www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Microfon Pt. Inregistrarea Unei Chitari Acustice


Guest maephisto

Recommended Posts

Guest costi iorga

Sunt o gramada, depinde ce doresti sa faci: ai conditii de studio sau inregistrezi acasa? E pentru un demo sau pentru o productie pro?

Exista o sumedenie de microfoane pentru toate bugetele.

Ideal ar fi un AKG C414 B, dar orice alt condeser mic cu membrana mare can do the job. La nevoie poti folosi si condenseri cu membrana mica, gen Neumann KM140.

Pt bugete mari.

Pt bugete mici, ti-as recomanda un Oktava MC012 (membrana mica) sau un Rode NT1. (membrana mare)

Daca vrei sa folosest un microfon dinamic, incearca un Senheiser MD441.

Edited by costi iorga
Link to comment
Share on other sites

Guest costi iorga
Costi, sunt curios, in ce fel face o diferenta daca incerci sa inregistrezi in conditii de studio versus acasa?

Posibilul zgomot din jur afecteaza esential alegerea microfonului cu care inregistram acustica (diferenta in marimea membranei, etc.)?

Got the right point: daca exista posibilitatea unui "zgomot din jur" alegem alt microfon, cu caracteristica directionala mai acuta (super sau hypercardioid), pe cand, la o inregistrare in conditii mai mult sau mai putin "de studio", unde exista posibilitatea antifonarii totale a camerei de inregistrare poti alege un microfon cu caracteristica directionala mai putin acuta (sfera sau cardioid).

Marimea membranei influenteaza in primul rand raspunsul dinamic pe frecvente, un microfon capacitor cu membrana mare raspunzand mai bine si la joase si medii-joase.

Edited by costi iorga
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.