www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

chitara si avionul


Guest dash
 Share

Recommended Posts

in curand o sa aduc din canada o chitara.. e vorba de un les paul studio, la care am un hardshell case gibson. problema se pune in felul urmator: cum fac sa aduc chitara pana in romania. O sa am 3 zboruri :unul pana la toronto, al doilea pana in germania si al treilea pana in romania..

la cala mi-e cam frica sa las chitara, iar la bagaj de mana nu stiu daca o sa ma lase cu ea, avand in vedere ca nu e intr-o simpla husa..

o sa zbor cu lufthansa..ma gandesc sa sun si sa intreb.. si eventual sa cumpar un gigbag in care sa iau chitara pe avion (asta in eventualitatea in care am voie) si case-ul sa-l dau la cala..

si daca nu am voie in nici un fel cu chitara, credeti ca e safe daca o las la cala? :)

danke

Link to comment
Share on other sites

Iti recomand sa o pui intr-un gigbag si sa o tii in avion... asa e cel mai sigur si nici nu platesti pt. ea. Daca o pui in hardcase si greutatea bagajului este mai mare decat cea care trebuie (25-30kg parca) platesti de-ti sar capacele (eu am platit 9 euro/kg), sa nu mai vb de hamali care s-ar putea sa-ti trateze urat chitara.

 

Pfff, voi bagati chitara cu soft case la bagaje de mina? Ceilalti romani unde isi pun papornitele? Peste ea?

 

Pai nu poti sa pui un hardcase la bagaje de mana... si oricum de cate ori am fost cu chitara in avion niciodata nu si-a pus nimeni nimic peste ea... in compartiment acolo era doar chitara. Daca vrea cineva sa puna ceva ii zici ca chitara e f. delicata si sa puna subscaun sau in alt compartiment.

Link to comment
Share on other sites

am venit de curand din canada. lucrurile s-au schimbat fundamental fata de martie de cand am venit din usa. deci: nu poti lua nici un fel de chitara ca bagaj de mana cand vii din canada. culmea, cand te duci poti lua, dar banuiesc ca nu te intereseaza. nu conteaza compania, e vorba de aeroportul unde te imbarci. singura solutie este hard case, dar ai grija sa fie un hardcase de calitate. pe zborurile transatlantice bagajele nu se pun la cala in mod obisnuit ca pe cursele europene ci se baga in niste conteinere. trebuie sa iti spun ca in acele conteinere se indeasa bagajele cam cum indesam noi cu piciorul hartiile in cosul de gunoi. daca ai ghinionul sa fie hardcase-ul la fund ai pus-o. baietii nu se poarta deloc frumos cu acele conteinere iar faze cu stickere fragil, poti sa uiti de ele, nu le pasa. fiind in canada am vazut la televizor un reportaj cu un violonist caruia i-au distrus o vioara de 15000 dolari canadieni si l-au despagubit cu 500. proces, etc, presedintele air canada a spus CLAR SI RASPICAT ca i se rupe, iar muzicienii sa nu-si imagineze ca vor fi tratati altfel. trist dar adevarat, toata lumea era revoltata, imaginati-va ca idioti si cretini sunt peste tot nu numai in romania. mult succes, singurul sfat pe care ti-l pot da, cumpara un hard case de calitate cat mai buna, sau asteapta un an doi poate se mai linistesc idiotii astia cu securitatea pe aeropoarte. oricum, nu-ti imagina ca ai semnificativ mai mult loc pe un zbor transatlantic. o fi mai mare daca il masori, dar la prima vedere pare identic. btw, am avut zboruri in europa in care am avut mai mult loc. nu stiu daca am voie sa scriu aici dar situatia e de *****.

Link to comment
Share on other sites

In mod sigur, probabil de-aia si era presedintele air canada asa sigur pe el. Problema e, ai concert, iti trebuie chitara a doua zi, iar ei ti-o strica. Ce faci? Ian Ritchie este saxofonistul cu care canta acum R Waters in turneul din USA. Nu i-au dat voie sa tina saxofonul la bagaj de mana acum cand s-a dus in state, l-au obligat sa il puna la cala. Si spunea omul ca a stat foarte stresat pana a ajuns. Bine macar ca acum te lasa cu laptoape. Imagineaza-ti, te duci pentru o zi, ei iti busesc laptopul pe drum. Te-ai dus degeaba. British Airways au dat in judecata guvernul din cauza asta. Probabil pentru ca la randul lor au fost dati in judecata.

Edited by Faust
Link to comment
Share on other sites

Eu din state am zburat cu chitara in HARDCASE luata ca bagaj de mana. N-au avut nimic impotriva. Am zburat cu AIR FRANCE. Le-am explicat in LAX ca n-as vrea s-o bag la cala si au zis ca sigur ca inteleg. Si-n Boeing si-n Airbus a stat fara probleme deasupra la bagaje. Singura chestie pe care au facut-o a fost sa cantareasca chitara. Slabe sanse sa fie cu tot cu hardcase peste 20 KG. In Franta m-au pus sa desfac harcase-ul la imbarcarea spre Bucharest si unul cu un betisor de ureche a dat peste ea :). De ce.? Nu stiu :)).A da si au zis ca-i foarte frumoasa :). Eu unul deci n-am avut probleme luand chitara cu mine.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.