www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

kosmynionutz

Newcomers
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by kosmynionutz

  1. mai este o chestie de mentionat: ca gamele minore nu au moduri ale lor, pentru ca ele insele reprezinta moduri; o gama minora este modul eolian al gamei majore (relative). adica nu poti spune de exemplu sol minor mixolidian si sol major mixolidian; e pur si simplu sol mixolidian si se refera numai la treapta a V-a din tonalitatea majora, niciodata din cea minora.

    poti sa te gandesti la mod ca si cum ai canta pur si simplu gama majora data, doar ca pornesti de pe o alta treapta si termini tot pe acea treapta (adica alteratiile raman aceleasi, nu se schimba).

    asa ca re minor, spre deosebire de re dorian, are un si bemol (fata de re dorian, care e de fapt do major, doar ca e cantat de pe re tot pana pe re si nu are nicio alteratie). iar mi frigian analog nu are nicio alteratie, fata de mi minor, care are fa#.

    Stai putin. Ai zis ca gamele minore nu au moduri dar Lectia 26 de aici http://lectii-de-chitara.blogspot.ro/#!/ prezinta modurile minorului aromonic deci modurile unei game minore. Deci?
  2. M-am uitat peste lectia lui Marius Bob despre moduri (Lectia 18 de aici http://lectii-de-chitara.blogspot.ro ) si am o nelamurire. Am inteles ca modurile alea sunt pentru tonalitatea Do Major dar observ ca modul Eolian al tonalitatii Do Major este gama La minor natural. Deci daca eu as vrea sa scriu modurile pentru gama Re minor sa zicem asta inseamna ca de exemplu modul Frigian al tonalitatii Do Major este de fapt modul Dorian al tonalitatii Re minor? Sau alt exemplu modul Frigian al tonalitatii Do major este de fapt modul Ionian al tonalitatii Mi minor?

  3. Salut. Am nevoie de cateva exercitii prin care sa maresc viteza cu care lovesc corzile cu pana alternativ(alternative picking). Am folosit cuvantul "lovesc" pentru ca altul nu imi da prin minte si nu cred ca sunt traduceri romanesti pentru "picking" sau "plucking". Oricum stiu 100% ce inseamna alternative picking si ce presupune aceasta "tehnica" dar sunt varza si am nevoie de cateva sfaturi sau exercitii care v-au ajutat pe voi.

  4. Foarte tare ce ai facut dar cu 2 exceptii:

    -nu sunt in stare sa cant asa ceva:))

    -nu stiu sa fac pinch harmonic nici asa simplu ca exercitiu dar sa o mai si integrez intr-un solo

    Partea buna e ca am vazut cam cat mai am de lucrat pana o sa pot canta solo-ul si stiu exact de unde sa incep.

    Mersi pentru ce ai facut!! Raman dator

  5. Salut!! Sunt nou nout aici. As dori si eu daca se poate tabulatura pentru solo-ul de chitara de la sfarsitul melodiei B.U.G Mafia - Poveste Fara Sfarsit. Imi place foarte foarte mult si as vrea tabulatura sa il pot canta si eu. Aveti aici link-ul melodiei

    si solo-ul tine de la 4:41 pana la 5:25 si cred ca continua. Ar fi super tare sa am tabulatura.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.