Guest mutirips Posted March 12, 2006 Posted March 12, 2006 prima mea chitara, prima melodie: andri popa o citesc pe tabulatura, o reproduc, zdrangan. o ascult o citesc pe tabulatura, ma "enervez" motiv... nu suna ca pe molodie... acolo el putin la inceput sunt note desi par acorduri!!! ce sa fac eu am invatat-o pe acorduri... care e faza? e si pe note si pe acorduri? lamuriti-ma va rog... daca nu ati inteles ca mai spun o data da acu fac pe mine si ma grabesc
Guest Sylviu Posted March 12, 2006 Posted March 12, 2006 incearca sa canti partea aia fingerpickin.. si pe refren struming..
Guest mutirips Posted March 12, 2006 Posted March 12, 2006 deci doua puncte, ce-iaia fingerpicking...? si mai ales struming.... :-? offf doamne cat de incepator sunt... )
Guest Sylviu Posted March 12, 2006 Posted March 12, 2006 pai.. fingerpickin e cand ciupesti corzile si strumin' cand dai pe tot acordu in ritmu melodiei.. tii bataia pe acorduri.. u know
Guest mutirips Posted March 12, 2006 Posted March 12, 2006 Pai cred ca eu fac struming.... deoarece cel putin la andri opoa nu ciupesc corzile... ms de explicatie
Guest Sylviu Posted March 12, 2006 Posted March 12, 2006 asculta melodia, prinde ritmu, vezi unde e de ciupeala si unde e de struming.. bafta..
Guest h00k Posted March 12, 2006 Posted March 12, 2006 mutirips... eu zic sa incerci mai bine cu alta melodie. tin minte ca si eu eram revoltat la inceput ca nu imi iesea andri popa ) Lasa melodia sa se "coaca" si incearco so cantsi mai incolo. Mie mi-a iesit prima data pe tren cand totsi vroiau disperatsi andri popa si eu eram singurul cu chitara de pe acolo Ai putea incerca totusi sa bati fiecare acord pe fiecare silaba. Asta asa pentru inceput. De ex: ci - bataie - ne - bataie - tre - bataie - ce - bataie... and so on
Guest mutirips Posted March 13, 2006 Posted March 13, 2006 (edited) mutirips... eu zic sa incerci mai bine cu alta melodie. tin minte ca si eu eram revoltat la inceput ca nu imi iesea andri popa ) Lasa melodia sa se "coaca" si incearco so cantsi mai incolo. Mie mi-a iesit prima data pe tren cand totsi vroiau disperatsi andri popa si eu eram singurul cu chitara de pe acolo Ai putea incerca totusi sa bati fiecare acord pe fiecare silaba. Asta asa pentru inceput. De ex: ci - bataie - ne - bataie - tre - bataie - ce - bataie... and so on pe mine nu asta ma revolta... ma revolta "intro-ul" (D-Dsus4-D-Dsus2) asta e problema la mine ... + ca nu pot sa invat "papagaliceste" acordurile adica pentru A de exemplu 002220 le invat prin sunet si prin pozitia degetelor efectiva pe griff..... ca nu am degetele destul de lungi sa fac ceva de genu: 302510 (e un exemplu) efectiv NU ajung!!! va multumesc. Oricum... a aflat varu meu ca am chitara.... si a zis ca ma ajuta el...(canta de 8 ani) bine ca de 3 ani nu am mai stiut nimic de el si nici el de mine asta este... dar vreau sa il surprind unpic atunci cand el va crede ca tin pt prima oara chitara in mana multumesc mult! Edited March 13, 2006 by mutirips
Guest Dany Posted March 14, 2006 Posted March 14, 2006 Cum a spus si Sylviu la inceput e ciupeala pe acordurile D-Dsus4-D-Dsus2 . Pe D de exemplu ciupesti in oridinea asta re(coarda libera)+fa#(coarda I) , re(coarda II) , la (coarda III) (Toate astea de 2 ori)... la fel si pe celelalte acorduri.Apoi canti odata melodia fara versuri , si ala e INTRO-u.
Guest Baumwolle Posted March 14, 2006 Posted March 14, 2006 Adica asa: D Dsus4 D Dsus2 D Dsus4 D Dsus2 e-|---2-----3-----2-----0-----0---|---2-----3-----2-----0-----0------ B-|-----3-----3-----3-----3-----3-|-----3-----3-----3-----3-----3---- G-|-------2-----2-----2-----2-----|-------2-----2-----2-----2-------- D-|-0-----------------------------|-0-------------------------------- A-|-------------------------------|---------------------------------- E-|-------------------------------|---------------------------------- D D D D e-|----------------|----------------|----------------|----------------| B-|---3--------3---|---3--------3---|---3--------3---|---3--------3---| G-|-----2----2---2-|-----2----2---2-|-----2----2---2-|-----2----2---2-| D-|-0------0-------|-0------0-------|-0------0-------|-0------0-------| A-|----------------|----------------|----------------|----------------| E-|----------------|----------------|----------------|----------------|
Guest mutirips Posted March 15, 2006 Posted March 15, 2006 Cum a spus si Sylviu la inceput e ciupeala pe acordurile D-Dsus4-D-Dsus2 . Pe D de exemplu ciupesti in oridinea asta re(coarda libera)+fa#(coarda I) , re(coarda II) , la (coarda III) (Toate astea de 2 ori)... la fel si pe celelalte acorduri.Apoi canti odata melodia fara versuri , si ala e INTRO-u. multzam fain! m-ati luminat.... hai k ma apuc sa repet partea asta. multumesc si tie baumwolle pt. tab
Recommended Posts