beginner2009 Posted July 2, 2009 Share Posted July 2, 2009 am o problema cu chitara....mi s'a rupt cãluºul (asa am auzit k s numeste) ce pot sa fac? se gaseste in magazine sa imi iau unul nou? se gaseste la rapsodia in bucuresti, mare grija la desprinderea celui de acum de pe chitara, sa nu rupi din fibra !!!, apoi trebuie curatata zona unde a fost cel vechi si lipeste unul nou, incearca cu un aracet cu priza rapida, de preferat drp 4 sau 3 !, numai sa il pozitionezi perfect si cu ceva greutate peste el, minim 24 de ore de asteptat pana se usuca bine ( daca vrei rezistenta poti sa dai 2 gauri dupa uscare sa il prinzi cu 2 suruburi) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sthell Posted July 2, 2009 Share Posted July 2, 2009 pai i s-a rupt calusul, nu pragusul. Se gasesc replacement-uri, incearca magazinele de muzica. Cumperi si-l pui pe cel nou, sta acolo prin presiunea corzilor (forta mecanica), prin urmare nu cred sa-ti trebuiasca aracat/ lipici etc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest EldesT Posted August 14, 2009 Share Posted August 14, 2009 (edited) OK, se pare ca cleiul de oase e varza, nici o luna nu ma tinut acu sa desprins inapoi iar. Ceva mai puternic si rezistent imi trebuie, cu ce dumnezeu sa mai incerc? Edited August 14, 2009 by EldesT Link to comment Share on other sites More sharing options...
dani_rosu5 Posted August 14, 2009 Share Posted August 14, 2009 nu l-ai preparat bine,la scaune tine 30 de ani,si la un gat de chitara nu tine o luna? mai bine du-o la un lutier Link to comment Share on other sites More sharing options...
beginner2009 Posted August 14, 2009 Share Posted August 14, 2009 pai i s-a rupt calusul, nu pragusul. Se gasesc replacement-uri, incearca magazinele de muzica. Cumperi si-l pui pe cel nou, sta acolo prin presiunea corzilor (forta mecanica), prin urmare nu cred sa-ti trebuiasca aracat/ lipici etc. acum m-am uitat mai bine, este vorba de inaltator, este chestiune de cativa lei. reparatia e simpla, se detensioneaza corzile pana ca deven destul de moi apoi cu un cleste de scos cui se poate scoate lejer piesa defecta. Piesa noua se gaseste la rapsodia, numai ca la montare trebuie tinut cont de faptul ca aceste piese sunt noi si presupun slefuire la baza pentru a da inaltimea corecta a corzilor (se sflefuieste partea inferioara pe o supraftaa plana cu hartie abraziva). Greu nu este , numai ca eu recomand sa nu se lipeasca aceasta piesa in cordar, deoarece daca il lipiti.... mai greu de scos, ideea este sa se pastreze cat mai bine canalul din cordar pentru inaltator, altfel e mai greu de pozitionat ulterior Link to comment Share on other sites More sharing options...
Calin ILIE Posted August 14, 2009 Share Posted August 14, 2009 (edited) Eldes T, du chitara la magazinul MCMUSIC din Iasi. O sa vorbesc cu Iustin sa te ajute. Gratis, ok? Edited August 14, 2009 by Calin ILIE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts