www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

[chitara Bass] Ibanez Sr 405 Dx

Recommended Posts

Guest StuWie
Posted (edited)

Ibanez SR 405Dx

exp: l-am avut "in grija" cateva luni

pretz 300-400$

corp - basswood

griff - Maple, cu fingerboard rosewood

doze - 2 humbuckere ibanez

control - volum, sweep style EQ

scala 34", 24 taste.

ibanezul asta mi-a fost lasat oarecum in grija cat timp s-a cautat un cumparator pt el shi a fost folosit oarecum ca un bass de backup. a fost adus din USA, nou in tzipla. prima impresie cum s-a deschis coletul- WOW arata super tare in realitate basul mult mai bine ca in poze!!! ... dar cam atat.

Constructie: 6 un bass facut in serie in korea, unele taste puse cam aiurea. a sosit reglat destul de jos din fabrica dar era cam imposibil sa cantzi in anumite zone ale grifului din cauza bazaitului shi a trebuit sa fie ridicat un pic actionul si refacuta intonatia. dupa cateva saptamani griful a inceput sa se indoaie un pic in forma de acolada, am umblat f putzin la tija s-a mai corectat dar a ramas o mica ridicatura in zona tastei 12. incet au inceput sa apara probleme cu partea electronica. eq-ul cu inaltele ridicate la maxim scotea un hiss f puternic, chiar suparator. in timp am mai avut o problema - s-a stricat montajului activ (basul are EQ activ shi nu doze active). l-am dus la cineva care se pricepea la reparat shi am constatat ca crapase un circuit integrat, alta bucurie noroc ca am gasit un inlocuitor la piesa respectiva shi a fost rezolvata problema, in plus am mai scazut shi nivelul hissului care il avea cu tonul deschis la maxim.

Griff: 8 griful f ingust cu distanta mica intre corzi. cum am zis unele mici probleme de constructie la tastiera.

aspect, finish 9: bassul arata f cool, corpul mic frumos finisat ce sa zic itzi ia ochii repede.

ton: 7 - e destul de limitat ca sunet. are un bottom solid, daca tai mediile shi inaltele obtzi un ton fain de R'n B din el. in rest ton gen KORN etc. sunetul e egal intre corzi si-ul gros suna chiar dragutz shi nu infundat cum am vazut ca au scris altzii despre el.

raport calitate-pretz 8-9 e un bass din seriile medii de la ibanez.

media 7,5

Edited by StuWie