Marius T Posted April 4, 2006 Share Posted April 4, 2006 Salutare, am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva cum pot sa fac sa obtin acelasi efect care e pe chitara solo de la piesa Guns N Roses - Ain't it fun. M-ar interesa fix partea de inceput cand face solo si apoi intra in sustain si sunetul se modifica spre o tenta de flageolet artificial. Ce efect sau cum se poate obtine asa ceva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
barbarossa Posted April 4, 2006 Share Posted April 4, 2006 ala e feedback.tehnic nu prea stiu sa-ti zic, idee e parca, ca dozele preiau propriul sunet. il obtii prin volum mare.daca ai ceva gain si volum binisor, mai ales anumite note, ca g, c, d, a intra in feedback in momentul in care te apropii de amp. in functie de pozitia ta obtii diferite note harmonice.(vezi satch flyin in a blue dream).sau daca vrei guns... o gramada..you could be mine, dont't cry, estranged etc deci in concluzie cel mai bine dai gainul la maxim , ridici volumul si ai sa vezi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marius T Posted April 4, 2006 Author Share Posted April 4, 2006 damn nu prea m-am prins decat ca trebe sa te apropii de amp ca dozele sa preaia vibratiile si sunetele proprii de la amp. cam strange poate o sa iasa ceva Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest fluffyone Posted April 4, 2006 Share Posted April 4, 2006 Trebuie rig serios pentru treaba asta.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
barbarossa Posted April 4, 2006 Share Posted April 4, 2006 (edited) marius, ai pedala de overdrive? daca da, da gainul la max, loveste o nota si da volumul tre la amp.ai sa vezi ce e feedbackul.apoi intoarcete, misca-te prin fata ampului si ai sa vezi cum se schimba sunetul. ce-i asa mare teorie? amp sa ai si preferabil un stomp box (dist/od). cu multiefectele poate nu merge asa de bine. bineinteles ca, calitatea vine cu pretul.rig serios=sunet serios. la tonul lui slash caracteristic e , ca si la gary moore,angus young sau altii, ca volumul este mare iar drive-ul din preamp e moderat,deci nu e la max, chiar daca asa suna.este vorba de acel sweet spot al ampului cand se deschde si da tot ce-i mai bun... dar in lipsa de asa scule si mai ales pt ca nu ne permitem sa zdranganim la anumite volume, o pedala de dist/od la max should do the trick, chiar daca tonul nu e EXACT acelasi Edited April 4, 2006 by barbarossa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marius T Posted April 4, 2006 Author Share Posted April 4, 2006 asadar nu o sa imi iasa nik ca eu am un RP50:) si amp nu am ci cant pe un sistem 2.1 de 35W total so i will try macar umpic sa faca ceva si tot sunt bucuros . merci Link to comment Share on other sites More sharing options...
barbarossa Posted April 4, 2006 Share Posted April 4, 2006 digitecu ca digitecu da amp iti trebuie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest MrJackson Posted April 4, 2006 Share Posted April 4, 2006 Io am reusit asta si cu Guitar Rigu... bine, nu suna chiar la fel... dar suna... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest cuskep Posted April 7, 2006 Share Posted April 7, 2006 http://homepage.oniduo.pt/rupean/Slashsound.html pagina despre slash si cum sa obtii sunetu lui Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts