Guest sebbs Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Am o acustica Ariana AW-15. Am observat ca are corzile cam tari fata de alte chitari. Am incercat sa schimb corzile cu unele putin mai subtiri, dar tot tari sunt. Am inteles ca e de la chitara. Are cineva idee ce pot sa fac? Se pot face reglaje la gatu' chitarii pentru asta? Vreau corzi mai moi... Daca are cineva solutii v-as ruga sa ma ajutati, puteti sa imi scrieti pe yahoo messeneger (ID: sebbs89)
Tintin Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 (edited) vezi ca avem un coleg pe RGC cu user-ul gyzmo care comercializeaza o gama larga de corzi pentru chitara, vorbeste cu el ca sigur te poate ajuta cu un set de corzi, sfaturi, etc. uite aici si link: http://www.corzi.ro Edited November 5, 2009 by robertimis
Blackthorn Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Problema la tine este una de setup al chitarii. Trebuie verificata in primul rand curbura grifului si daca totul este in regula probabil ca singura optiune ar fi aceea de a pili saddle-ul (bucata aceea de plastic de langa cordar). Atentie la pilit saddle-ul: se face doar pe partea de jos, nu pe cea care intra in contact direct cu corzile si se face putin cate putin, dupa care se pun corzile la loc si se acordeaza, pana se obtine o tensiune buna in corzi si o distanta acceptabila fata de griful chitarii. Aceasta operatiune se face dupa ce in prealabil a fost reglata curbura grifului. Daca nu stii cum exista topicuri dedicate pentru acest lucru pe RGC. Daca nu te descurci apeleaza la cineva care a mai facut aceasta pana acum. Bafta
shedow11 Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 si eu am tot o Aria AW-15 ce corzi ti-ai cumparat elixir,ghs sau?
Guest sebbs Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Acuma am D'Addario medium light (.012-.054). Ma gandesc sa incerc altele si mai subtiri.
Recommended Posts