Guest Justi Posted June 18, 2009 Share Posted June 18, 2009 Salut...de cand am schimbat corzile chitarii, nu mai suna la fel (in sensul rau) . Dupa ce am pus corzile, am acordat-o,am reglat inaltimea dozelor etc.Ma gandesc ca este de la intonatie; am inteles ca atunci cand schimbi corzile s-ar putea sa trebuiasca sa reglezi si intonatia.M-am uitat pe aici si am vazut niste metode.Intrebarea mea este: "E vreo metoda usoara de reglare a intonatiei?". Thnx Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest cormoran Posted June 18, 2009 Share Posted June 18, 2009 Salut...de cand am schimbat corzile chitarii, nu mai suna la fel (in sensul rau) . Dupa ce am pus corzile, am acordat-o,am reglat inaltimea dozelor etc.Ma gandesc ca este de la intonatie; am inteles ca atunci cand schimbi corzile s-ar putea sa trebuiasca sa reglezi si intonatia.M-am uitat pe aici si am vazut niste metode.Intrebarea mea este: "E vreo metoda usoara de reglare a intonatiei?". Thnx ce chitara ai? ce fel de bridge etc.? ..... da si tu mai multe informatii Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Justi Posted June 18, 2009 Share Posted June 18, 2009 (edited) Pai am o hora iris solo, copie dupa stratocaster.Are o copie floyd rose, care este cam buºit.Daca ai putea sa explici pe intelesul unui incepator ar fi super ok http://www.hora.ro/mari/ELECTRIC_IRIS_SOLO.jpg Edited June 18, 2009 by Justi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest cormoran Posted June 18, 2009 Share Posted June 18, 2009 1. acordezi chitara cu un tuner 2. iei cate o coarda pe rand si canti nota armonica de pe tasta 12 si dupa aia canti nota apasata pe tasta 12. 3. daca nota apasata este mai ascutita decat nota armonica, mareste lungimea corzii usor pana cand amandoua notele vor arata la fel pe tuner. (si invers daca nota apasata e mai jos decat cea armonica). --- ai niste suruburi in spatele fiecarui element de sustinere al corzilor. 4.repeta procedura pentru toate corzile pana cand tunerul va arata aceleasi valoare armonica-nota tasta apasata. daca nu e clar te rog sa imi zici....bafta! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Justi Posted June 18, 2009 Share Posted June 18, 2009 Armonica este cea in care ciupesti coarda ( 0 cum ar veni) si pe urma o atingi usor? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest cormoran Posted June 18, 2009 Share Posted June 18, 2009 (edited) ciupesti coarda in acelasi timp in care o atingi usor in zona tastei 12 (cu pana), trebuie sa simti un pic pana iti iese sunetul. se pote si acorda chitara (la ureche), in acest fel insa in zona tastei 5. Edited June 18, 2009 by cormoran Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Justi Posted June 18, 2009 Share Posted June 18, 2009 Ok , multumesc pt explicatii Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts