.. :) Oare ar trebui să le pilesc ? :) Sau e ceva normal ca acele bare de metal să depăşească lăţimea grif-ului.. ?

  10. Fa rost de un microfon mai calitativ ca vocea suna bine.

    :) Mulţumesc pentru cuvintele binevoitoare. Voi face precum m-aţi sfătuit. :)

  11. :D ... Voi profita de faptul că nu m-a certat nimeni până acum, şi voi mai posta o încercare de cântecel, creaţie proprie, înregistrat într-o dimineaţă de duminică cu ajutorul unui mp3 player pe nume Well, vechi de aproximativ 7 ani, care are şi funcţie de recording. :)

    Dacă nu am fost certată până acum, este foarte probabil să fiu certată după ce postez această a doua încercare de cântecel. :D Versurile sunt de-a dreptul naive... Puţin spus naive.. De aceea prefer să nu le mai scriu aici.. :)

    Seek.mp3

  12. 1-GuitarSalonIntl_FelixSalazar-1860Torre

     

     

    2-GuitarSalonIntl_FelixSalazar-1860Torre

     

    3-GuitarSalonIntl_FelixSalazar-1860Torre

     

    11-GuitarSalonIntl_FelixSalazar-1860Torr

     

     

     

    Profit de topic, ca să pun niște imagini - Antonio de Torres (1860). Probabil una dintre primele chitare moderne. Nu prea-și arată vîrsta, ce-i drept.

    Mi-nu-na-tă... :) Floricelele de la rozetă sunt lalele ? :)

    Vrei sa iti spun ceva frumoaso?

     

    O sa iti treaca, dar sa nu mai spui la nimeni.

    :) Domnule ADIDAS, nu vă îngrijoraţi, nu voi spune la nimeni ceea ce mi-aţi împărtăşit, dar trebuie să vă înştiinţez că sentimenele mele privitoare la chitară nu îmi vor trece niciodată pentru simplul fapt că ele mă reprezintă în totalitate. :)

  13. Mesajul nu a fost unul răutăcios (ironic, recunosc că puțin  :wacko: ), ci de corectură, de a te aduce la studiu. 

    Chitara ta nu trăiește momentan. Asta pentru că te uiți la ea în loc în loc să începi să o cunoști. Chitara  e făcută să vibreze nu să fie pusă icoană. Dar, probabil, te-ai uitat deja la The Red Violin, așa că nu mai contează ce tastez eu aici.

    Mulțumesc pentru urări, de zece ori asemenea!  :flowers:  :flowers:  :flowers:

    :) Mulţumesc. Nu mă uit la chitară, mă uit la ceea ce îmi aduce chitara atunci când exersez acordurile...  Nu studiez chitara, trăiesc împreună cu ea atunci când încerc să învăţ să cânt. Nu văd chitara doar ca pe un instrument, o văd ca pe o lume care se deschide în faţa mea atunci când ating corzile. :)

    • Like 1
  14. ...Acesta este un început/o încercare de cântecel... Trebuie să precizez că... cunosc cel mult 3 acorduri la chitară şi că mi-e tare ruşine să cânt în faţa unui auditoriu. :) Nu m-aş putea imagina niciodată cântând în faţa unor oameni. :)

    Aş dori să aflu dacă am voie să fac parte din lumea cântecului.. Atâta tot.. :) ... Dacă cântecelul vi se va părea de-a dreptul penibil, nu ezitaţi să mă certaţi, dar fără răutate, dacă se poate. :)

    Versurile sunt următoarele:

    They told me to stop dreaming, to stop hoping, to stop joking..

    And I told them that I'm sorry that I can't be as they want me... " :)


    They Told Me.mp3

  15. prea mult romantism pentru cateva bucati de lemn puse laolalta...

    Îmi cer iertare dacă v-a deranjat "romantismul" meu. :)

  16. ... Dar mi-e teamă să aflu părerile celor care mă ascultă. Dacă mă vor critica, mă voi simţi ruşinată, dacă mă vor lăuda, mă voi simţi mândră şi apoi iar ruşinată pentru faptul că m-am simţit mândră. :)

     Totuşi voi îndrăzni să postez un cântecel, după ce termin de învăţat scara geocronologică, cu speranţa că nu voi fi nici criticată, nici lăudată.  :D  Sper la comentarii de genul "admis"/"respins", care să mă ajute să înţeleg dacă sunt făcută sau nu pentru a cânta. :)


    Chiar esti incurajata.

    ... Dar mi-e teamă să aflu părerile celor care mă ascultă. Dacă mă vor critica, mă voi simţi ruşinată, dacă mă vor lăuda, mă voi simţi mândră şi apoi iar ruşinată pentru faptul că m-am simţit mândră. :)

     Totuşi voi îndrăzni să postez un cântecel, după ce termin de învăţat scara geocronologică, cu speranţa că nu voi fi nici criticată, nici lăudată.  :D  Sper la comentarii de genul "admis"/"respins", care să mă ajute să înţeleg dacă sunt făcută sau nu pentru a cânta. :)


    ... Iar am postat din greşeală acelaşi reply de două ori... :) Mi s-a mai întâmplat o dată... Hmmm... Îmi cer iertare din nou. :)

  17. :) Hmm.. După părerea mea, chitara nu e menită să fie "mobilier",. Chitara e cântecul însuşi. Dacă nu are corzi, îi cumpăr corzi, dacă e zgâriată, o lăcuiesc, dacă e roz o vopsesc într-o altă culoare şi dacă e îndoită, o îndrept. :) O chitară fără corzi, zgâriată, îndoită, sau de culoare roz, pentru mine tot chitară rămâne şi o consider şi îndrăgesc ca atare. Dar dacă în starea în care se află, nu o pot folosi pentru cântat, atunci voi face tot ce îmi stă în putinţă să o "vindec". :)


    ... să o ții ca mobilier?

     

    Intr-o zi ai să-ți dorești un instrument mai bun, sau diferit. 

    :) Hmm.. După părerea mea, chitara nu e menită să fie "mobilier",. Chitara e cântecul însuşi. Dacă nu are corzi, îi cumpăr corzi, dacă e zgâriată, o lăcuiesc, dacă e roz o vopsesc într-o altă culoare şi dacă e îndoită, o îndrept. :) O chitară fără corzi, zgâriată, îndoită, sau de culoare roz, pentru mine tot chitară rămâne şi o consider şi îndrăgesc ca atare. Dar dacă în starea în care se află, nu o pot folosi pentru cântat, atunci voi face tot ce îmi stă în putinţă să o "vindec". :)


    :) Am postat răspunsul de două ori, nu ştiu din ce cauză. Îmi cer iertare. :)

  18. Chitarele, in principiu, sunt instrumente solide. Iti iei una buna si, daca nu traiesti mult, te tine toata viata! :)

    Pentru mine orice chitară este bună, chiar şi dacă nu are corzi, chiar şi dacă este zgâriată, îndoită, sau vopsită în roz. :)

  19. Exista instrumente din secolul XV inca in muzee, dar chitara ta probabil nu va tine 500 de ani. Vestea buna e ca probabil nici tu, asa ca sanse sa dureze cat ai nevoie de ea ar fi. Daca ai la dispozitie si resurse nelimitate, aproape orice poate fi reparat.

    :) Mulţumesc. :)

  20. :huh:

     

    Gurl, pune mâna și frământă griful, coace niște game, croșetează niște note. Și toate întrebările astea ontologice vor dispărea ca date cu fard.

     

    Ca să-ți faci o idee ce face (între timp) o colegă de-a noastră de forum, te rog să arunci o privire aici:

    https://forums.rgc.ro/topic/96471-a-sonic-journey-by-mike-kidlazy/

    :) Nu cunosc şi nici nu-mi doresc să cunosc "frământatul" griful-ui, "coacerea" gamelor, "croşetarea" de note şi nici fardurile nu mă interesează, muzica înseamnă cu totul altceva pentru mine. Dar totuşi vă voi mulţumi pentru sfaturi, domnule AddRien, apreciez efortul pe care l-aţi depus pentru a-mi răspunde la umilul şi stupidul meu post. :) Şi îmi cer iertare dacă v-am intrigat/ofensat cu acele întrebări. Pe viitor mă voi abţine de la a posta astfel de întrebări pe acest forum, ca nu cumva să vă intrig/ofensez din nou.

    Pace şi seninătate vă urez. :) :) :):flowers:

  21. Cât de mult poate "trăi" o chitară... ? :) Cunoaşteţi cumva care este cea mai veche chitară din lume ? Se poate să-mi răspundeţi la aceste întrebări.. ? Sper că nu sună prea ciudat sau prea stupid... :unsure:

    Întreb aceste lucruri pentru că... N-aş vrea să trebuiască să mă despart niciodată de chitara mea.. N-aş vrea să trebuiască să îmi cumpăr altă chitară.. Nu din motive financiare, ci din motive sentimentale. :)

×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.