www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Concert De Lansare Al Primului Album Vespera


Recommended Posts

Posted

Welcome2Cluj si Irish Music Pub va invita la o sarbatoare a muzicii. Sambata, 29 octombrie 2011 trupa Vespera isi va lansa printr-un concert de exceptie, primul album, intitulat Desert of the Real. In deschiderea concertului va canta trupa Whisperblast (www.myspace.com/whisperblast).

Concertul reprezinta si o revenire in forta a trupei pe scena clujeana dupa o lunga perioada, aducand noi surprize de sound celor ce asteapta sa-i asculte/re-asculte live.

Componenta actuala: Teodora Bârla (voce), Dorin Panduru (chitarã ºi voce), Vlad Popovici (bass), Andrei Calbajos (clape, synth, samples) ºi Rãzvan Moca (tobe).

 

www.myspace.com/vesperaromania

www.reverbnation.com/vesperaromania

www.youtube.com/vesperaromania

 

Irish Music Pub – Str. Horea 5, Cluj-Napoca

Pret bilet: 10 Ron. Concertul va incepe la ora 21.00.

Va asteptam! \m/

 

--

Organizatori: Welcome2Cluj (www.welcome2cluj.com)

Parteneri principali: PMA Invest, Zile si Nopti

Parteneri Media: Rockstage, Metalhead, Metalfan, Let’s Rock, Maximum Rock, RockZone, Bloodbath, Supersound, Best Music, Metal Support, Bestial Records, CZB, Jurnal Rock, 4Arte, Info Party, Moon Media, In Oras, Metropotam, 24events.ro, Radio Lynx, Clon, Ce Facem Diseara, Flip Flop, Tilllate.ro, Port.ro, ASSCluj-Napoca, Revista Evenimentelor, Scope.ro, Time4Events, ArtAct Magazine, Orasul Cluj.ro, Diseara, Cluj Online, ThEvents, Muzica9, Romanian Rock Radio.

--

 

Albumul „Desert of the Real”

Noul album „Desert of the Real” contine 11 piese, descrise printr-un colaj de influente (industrial, melodic, oriental, dance, electro, hardcore) asezate pe un fundament metal si ingloband conceptul de contra-cliseu, care surprinde viziunea proprie asupra diverselor influente primite, adaptate la cerintele pietei muzicale actuale.

Atat prin noul album cat si prin concertul de lansare, Vespera doreste sa aduca un sound nou in metalul romanesc, atat prin raportarea la standardele din industria de gen din strainatate, cat si prin reflectarea personalitatii proprii.

Albumul “Desert of the Real” poate fi ascultat pe pagina de Facebook, Myspace sau pe Reverbnation.

 

Trupa Vespera:

Trupa Vespera ia ființã în anul 2005 în oraºul Cluj Napoca când doi tineri baimareni, proaspãt studenți: Dorin Panduru ºi Vlad Popovici, pun bazele unui proiect muzical cosmopolit ce se dorea a fi fãcut cunoscut publicului în cel mai scurt timp. Orele de muncã din acea perioadã au fost susținute alãturi de Andrei Calbajos (clape), Flaviu Satmar (tobe), Vlad Negrea (chitarã) ºi Teodora Barla (voce). Timp de un an se munceºte zi-luminã, se stoarce talentul din fiecare membru al formației ºi se compun opt piese power-gothic-doom.

Pe data de 24 noiembrie vesperosii se aratã pentru prima datã rockerilor clujeni pe aceeaºi scenã cu Voices of Silence ºi Grimus. Acest eveniment îi propulseazã în atenția mai multor artiºti clujeni care le oferã ajutorul din punct de vedere artistic (concerte, fotografii, reclamã ºi susținere). În acest sens încep o serie de concerte de succes alãturi de trupe precum: Voices of silence, Cash, Seven, Trooper, Altar, Shadowsail, Abigail, Krypton, Sincarnate ºi mulți alții în oraºe precum Cluj-Napoca, Bucureºti, Sibiu, Baia Mare, Caransebes, Târgu-Jiu, Seini etc. Totul culmineazã în participarea la evenimentul „Sibiu meets Deventer” în care cântã timp de trei zile ca invitați alãturi de trupa Next Waste Dimension din Olanda. În tot acest timp trupa îºi schimbã de mai multe ori componența (Vlad Negrea pãrãseºte trupa fiind înlocuit de Adrian Suciu care renunțã ºi el). Întregul parcurs se finalizeazã cu un demo de trei piese intitulat „Vespera” ºi produs de Tibor Bazso – Alias Music Studio.

Sfârºitul lui 2007 gãseºte trupa într-o plinã transformare conceptualã ºi muzicalã. Se compun noi piese, se adoptã un nou look, sound, echipament de studio iar Iulian Andercau se alãturã trupei la chitarã. Ideile curg ºi apare esența creãrii primului album produs alãturi de Tibor. În 2008 Vesperã participã la Maximum Rock Suport pentru Underground unde câºtigã locul 1 cu piesa Mary of Bethany ºi reuºeºte sã atragã atenția mediei ºi ascultãtorilor de metal din România ºi nu numai. Urmeazã un turneu național pe nume Quattro Stagioni inițiat de Alias Music în oraºele Iaºi, Suceava ºi Bacãu însoțit de o compilație cu piesele formațiilor Vespera, Stereofeelings, All One ºi Band for Rent. Pregãtirea noului material dureazã mai mult decât era planificat inițial, timp în care trupa se retrage temporar total de pe scenã.

Conºtienți de potențialul lor ºi de originalitatea noilor piese, trupeții nu se dau bãtuți ºi finalizeazã la începutul anului 2011 albumul intitulat „Desert of the real”, produs de Alias Music. În prezent alãturi de noul toboºar Rãzvan Moca (Shadowsail), Vespera se pregãteºte pentru lansarea mult aºteptatului album ce îmbinã stiluri precum pop, dance, electro, industrial, hardcore, death, oriental precum ºi lansarea unui videoclip. Pe lângã Vespera, Dorin Panduru mai activeazã ºi în Voices of Silence la clape ºi în Masterpiece-Tribute to Metallica la chitarã, Vlad Popovici în Shadowsail la bass, Teodora Bârla la voce în Soirée alãturi de pianistul Liviu Sorescu ºi Andrei Calbajos la clape în Whisper Blast.

Componența actualã: Teodora Bârla (voce), Dorin Panduru (chitarã ºi voce), Vlad Popovici (bass), Andrei Calbajos (clape, synth, samples) ºi Rãzvan Moca (tobe).

post-816-0-22009300-1317839880_thumb.jpg

  • 2 weeks later...
Posted

http://flipflop.ro/home/2011/10/31/vespera-%C8%99i-au-lansat-albumul-in-irish-music-pub/

 

Sâmbãtã a fost motiv mare de sãrbãtoare pentru trupa Vespera și fanii acesteia. Albumul de debut, Desert of the Real, a fost lansat în Irish & Music Pub, printr-un concert care a avut însã mai multe simbolistici. În primul rând, acesta a marcat revenirea trupei în peisajul muzicii clujene, dupã o perioadã destul de îndelungatã de pauzã, iar în al doilea rând, dupã cum Teodora, solista trupei ne-a destãinuit, a avut și o oarecare valoare de concert aniversar, dat fiind faptul cã la începutul lunii noiembrie se împlinesc șase ani de existențã a trupei. Dar sã începem totuși cu-nceputul, iar începutul a aparținut celor de la Whisperblast.

 

Energici și foarte siguri pe ei, cel puțin aparent, tinerii clujeni de la Whisperblast (Fóris-Ferenczi Gábor – voce, Fóris-Ferenczi Johanna – voce, Demeter Róbert “Demi” – chitarã solo, Varga Zoltán “Méra” – chitarã ritmicã, Juhász Szilárd “Székely” – bass, Cãtãlin Cioarga – tobe) au urcat pe scenã în fața unui public destul de numeros, cu scopul clar de a încãlzi atmosfera. Iar pentru asta, au pus la bãtaie, zic eu, tot ce au avut mai bun. Piesele alese mi s-au pãrut inspirate, combinația de compoziții proprii și coveruri fiind, în opinia mea, corect dozatã. Iar faptul cã am tins chiar sã apreciez mai mult piesele lor decât pe cele preluate relevã mãcar faptul cã sunt pe drumul cel bun în ceea ce privește compoziția. Vocile sunã bine, dar o prefer pe cea a lui Gábor, Johanna nereușind parcã sã ajungã, live, la nivelul la care vocea ei face diferența în înregistrãri. Aici însã trebuie sã menționez și micile probleme tehnice, care au scãzut oarecum calitatea prestației lor, nu suficient însã cât sã mã facã sã nu spun cã Whisperblast mi-au plãcut, personal, chiar foarte mult și cã aștept cu mare nerãbdare sã îi ascult, în condiții poate și mai bune.

 

Dupã o pauzã nu foarte lungã, pe scenã au urcat cei pe care o salã întreagã îi aștepta, membrii trupei Vespera (Teodora Bârla – voce, Dorin Panduru – chitarã ºi voce, Vlad Popovici – bass, Andrei Calbajos – clape, synth, samples, Rãzvan Moca – tobe). Nu știu ce i-a plãcut lumii mai mult, din întregul arsenal de elemente pe care aceștia le-au adus în fața publicului, dar concertul a avut succesul asigurat. Evident, meritã sã luãm în considerare renumele pe care trupa și l-a creat, cel puțin la nivel local, în anii de activitate, prietenii pe care și i-a fãcut, modul în care a evoluat de-a lungul timpului. Pe lângã aceste elemente, evident stringente, am mai putea vorbi despre multe altele, printre care șarmul solistei (care a mai și schimbat trei ținute pe parcursul concertului), utilizarea efectelor, a sintetizatorului și a unor intro-uri impresionante pentru câteva dintre piesele proprii, dezinvoltura fiecãruia dintre ei, atitudinea basistului și un talent atât interpretativ cât și compozițional deosebit. Experiența concertului lor ar fi putut fi însã una și mai memorabilã dacã sonorizarea nu le-ar fi jucat atâtea feste, dacã ambele voci se auzeau, dacã nu existau atâtea fluctuații de volum și dacã nu ar fi fost nevoie ca pauzele dintre piese sã fie rezervate încercãrilor de a rezolva cumva aceste aspecte. Cine și cum a fost de vinã pentru aceste probleme, n-aș ști sã zic, având în vedere cã membrii trupei nu mi s-au pãrut a nu ști sã cearã ce au nevoie, iar Cristi, sunetistul de asearã din Irish & Music Pub este cu siguranțã unul dintre cei mai profesioniști de pe piațã. Cert e cã mie, aceste probleme mi-au umbrit mult din buna dispoziție pe care concertul mi-ar fi putut-o crea, probabil, în alte condiții. Ce-i însã mai important de-atât este faptul cã cea a oamenilor din jurul meu a pãrut a se pãstra intactã, lucru care conteazã, de fapt cel mai mult, și care a fãcut ca întreg spectacolul sã fie unul, în final, la fel de reușit precum se cerea cu o astfel de ocazie.

 

Dintre piesele interpretate, majoritatea au fost cele incluse pe albumul Desert of the Real, dar am avut parte și de un moment cât se poate de neașteptat, atunci când trupa s-a hotãrât sã ne interpreteze „schița” unei piese de pe urmãtorul material discografic, intitulatã (deocamdatã) Lullaby. Mã simt aproape obligatã, de simpla calitate a piesei, sã spun cã acela a fost momentul meu preferat din întreg concertul, motiv care mã și face sã aștept deja urmãtorul album, dar îmi oferã și un plus de certitudine ideii cã Vespera mai are încã multe de arãtat.

 

În concluzie, felicit trupa Vespera pentru lansarea albumului (greu de crezut) de debut, album complex, extraordinar de bine închegat, care, în opinia mea, le încununeazã munca de pânã acum, deschizându-le totodatã, noi oportunitãți. Felicitãri Welcome2Cluj pentru un alt eveniment bine organizat și felicitãri publicului, care dã, de fapt, forța scenei clujene.

Posted

http://www.artactmagazine.ro/lansare-vespera-desert-of-the-real.html

 

Concertul Vespera din Irish & Music Pub a fost unul dintre cele mai așteptate din ultimul timp, asta e sigur. Unde întorceai capul, tu, ca simplu curios, dãdeai de un comunicat, un afiș, un banner sau o știre care te anunța ceva cu privire la acest eveniment. Cel puțin asta am simțit eu. M-am bucurat, însã, cã a fost atât de mediatizat, la fel de tare precum m-am bucurat cã am putut și participa la el, mai ales cã motivele pentru care ai promova cu atâta înverșurare acest concert erau multe și convingãtoare. În primul rând, lansarea albumului de debut, Desert of the Real. În al doilea rând, faptul cã a fost vorba despre un concert de revenire a trupei, dupã o pauzã destul de lungã. În al treilea rând, pentru cã tocmai împlinesc șase ani de existențã, la începutul acestei luni. Iar în multe alte rânduri, pentru cã sunt tineri, energici, capabili sã miște lucrurile și oamenii, creativi și extrem de talentați. Iar de-acum, orice aș zice... eu cred cã v-am convins.

 

 

În deschidere a cântat tot o trupã clujeanã, parcã din ce în ce mai vizibilã pe scenã (cel puțin) localã, Whisperblast. Ceea ce nu-i deloc lucru rãu, având în vedere cã recitalul lor mi s-a pãrut a fi chiar potrivit, și nu doar la nivel de „trupã de deschidere”. Cred cã sunt buni, atât din punct de vedere compozițional, cât și interpretativ și, chiar dacã nu au, poate, la acest moment, suficient de multã experiențã live, și-o vor acumula, cu siguranțã, în puțin timp. Vocile sunã bine, instrumentalul la fel, utilizarea sintetizatorului pe câteva piese aduce și un plus de inventivitate, iar stilul lor degajat emanã „acel ceva” care face publicul sã se manifeste. Compozițiile proprii, prezentate cu ocazia acestui eveniment, mi-au pãrut mult peste alte piese pe care le-am ascultat recent și de-a dreptul promițãtoare în contextul actual al muzicii românești. La acest capitol, aș ține sã menționez piesa Lidocaine, înregistratã recent în studio. În altã ordine de idei, și coverurile interpretate s-au pliat foarte bine pe toate premisele de la care trupa pare a pleca. Micile probleme au ținut mai degrabã de sonorizare, dar, cu toate astea, ca o concluzie, pot spune cã Whisperblast sunt o trupã de urmãrit de-acum încolo.

 

Când Vespera au urcat pe scenã, dupã o scurtã pauzã, o salã plinã îi aclama. O salã de prieteni, aș risca eu sã spun, deși nu aș miza și pe faptul cã le erau neapãrat cunoscuți. Spun asta fiindcã Vespera și publicul ei au avut parte de o comunicare „din oficiu”, total independentã de cuvinte sau gesturi. Nimic n-a fost nevoie a se face pentru ea, mai mult decât ca ambele pãrți implicate sã fie prezente. Comunicarea verbalã și chiar contactul vizual s-au petrecut de-abia mai târziu, când publicul avea sã fie, oricum, iremediabil pierdut în fața trupei suficient de talentate și experimentate cât sã întruneascã toate elementele demne de a-i aduce succesul. O solistã extrem de seducãtoare, cu o voce pe mãsurã, un basist cu o atitudine de „bãiat rãu” care va da întotdeauna bine la fetele prezente, un chitarist care îndeplinește și funcția de solist, surprinzând cu un mare contrast între imaginea și vocea lui, un toboșar talentat, un om „de efect”, responsabil cu sintetizatorul și, dincolo de toate-acestea, o extraordinarã dezinvolturã creatã, evident, și de experiența de scenã acumulatã pânã acum.

 

 

 

Playlistul celor de la Vespera a fost format, în cea mai mare parte, din piese de pe albumul proaspãt lansat, Desert of the Real, dar membrii trupei au hotãrât sã nu se opreascã aici. Astfel cã o mare surprizã a serii și, totodatã, unul dintre cele mai gustate momente, a fost interpretarea unei piese noi, unei „schițe”, mai precis, compoziție ce va fi regãsitã pe urmãtorul material discografic. Piesa, intitulatã (cel puțin deocamdatã) Lullaby, intrã cu siguranțã în categoria celor mai bune compoziții ale trupei, lucru care nu poate decât sã ajute la conturarea previziunilor și-așa pozitive pe care le aveam cu privire la viitorul carierei lor. Singurul impediment ca seara sã fie una fãrã absolut vreo greșealã a fost sonorizarea, care nu i-a prea ajutat deloc. Nu pot, oricât aș vrea, sã spun cã mi-e ușor sã trec asta cu vederea, dar publicul a pãrut sã încerce, mãcar, sã ignore, pe cât posibil, ceea ce se întâmpla. Atmosfera s-a pãstrat, astfel, datoritã lor, la nivelul la care trebuia, acesta fiind încã un aspect pe care-l consider strâns legat de acea comunicare naturalã de care vorbeam ceva mai sus.

 

Albumul pe care Vespera tocmai l-a lansat este departe de a suna ca un album de debut. Ori, mai bine zis, ar fi extraordinar ca mai multe albume de debut sã sune atât de bine pe cât sunã al lor. Ce-i drept, vorbim despre un „debut” la șase ani de la prima apariție pe scenã, astfel cã lucrurile pot pãrea puțin dezechilibrate, dar dincolo de toate acestea, Desert of the Real rãmâne un album realizat cu foarte mare profesionalism. Nu l-am ascultat integral, cap-coadã, dar am parcurs cu interes înregistrãrile, individual, iar fiecare dintre ele m-au lãsat cu zâmbetul pe buze, convinsã o datã și încã o datã, la fiecare nouã ascultare, cã Vespera a gãsit o rețetã pe care nu multe trupe de pe la noi au început mãcar sã o caute.

 

În concluzie, felicit organizarea celor de la Welcome2Cluj, inițiativa lor de a rãsplãti publicul plãtitor de bilet cu albume gratuite, felicit dãruirea trupei și roadele muncii lor de pânã acum, felicit publicul, pentru o mulțime de aplauze sincere, toate cu speranța cã vom avea parte mai des de astfel de evenimente.

  • 3 weeks later...
Posted

http://goodmusicisgoodmusic.blogspot.com/2011/12/vespera-desert-of-real-2011.html

 

Having lived for quite some time in Romania the country surprised me many times with its artistic potential. Especially Cluj, the capital of Transylvania where I lived featured an excess of creative talent. Almost every weekend one had the possibility to attend great concerts of local and national acts.

By chance, on a recent trip to Cluj I attended a concert of a local band Vespera at the Irish Music Pub which is a great venue for concerts in the city. The concert itself was mediocre mainly because of sound quality problems the band had (the male singer was hardly audible) and they did not impress me too much. A few days later I listened to the CD that was given away at the concert and to the contrary it took me much by surprise.

 

With a rock music style similar to Lacuna Coil they succeeded in creating some really catchy tracks. The vocal lines bounce nicely between the two singers Dorin Panduru and Teodora Bârla. In addition the got some really great keyboards and samples. For a band without a label and management in the back the quality of the songs and production is really great and it still leaves space for further improvements. My favorite songs from the record are "Mary of Bethany", "Behind my smile" and the brilliant "Through the neon lights".

 

Luckily, with the advent of the Internet possibilities of distribution and promotion hugely increased, even though Romanian bands usually lack resources in order to get (big) label deals and record sales. As Vespera's bio states their next step is to promote their music worldwide, wanting to excite listeners from various genres of metal music. And, indeed they did impressed me!

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.