Guest Steven Posted November 24, 2005 Share Posted November 24, 2005 As avea si eu o intrebare pentru cunoscatori...Daca o chitara vine din fabrica cu doze pasive, ca sa ii pun doze active trebuie sa scobesc in chitara pentru a le face loc??Intreb fiindca stiu ca doze active au si un preamplificator si folosesc baterii de 9V...asa ca ese destul spatiu in chitara pentru a face loc si preamplificatorului si bateriilor?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Susceptor Posted November 24, 2005 Share Posted November 24, 2005 (edited) dozele active au preamplificator in ele-e inauntrul dozei; bateria poti sa o pui daca ai loc in cavitatea cu potentiometrele si switchul Edited November 24, 2005 by dyster skog Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Steven Posted November 24, 2005 Share Posted November 24, 2005 Ok...deci ca sa inteleg...nu e neaparat nevoie de scobit prin lemnul chitarei Link to comment Share on other sites More sharing options...
Susceptor Posted November 24, 2005 Share Posted November 24, 2005 nu. trebuie doar sa ai loc unde sa pui bateria si sa nu interfereze cu celelalte circuite electronice Link to comment Share on other sites More sharing options...
pixy Posted November 24, 2005 Share Posted November 24, 2005 io-s in situatia ta: mi-a venit cu pasive si le-am skimbat cu active si n-am scobit nimik, insa la mine stiam ca e lok .oricum in majoritatea cazurilor se poate strecura o baterie in cavitatea de care pomenea dyster skog Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Steven Posted November 24, 2005 Share Posted November 24, 2005 De exemplu...oare la un Ibanez RG350 s-ar putea pune niste EMG-uri active?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pixy Posted November 24, 2005 Share Posted November 24, 2005 desfa-i capacu de la potentiometrii si vezi ce lok ai acolo incearca sa pui o baterie de 9 volti inauntru, daca incape atunci merge. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest littleP Posted November 24, 2005 Share Posted November 24, 2005 (edited) daca tot ati inceput aceasta discutie ma poate lamuri si pe mine cineva care e diferenta dintre cele active si pasive?? din cate inteleg eu cele pasive merg fara sursa de curent adika doar conectezi chitara la amp si se aude dar cele active necesita un generator ca sa se auda chitara cand o conectezi la amp (asta inteleg eu prin doze active si pasive....sa ma corecteze cineva daca am gresit) dar care este diferenta de sound dintre cele doua?? P.S: va rog sa ma scuzati daca sunt putin offtopic Edited November 24, 2005 by littleP Link to comment Share on other sites More sharing options...
malex Posted November 24, 2005 Share Posted November 24, 2005 daca tot ati inceput aceasta discutie ma poate lamuri si pe mine cineva care e diferenta dintre cele active si pasive?? din cate inteleg eu cele pasive merg fara sursa de curent adika doar conectezi chitara la amp si se aude dar cele active necesita un generator ca sa se auda chitara cand o conectezi la amp (asta inteleg eu prin doze active si pasive....sa ma corecteze cineva daca am gresit) dar care este diferenta de sound dintre cele doua?? of,of,of de ce dreaq tre' sa-ti faca altu' search-ul http://forums.rgc.ro/index.php?showtopic=178&hl= Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest littleP Posted November 24, 2005 Share Posted November 24, 2005 gata asta chiar m-a lamurit si am mai invatat ca de acum incolo mai intai caut si peurma pun intrebari Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts