www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Ibanez Ag-95


gadjo

Recommended Posts

Ibanez AG95

Pret ~ 450 euro

 

Caracteristici

semi-acustica, bubinga body, 22-fret 3pc mahogany-maple neck, rosewood fretboard

2 humbuckere, 4 poturi, bridge mobil (nu este fixat pe corpul chitarii), switch 3 pozitii

 

Corpul are dimensiuni reduse fata de un hollow full size: suprafata undeva la jumatate intre un Les Paul si o acustica. Adancime intre 7 si 9 cm. Echivalentul in gama Gibson ar fi modelul Howard Roberts Fusion (presupun ca asta a fost inspiratia pt seria AG sau macar una dintre ele). AG95 are corpul din bubinga dar nu cred sa mai fie disponibil. Din cate vad se gasesc acum la MC si Thomann variantele AG75 si AG96 ambele maple.

 

mai multe detalii :

http://www.ibanez.com/HollowBodyGuitars/model-AG95

 

Cum suna / Cum se comporta

 

Suna foarte placut unplugged. Bright si foarte definit. Volum comparabil cu o clasica, putin sub o acustica. Pot exersa linistit fara amplificator. Corzile intra in feedback daca volumul ampului este prea puternic. Suna mai intunecat, cu bass puternic si inalte mai putine prin amplificator, foarte clar si curat totusi, stilul Ibanez.

 

Poate fi cantata fara probleme stand in picioare dar eu de obicei stau pe scaun si o tin cum as tine o clasica sau pe piciorul drept. E comoda si usor de tinut fix.

 

Griful este subtire si rezistent (am avut si corzi de .013 la un moment dat, acum folosesc .010). Freturile sunt solide dar au necesitat un pic de leveling pt a fi perfecte.

Pickguardul este din lemn, destul de greu, si din acest motiv taie o parte din treble atunci cand este montat. E o chestie de gust dar am ales sa il dau jos.

Dozele stock au un output mediu-slab si sunt destul de intunecate. Am schimbat fara probleme doza din neck, cea din bridge va necesita probabil demontarea intregii parti electronice in caz ca ma hotarasc sa o schimb.

 

Impresie generala

 

Cred ca e foarte misto pt o chitara entry level. Este versatila, nu este neaparat o chitara de jazz clasic, mai degraba spre fusion, blues pana la rock. Fiind undeva intre un hollow si un semi-hollow poate duce orice gen compatibil cu aceste doua natii.

 

Nota 9/10.

Edited by gadjo
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.