www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

serg10u

Newcomers
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by serg10u

  1. Din titlu nu-mi dau seama exact daca te intereseaza acordurile sau daca faci vreun recensamant, vreo verificare ceva :)

    Daca totusi e vorba de acorduri, dupa urechea mea si dupa ce se vede in clip chitara electrica face cam asa:

     

    Acordaj cu un semiton mai jos.

    Intro/strofa: Em C Am C D. Doar ca Re-ul nu e chiar Re, il face intr-o pozitie dubioasa, pleaca cu pozita de Do major de pe fretul 1 si se duce pe fretul 3.

    Refren: Em Csus2 Dsus2 Am Gm F#m

     

    La o adica daca vrei sa o simplifici pe refren poti canta si Em C D Am G F#m. Sau si mai simplu Em C D Am, daca nu ma insel acustica chiar asta face.

     

    Sper sa te ajute!

    Am cerut acordurile pentru ca vreau sa invat melodia asta la chitara, nu de altceva. Iti multumesc mult.  :w00t:  :w00t:  :w00t:

  2.  

    Cum sa zic eu, nu sunt inutile, dar te ajuta cam cat te-ar ajuta trasul de fiare sa pilotezi la formula 1.

     

    Cat despre improvizatie... na! Multa lume a inceput cu blues-ul. Ca sa simti bine cum vine treaba, pasii ar fi in felul urmator:

     

    1. Inveti pentatonica minora si gama de blues ( e o singura nota-n plus), bine-ar fi macar in primele doua pozitii;

    2. Inveti structura clasica a blues-ului de 12 masuri;

    3. Daca ai cum inregistra, iti faci tu singurel, cu metronomul alaturi, un backing track lungut, macar de vreo 3 minute jumatate cu blues de 12 masuri intr-o gama oarecare. Majoritatea la inceput o iau in la sau in mi. Daca nu ai cum inregistra, gasesti un astfel de track si canti armonia o data cu el pana-ti intra-n sange atat acordurile cat si ritmul. Ti-as recomanda sa faci treaba asta folosind acorduri cu barre, chiar daca e ceva mai greu la inceput; pe de-o parte inveti sa le iei; pe de alta te invata unde vine pe grif nota care da acordul.

     

    In momentul asta trebuie sa stii exact care e locul fiecaruia din acorduri in progresia de blues, dar bine de tot. Si pozitiile pe grif ale notelor respective. Esti gata sa treci mai departe :)

     

    4. Peste backing track incepi sa canti note. Intai doar nota care da numele acordului, dupa care te mai plimbi de acolo, in gama.

     

    Dupa ce faci afacerea asta, esti gata sa treci la lucruri mai subtile. Oprirea sunetului cu mana stanga, cu mana dreapta, cateva tehnici de vibratto, slide-uri, hammer-on si pull-off, legatto-uri, benduri, samd, samd, samd.

     

    Evident, metoda merge pentru orice; daca ai backing track intr-o gama, o sa poti improviza solo-ul in gama respectiva. Ti-am propus blues-ul pentru ca e foarte structurat.

     

    Sper sa ma ajute :)

    Tin sa precizez ca am chitara electro-acustica :D

  3.  

    Iei solo-ul si-l faci, cu metronom la o viteza la care ti-e confortabil - sa zicem 100 bpm. Cresti la 110, repeti pana iese bine. Cresti la 120, samd :)

     

    Gamele te ajuta la multe; probabil ca cel mai mult o sa te intereseze la improvizat. Daca ai un backing track in Re major, poti improviza peste in Re major (sa zicem). Suprinzator, iese mai bine decatin Do major :)

    Da, dar nu stiu cum sa improvizez, nu stiu de unde sa o iau, si cu metronomul fac doar exercitii de digitatie. Ma ajuta si asta la ceva ?

  4. ok....dar ma ingrijoreaza situatia

    eu de obicei cant la chitara ceva mai tare si acum in starea asta mi`e frica de chitara sa nu se dezlipeasca mai tare..

    pot canta linistit sau sa cant cu stres ?? :-s

     

    110820121099.jpg

     

     

    uite rezultatul...

×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.