www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Reso Bass Cu Sau Fara Gaura

Reso  

13 members have voted

1. 1. Fata de resonanta de pe bass-ul vostru e :

• Cu gaura
      3
    • Fara gaura
      5
    • Nu am fata reso
      1
    • Vreau sa vad rezultatele
      4

Recommended Posts

Guest Drum Freak
Posted

Eram curios ce parere aveti de gaurile in fata de resonanta la bass

Guest Drum Freak
Posted

Nici un tobosar pe aici ?

Well, eu deocamdata am fata de resonanta negaurita, dar cum in ultima vreme am avut mult de cantat live, am simtit nevoia uneia pt. microfon. Am auzit ca modifica tonul bassului destul de mult reducand din overtone'uri . Desii inca stau pe ganduri :)

Guest Tiki Horea
Posted

Eo n-o am gaurita si nici n-am de gand s-o fac....cel putin nu cu setu actual (PDP fusion-set). Gaura reduce din overtones, da' pierzi mult din feelu tobei asa....and I'm all about feeeeeeling my drums. Se dispera si se plang sunetistii, atunci cand nu lucram cu cel cu care o facem deobicei, da' nu ma intereseaza :) treaba lui ii sa faca toba mare sa sune bine, indiferent daca i-i inconfortabil.

That being said, si cu gaura, si fara gaura ii bine. Depinde de ce vrei.

Cu gaura ai mai mult 'coi', sunet mai 'rock'. Fara, suna mai plin si mai a toba, nu a toba mare, if that makes any sense.

Eo asa vreau sa-mi sune toba mare, a toba, nu a toba mare. :-? Adica sa fie parte componenta a setului(ceva in ideea unor piese de la Porcupine Tree), nu sa iasa-n evidenta urat de tot ca fiind toba mare

Guest Drum Freak
Posted
Eo n-o am gaurita si nici n-am de gand s-o fac....cel putin nu cu setu actual (PDP fusion-set). Gaura reduce din overtones, da' pierzi mult din feelu tobei asa....and I'm all about feeeeeeling my drums. Se dispera si se plang sunetistii, atunci cand nu lucram cu cel cu care o facem deobicei, da' nu ma intereseaza :) treaba lui ii sa faca toba mare sa sune bine, indiferent daca i-i inconfortabil.

That being said, si cu gaura, si fara gaura ii bine. Depinde de ce vrei.

Cu gaura ai mai mult 'coi', sunet mai 'rock'. Fara, suna mai plin si mai a toba, nu a toba mare, if that makes any sense.

Eo asa vreau sa-mi sune toba mare, a toba, nu a toba mare. :-? Adica sa fie parte componenta a setului(ceva in ideea unor piese de la Porcupine Tree), nu sa iasa-n evidenta urat de tot ca fiind toba mare

are recul mai bun pedala daca nu are gaura si clar suna altfel. ca sound imi place mai mult negaurita.

Well, nu stiu ce sa zic despre recul, mi se pare imperceptibila diferenta dintre recul-uri, asta e doar parerea mea. Si cat despre sound ... dupa mine un bass trebuie sa fie scurt, sa nu aiba "sustain" daca pot spune asa. Acel sustain fiind creeat tocmai de overtonuri. Imi place sa explodeze nu sa bubuie daca ma intelegi. Mai mult sa il simti decat sa il auzi. Multumesc de pareri

Guest Drum Freak
Posted

Pentru cei ce vor sa isi faca gaura in fata de resonanta la bass, se poate face cu o conserva incalzita destul de mult incat sa topeasca fata de bass. Este de recomandat ca aceasta gaura sa fie undeva intro parte deoarece daca este exact in mijloc omoara toata rezonanta, e ca si cum nu ai avea. Si nici nu este bine sa treci de o anumita marime deoarece la fel omori toata resonanta

Mai jos este linkul de la un filmulet de pe youtoube in care va explica tipul mai bine decat mine cum se face totul

Guest Tiki Horea
Posted

Also, este ceva inel care da ditamai tonu' tobei mari. se numeste kickport. Not really interested, da' noah.

Guest Drum Freak
Posted

Am ajuns la concluzia ca imi voi da pana la urma o gaura in reso'ul bassului ceva de 10 centrimetrii... din cauza ca aerul are pe unde sa iasa ai mai putin recul iar din aceasta cauza ai mai mult control asupra pedalei, si sper totusi sa ajung la soundul pe care il caut... wish me luck guys. Am sa vin cu feedback dupa ce imi fac porthole-u :) :)