www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Hughes&kettner Tube Combo+ Gretsch Electromatic Double Jet


photone
 Share

Recommended Posts

Salut!

De curand am achizitionat un combo Hughes&Kettner Edition Tube 25th Anniversary 20 watts , ca si " completare" a Gretsch-ului Electromatic Double Jet :rolleyes: . Un combo al carui raport calitate/dotari/ pret face toti banii,zic eu. Clean-ul furnizat de cele doua doze minihumbuker al Gretschului e pus in evidenta de H&K intr-un mod foarte placut si echilibrat muzical insa pe partea de drive, chiar si cu gain-ul la maxim, parca nu reuseste sa-mi satisfaca urechile.Binenteles,nici nu ma asteptam la un hi-gain gen Engle sau Messa si asta nu din cauza comboului,care e foarte versatil, ci mai degraba datorita tipului dozelor ,care au si un output destul de slab. In fine,ideea este ca imi doresc un ton de distorsiune putin mai saturat , cu mai putine inalte evidentiate si medii "taiate" dar nu neaparat o distorsiune gen metal.

Si m-am gandit la urmatoarele variante de upgrade:

1) Sa schimb dozele cu ceve de genul Tv Jones Power tron plus pe bridge http://www.tvjones.c...ertronplus.html si pe neck "doar" un Tv Jones Power trone sau Super'tron. Asta pentru un output mai ridicat si evident si un sunet mai plin pe bridge.As pune poate si alte marci de doze dar nu prea as vrea sa sculptez in corpul chitarii ca sa incapa alte doze, acestea de la Tv Jones fiind exact pe masura celor deja existente pe chitara. Dar daca trebuie,sculptez putin ptr un humbucher "beton":rolleyes: .

2) Sa pastres dozele, care sunt foarte capabile,mai ales pe clean si eventual cu un reglaj atent al unui specialist poate pot sa scot si mai mult din ele, dar sa completez cu o pedala. variantele ar fi : - un egalizator gen MXR M109 6-Band-EQ intre chitara si combo, sau de ce nu chiar in fx loop-ul comboului

- un boost-overdrive -distortion all in one, gen Fultone GT-500, tot inainte de preampul comboului, si sa gasesc tonul dorit astfel.

- sau orice alta varianta, chiar si compresor.

Daca cineva,cu o experienta mai vasta(si nu numai) in ale gasirii tonului perfect sau care a avut o "problemuta" asemanatoare, e binevenit sa o impartaseasca. Binenteles ca stiu ca fiecare are gusturile si urechile diferite si e greu sa dai solutia perfecta, asa ca orice parere ,pro sau contra, cu siguranta ma va ajuta.

Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

Daca esti din Bucuresti poti sa vezi la mine un Fulltone GT-500 cum suna. Eu as merge pe booster + schimbat doze. Dozele stoc desi par ok pe clean nu sunt deloc grozave, sunt infundate si suna noroios pe distors. Eu mi-am schimbat dozele pe Pro Jet-ul meu si deja e alta chitara, nu o mai recunosti. Vezi ca din ate stiu eu dimensiunile de Filtertron nu se potrivesc prea bine la chitarile astea cu minihumbucker. Eu mi-am luat astea si nu imi pare rau deloc, suna mult mai clar si mai decupat.

Edited by Blackthorn
Link to comment
Share on other sites

... nu sunt din Bucuresti si nici nu am drum in colo prea curand, dar mersi oricum de disponibilitate. Gt-500 din cate am auzit e foarte versatil si de calitate ( nu stiu daca tu ai avut ceva probleme cu el) si ma gandeam ca iti ofera multe lucruri all in one.normal ca mi-ar fi placut sa vad cum suna,dar... Cat despre dozele recomandate, "arata bine" dar nu se preteaza la chitarile holowbody?. Nu stiu daca tu ai avut minihumbukers pe projet-ul tau si daca astea se potrivesc bine,fara mult tamtam, dar alea TVjones de care am amintit sunt "modelul " dupa care sunt facute minihumbukerurile Gretsch pe care le am . Cat despre sunet,tot timpul am considerat ca o doza "clara" poate sa duca spre obtinerea oricarui ton, daca ai si celelalte ingrediente necesare,gen amp,cab,pedale,etc. O sa caut niste sample-uri sa vad cum suna aceste GFS NYIII Alnico 3 .Multumesc de raspuns.

Edited by photone
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.