qtguy Posted February 3, 2006 Share Posted February 3, 2006 ... Ce Dumnezeu nu merge aici .. si de ce?Am sa-ti spun ce nu merge aici, michel, cu riscul de a fi poate un pic dur (nu o spun pentru tine, noi am mai vorbit despre asta, o spun pentru ceilalti): faptul ca acest forum a scapat din mainile administratorilor. Exista o usoara deruta in scarile de valori ale unor oameni care vin aici. Nu este nici un pacat in asta, pana la urma totul este perfectibil in viata, chiar si scarile de valori (mai ales scarile de valori, de fapt), toata viata avem cateceva de invatat, de acumulat, de corectat, in drumul nostru spre un cat mai bine spiritual. Dar unii oameni care vin aici arata prin posturile lor, uneori fara nici un fel de ascunzis, ca pur si simplu ei NU AU NEVOIE de altceva decat ceea ce au si traiesc in universul lor spiritual, afiseaza de multe ori un fel de autosuficienta pe care, din pacate, numai romanii o au atat de dezvoltata. Foarte putini oameni de aici au o permanenta deschidere catre NOU si catre "inca mai am ceva de invatat", si nu ma refer la ei. Este laudabil ca ei exista aici pe forum si ma bucur cand vad posturile lor in care isi exprima sincer dorinta de a cunoaste oameni de muzica, de a-si imbogati si perfectiona cunostintele..... Dar...offf...sunt multi altii care se multumesc cu ceea ce au, nu manifesta dorinta de a fi mai buni, in sens ADEVARAT. Ei se multumesc si chiar se bucura sa castige cate un duel organizat de admini. Nu as fi atat de categoric incat sa desfiintez din start aceasta idee a duelurilor, dar DE FIECARE DATA ele sunt construite NUMAI pe negative de rock. Ghitara este prezenta in ATAT DE MULTE GENURI SI STILURI DE MUZICA, incat eu unul ma inspaimanta. De ce nu se propune niciodata nimic altceva DECAT ROCK, de ce nu se incearca SI ALTE PROVOCARI MUZICALE...? Cum sa se dezvolte si sa invete oamenii care vin aici? (poate ar trebui redenumit "Romanian Rock Guitarist Community"). Aici nu pot sa nu aduc, cu toate riscurile, niste acuze adminilor care incurajeaza NUMAI aceasta directie muzicala. Pe de alta parte aceste "dueluri", in loc sa fie ateliere de muzica, prilejuri de a descoperi noi lucruri, devin de cele mai multe ori un ring in care se varsa pumnii orgoliilor, frustrarilor, complexelor si autosuficientei... Ce se poate face acum, michel...? Probabil ca trebuie "reimpartita lumea" acestui forum, in sensul ca trebuie redimensionate in forum granitele care delimiteaza GHITARA si LUMEA EI, granite care au cam scapat de sub controlul adminilor. Stiu, probabil ca a existat la inceput o toleranta in aceasta privinta, "hai sa-i lasam pe oameni sa isi spuna toate of-urile", insa aceste of-uri au depasit demult granitele GHITAREI, devenind OFF-uri si putand face obiectul oricaror altor forumuri de pe internet (nu vreau sa dau nici un exemplu in privinta acestor off-uri). Acum depinde NUMAI de admini sa se faca putina curatenie aici. Desigur, daca se vrea ca acest forum sa fie cu adevarat forumul ROMANIAN GUITARIST COMMUNITY... ...umil si din suflet... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adi Posted February 3, 2006 Share Posted February 3, 2006 gtguy, ce spui tu are o baza solida intr-adevar. Problema pe care nu o vezi este ca si chitaristii la randul lor sunt oameni si sunt de toate felurile. Ori a-i aduce pe toti impreuna cere toleranta. Poate linia pe care o tragem este prea jos pentru standardele tale dar sunt sigur ca este si prea sus pentru standardele multora. Nu vrem sa impunem o selectie, ci sa-i aducem pe toti acesti oameni atat de diferiti impreuna pentru lucurul pe care il au toti in comun. Parerea mea este ca impartirea forumului este suficient de buna incat sa mentina ideea comunitatii si poata da ocazie si unei exprimari personale. Cel putin asta spune judecata mea in momentul asta. In privinta duelului... recunosc. Este nevoie si de alte stiluri de muzica si vor fi. Ceea ce ne-a condus pana acum in organizarea duelului a fost popularizarea lui si ideea de ai face pe oameni sa cante si sa fie auziti. Ori rock-ul si derivatele sale ne asigura cei mai multi participanti. Va veni si momentul pentru experimantari in alte stiluri, poate foarte curand. Tin sa nu fiu de acord cu faptul ca forumul a scapat din mainile noastre. Poate felul in care il conducem sa nu convina unora sau altora, sau poate drumul pe care l-am ales spre tinta sa nu fie cel mai drept dupa parerea ta sau a altora. Asta este o problema de perceptie si asteptari. Multumesc pentru observatie. Mult respect si numai bine ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts