www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

ccr_1492

Active Members
  • Posts

    31
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ccr_1492

  1. Salut. Noi suntem din Bucuresti si imprejurimi si repetam aici. Facem 1-2 repetitii pe saptamana. Astfel, daca poti veni la repetitii si concerte, esti bine venit. Ar cam insemna sa faci naveta ... sau ... nu stiu altfel cum. Daca ai alte idei ... suntem in principiu deschisi.
  2. Tot mai cautam. Indrazniti chiar si fara backing vocals!
  3. Agora, formata din chitarist/vocalist, tobosar si pianist cauta un bassist serios. Daca poate si backing vocals este un mare plus. Stilul abordat este rock si are cate putin din alternativ, reggae, punk, ska, jazz, .... Mai multe informatii cat si inregistrari de studio se pot gasi pe bandpage la www.facebook.com/trupaagora. Important este sa fii serios si muncitor, implicat, creativ si, desigur ca nu in ultimul rand, sa iti placa si sa te reprezinte ce catam noi. Contact pe PM sau pe Email la ccr_1492@yahoo.com.
  4. iata un baiat care canta cu degetele. Doar ca face jazz, nu prea ce vrei tu. Desi, daca mai cauti pe channel-ul respectiv o sa gasesti si ceva blues.
  5. Buna ziua tuturor! Suntem o trupa noua, formata din pianist/clapar, chitarist/vocalist si basist/vocalist din Bucuresti. Cautam un tobar serios sa intregim formula. Stilul abordat este undeva inspre rock/reggae/ska/alternative/fusion. Avem deja melodiile pentru un album compuse. Este un stil destul de divers care include cate putin din stilurile de mai sus, "condimentate" cu ceva jazz. Precizez ca nu vrem sa cantam hard rock, heavy metal sau derivate si nici chestii clasice gen blues sau rock'n roll. Astfel ca daca: - vrei sa incerci o muzica putin mai "neconventionala" care poate avea totusi potential comercial - nu te sperii de niste ritmuri sau masuri mai ciudate - daca nu stii, nicio problema, se invata, important este sa numeri - esti dispus sa te implici intr-o formatie noua (adica ai rabdare, esti serios si muncitor), da-mi un PM sau un Email la: ccr_1492@yahoo.com
  6. Gata, am gasit si bassist si vocalist(i) Ne mai trebuie un tobosar. Asa ca o sa facem un topic nou. Acest topic se poate inchide. Multumim rgc.
  7. S-a gasit chitarist! Asteptam in continuare vocalist, bassist si tobosar!
  8. Salutare, my 2 cents: intr-adevar, si cand compun eu (cant la pian/clape), o melodie incepe de la o tema, o progresie care "vine" in timp ce "ma joc" la instrument. De acolo pana la piesa intreaga este insa cale lunga. De obicei, cand "a venit" o chestie din asta care imi place o inregistrez imediat. Pana aici este 100% inspiratie. Apoi incep sa fac uz de ratiune. Ma gandesc unde poate sa duca acea chestie, unde vreau sa ma duc cu ea. De cele mai multe ori, melodia incepe sa se contureze in cap si abia apoi incerc sa o cant. Tema sau progresia respectiva poate fi chorus, poate fi verse, poate fi chiar si doar un intro din care piesa se duce cu totul altundeva. Incep sa gandesc game, acorduri, armonii, masuri, etc. De multe ori nu iese nimic si tema respectiva ramane neexploatata. Cand insa iese scriu piesa pana la sfarsit, cu structura, cu tot "dichisul". Asta ar trebui sa faci si tu, dupa umila mea parere. Eu mai pornesc melodii si de la un ritm, de la un pattern de tobe in general, care imi umbla prin cap. In astfel de cazuri, fac intai tobele / linia de bas si abia apoi vin cu pianul. In ceea ce priveste grija ta ca ce faci tu acolo este prea comun sau simplist, nu cred ca asta e problema. Foarte multe din melodiile mari se bazeaza pe cateva acorduri. Acum, sigur ca depinde si de stilul de muzica. Nu-ti fie frica la inceput ca vei suna ca x sau y pentru ca asta se cheama influenta in muzica. Nimeni nu s-a nascut din neant, toti muzicienii construiesc pe ceea ce au facut altii inaintea lor. P.S. Gandeste-te ca probabil mai mult de 50% din melodiile de heavy metal sunt scrise in aceeasi gama: Em, fiind o gama foarte potrivita pentru chitara.
  9. @Ionn Nu e chiar asa de greu sa faci masuri impare. Exemplu de melodie in 5/4: . Rifful de chitara e in 5/4 si nu cred ca necesita veleitati tehnice deosebite. Da suna al dracului de bine, cel putin din pct. meu de vedere. Trebuie doar putin sa "think outside the box" si o sa descoperi ca se poate face ceva un pic altfel. Oricum, continuam pe PM
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.