Guest FllaviX Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Ok, as vrea sa adun cat de multa informatie despre mirificele tobe Doina. Asa ca daca stiti sigur sau ati auzit vreun zvon despre: unde si cine le fabrica, cand a inceput productia, cand a incetat, cate modele s-au scos, ce lemn e in ele, cate straturi etc va rog sa nu va sfiiti sa imi impartasiti si mie aceste informatii. Deasemenea sunt bine venite si 'amintiri din copilarie' legate de aceste instrumente de percutie, pareri, experiente anterioare etc. Ms p.s. ati auzit si de alte tobe made in Ro?
Guest Debaser Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Oai, niciodata n-o sa uit fata tatalui unei prietene cand i-am zis ca am tobe doina. ""Da cum, ca alea nu se mai fac de 20 de ani". Erau bune pentru ca eram eu varza si nu ma simteam prost c-am dat prea multi bani pe ele(cu 200 de lei le-am luat acum vreo 5 ani si dup-aia le-am dat schimb pe o chitara). Tot bune fiindca atunci cand ma puneam la un set de tobe mai acatari eram uimita de ce forta aveam cand dadeam in toba mare si ia uite, am invatat sa bat bine la tobe peste noapte.
Guest Creepyoldguythatslalksyou Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 mi-a zis odata cineva ca daca aveai pile la fabrica la DOINA puteai sa iti faci toba la comanda ( dar cu conditia sa le montezi singur ) pt ca piesele se dadeau peste gard . am auzit ca cineva isi facuse pe vremea aia un set prea belea doina cu 2 tobe mari 4 tumuri si 2 cazane cinele doina si rototom cu un finish de lemn de mahon a da si tobele doina sunt facute din carton din ala din care e facut Trabantu
Recommended Posts