Guest Seraph Posted July 26, 2006 Posted July 26, 2006 (edited) as vrea sa aflu mai multe detalii despre "chitara portugheza" (nu stiu exact daca asa se traduce) iata si un link pentru inceput, ca sa va dati seama despre ce e vorba. sunt curios in special de acordaj: trebuie corzi mai subtiri pt a realiza acordajul dat in link? daca stiti si alte lucruri, nu ezitati sa le impartasiti! ps: uitasem linkul http://en.wikipedia.org/wiki/Portuguese_guitar Edited July 26, 2006 by Seraph
StratMan Posted July 26, 2006 Posted July 26, 2006 ma chinui din 1968, de cand am vazut recitalul amaliei rodriguez la cerbul de aur (trupa de acompaniament era compusa din 4 instrumente: o chitara clasica, o chitara bas acustica si 2 chitare portugheze si suna dumnezeieste!), sa aflu mai multe date despre aceasta chitara portugheza. am mai vazut mai demult, pe actualul post mezzo, un soi de documentar cu un chitarist portughez, probabil cunoscut la ei, care canta numai pe asa ceva si atat. am observat un sistem de acordaj foarte complicat si griful bombat, ca la electrica, cu un radius destul de mic, precum si cutia de rezonanta in genul mandolinei. m-ar interesa mai multe amanunte legate de constructia acestei ghitare, domeniul muzical principal de folosinta fiind fado-ul, daca nu ma insel.
Guest Seraph Posted July 26, 2006 Posted July 26, 2006 sunt tare bucuros ca exista cineva care stie despre ce e vorba. si eu stiu tot de fado ca ar fi stilul abordat la acest instrument; nu m'ar mira totusi sa fie folosita si in alte genuri muzicale (totusi apropiate). din cate citisem in linkul respectiv acordajul standard ar fi (B A E B A D). re'ul de acolo ma face sa ma gandesc la alte instrumente folosite in special in America Latina in care coarda cea mai subtire este in D. daca nu ma insel, exista o chitaruta cu 4 corzi (nu stiu cum se numeste) folosita de cei care canta muzica andina (si cred ca nu numai de ei) cu un acordaj D ? ? D (cele doua corzi din mijloc nu stiu cum sunt acordate).
Guest Seraph Posted July 26, 2006 Posted July 26, 2006 ukulele am cautat si mi se pare ceva mai apropiat de "cavaquinho". oricum, discutia a deviat. reamintesc ca subiectul era chitara portugheza si acordajul B A E B A D.
Guest Seraph Posted July 26, 2006 Posted July 26, 2006 bun.. si stie pana la urma cineva ceva despre chitara portugheza?
Guest Mike L. Angelo Posted July 27, 2006 Posted July 27, 2006 Folosind the almighty Google am gasit urmatoarele : Corzi pentru chitara portugheza Chitari portugheze de vanzare Chitara portugheza pe eBay Metoda de chitara portugheza
Guest gabi-mth Posted July 27, 2006 Posted July 27, 2006 M-am uitat si scrie cate ceva despre acest tip de chitara http://www.melomusic.nl/pguitar.htm
StratMan Posted July 28, 2006 Posted July 28, 2006 (edited) Folosind the almighty Google am gasit urmatoarele : Corzi pentru chitara portugheza Chitari portugheze de vanzare Chitara portugheza pe eBay Metoda de chitara portugheza saru` mana, boierule! M-am uitat si scrie cate ceva despre acest tip de chitara http://www.melomusic.nl/pguitar.htm saru` mana boierule! acu` mai venim de-acasa! Edited July 28, 2006 by StratMan
Recommended Posts